Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Demi Moore v roli vojenské důstojnice, kterou vybrali na výcvik do speciálních oddílů americké armády. Nejdřív ale musí překonat nástrahy vojenského výcviku, mužské povýšenosti a dokonce sabotáže, aby dokázala své schopnosti, přičemž si je celou dobu vědoma, že budoucnost žen v armádě závisí na úspěchu její mise. (Intersonic)

Recenze (287)

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Taky jsem původně neplánovala se na to dívat, ale nakonec jsem si film nahrála a skoukla ho. Nebylo to rozhodně špatné, ale že by mě to ohromilo, to teda taky ne. Prostředí kasáren je jedno z mála, kterému bych se dobrovolně nikdy nepropůjčila a docela se mi hnusí, takže ač může být atraktivní, mi se moc nelíbí. Ale Demi a Viggo byli v pohodě a tak celkově zase nebylo nudné a nezajímavé to sledovat... Prostě v poho film. Ale nejsem si jistá, zda to chci vidět znova. ()

IvyH 

všechny recenze uživatele

Film z vojenského prostředí, kde hlavní postavou je žena, a nemá to žádnou pořádnou romantickou zápletku? Děkuji, Ridley Scotte! Demi Moore byla pro mě hrdinkou už tehdy někdy v deseti letech poté, co jsem film viděla poprvé. Film má rozhodně své mouchy, ale v momentě, kdy Demi zařve: "Vyhul si ho sám!", jde nějakých pár lehce prokouknutelných zvratů bokem... Protože, ruku na srdce, v Hollywoodu je snad všechno více či méně dobře odhadnutelné a vojenských dramat pro holky není nikdy dost. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Možná jeden ze slabších filmů Ridleyho Scotta, ale přesto velmi kvalitní podívaná se skvělou a alespoň z počátku krásnou Demi Moore. Ve vedlejší roli potěší rozhodně nejvíc Viggo Mortensen, kterého možná několik fanoušků LOTRa ihned nepozná v jeho knírku, ale brzy mu přijdou na chuť. Bohužel je GI Jane filmem bez překvapení a náboje, který by diváka nutil pochybovat o hlavní postavě a jejím "poslání". ()

castor 

všechny recenze uživatele

Demi Moore se chtěla stát členkou speciálních oddílů americké armády (tedy zbitým, vyholeným a svalnatým vojínem), jinak uznávaný Ridley Scott si chtěl zřejmě dopřát menší odpočinek. Buďme tedy smířliví. Aspoň k některým pasážím, které se povedly. A po opakovaném shlédnutí jich není úplně málo... Hlavní hrdinka je sebevědomou (kancelářskou) analytičkou ve zpravodajském centru. Jenže je žena. Služební postup jí může zajistit výcvik v jednotce námořnictva, zbytek asi znáte. Nikdo jí nevěří, nikdo jí nepřeje, drsní kolegové jsou navíc z její přítomnosti „pobouřeni“, zatímco ona srdnatě odmítá všechny výhody. Pekelné hodiny na cvičišti jsou poměrně zdlouhavé, právě v první polovině snímku to chtělo víc zapracovat na atmosféře a ubrat na schematičnosti. S Demi jsem problém neměl, prostě průměr, na anticenu Zlatou malinu to fakt nebylo. V jejich případě je roky patrné, že jde hlavně o snahu rýpnout si do úspěšných a mocných, tady se to přímo nabízelo. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (12)

  • Sam Rockwell měl původně hrát jednu z hlavních rolí, dokončil několik kamerových zkoušek, ale byl nahrazen kvůli zranění. (HellFire)
  • Jeden z instruktorů je skutečným video instruktorem americké armády z oddělení pro zacházení s nebezpečným materiálem známý jako „Sergeant First Class Logan.“ (HellFire)

Související novinky

Willis a Stallone: Akce je pořád baví

Willis a Stallone: Akce je pořád baví

23.08.2011

Jeho bývalá manželka Demi Moore si zahrála G.I. Jane, Bruce se teď připojil k týmu G.I. Joe. Konkrétně v roli „otce všech Joeů“, generála Joea Coltona. Kolovaly o tom drby už nějakou dobu, teď to… (více)

Reklama

Reklama