Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hlavní postava Klára umí být ve čtyřiceti pořád stejně nejistá a zmatená jako v osmnácti, jenom už to nevypadá tak roztomile. Její manželství ze dne na den skončí a ona se znovu ocitne v nepředvídatelném světě randění a seznamovacích trapasů. Do toho vychovává dvě dcery, snaží se přežít životní styl své excentrické mámy a navíc jí začne radit úžasná vztahová koučka a influencerka. Do téhle chvíle měla svůj život celkem naplánovaný, ale teď se z ní stal samouk. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

Slepejsek 

všechny recenze uživatele

Mezi současnými vztahovými komediemi celkem milé překvapení. Puknutí smíchy tu rozhodně nehrozí, ale na druhou stranu tu jen výjimečně narazíte na vyloženou trapnost. Není to nijak objevné, ani zbavené klišé, ale taky tu nikdo netlačí na pilu jak o život... Takový klídek a tabáček pro ženské. (Ostatně pokud patříte k té někdejší něžnější polovině lidstva, můžete si s klidným svědomím ještě nějaké to procento přihodit...) ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Viděno v kině se dvěma kámoškama a aperolem, což - jak se ukázalo, byla ideální kombinace (chlápky ani intelektuální přítelkyně na to ve vlastním zájmu neberte - nebude se jim to líbit). Kino bylo jinak úplně prázdné, ale my jsme si vystačily a nasmály jsme se na týden dopředu. A Jana Plodková to zahrála výborně. ()

Reklama

gogo77 

všechny recenze uživatele

7/10 ... velmi pekna decentna komedia s mojou laskou Simonou Babcakovou ktora veru nesklamala   a mala zase vyborne hlasky a vie robit neskutocne ksichty ... ale aj hlavne postavy boli fajn a presvedcive ... manzelstvo 40tnikov sa po 15 rokoch manzelstva rozpada a ocinko si kupi motorku a narazi mladu babenku ... no co manzelka? ... starostlivost o deti si rozdelia a tak aj ona ma kopec casu na "randenie/tindrovanie/ a matku ... skvelu Zuzanu Kronerovu .... potom co stretne na zoznamke jednorozca a absolvuje rande a kurevnikom a nasledne aj s oteckom ziarliveho dievcatka.... zisti co naozaj v zivote potrebuje .... je predsa uplne normalne byt obcas nenormalny ...ze? ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Je hodně znát, že předloha i režie neměla penis, ale měla koule. V hodně ohledech je tam cítit cynismus a svým způsobem naivita všech pohlaví po čtyřicítce (ano všem klíčovým protagonistům je 40+). Nebojí se pojmenovat věci jak jsou (po 15ti letech manželství se iluze drží při životě jen těžko), a směřuje děj tam, kam si každý (pardon - každá) v podobné situaci přeje, aby to vedlo. Postavy (všechny) jsou dost na hraně karikatur (žena to tak ale cítí) a i když se děj zdá čitelný, umí překvapit tak  trochu přemotivovaně optimisticky působícím závěrem. Hodila by se dvojka “po pěti letech” :D. ()

Kekik 

všechny recenze uživatele

Před čtyřmi lety jsem přečetla knižní předlohu, ale pamatovala jsem si z toho jen jednu scénu. Za což jsem ráda. Více jsem si to užívala. Trochu mi vadí ztvárnění šéfredaktora, který je homosexuál. Před filmem Život pro samouka jsem shlédla Přání k narozeninám, kde byly dvě z postav gayové. Ovšem normální gayové. Pak je totiž druhý způsob ztvárnění homosexuála, který nesnáším. Přihřátý hlas, gesta, pohyby, grimasy. No přímo to z něho prýští. Hrůza. Předchozí film byl lepší. Když tohoto exota pominu, tak Život pro samouka je příjemnou podívanou, u které jsem se i pobavila. Simona Babčáková mě dnes podruhé pobavila. Jak zde, tak již ve zmiňovaném Přáním k narozeninám. Komické role ji fakt sednou. Super. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama