Reklama

Reklama

Legenda

Trailer 2

Obsahy(1)

Není Dobra bez Zla, Lásky bez Nenávisti, Nevinnosti bez Chtíče. A nade vším vládne Pán temnot (Tim Curry). V nastolení vlády noci a zla mu už brání jen drobnost: existence dvou posvátných jednorožců. Dokud ti budou běhat po Zemi, zlo nemůže život lidí ohrozit. Zbavit se jich ovšem nebude žádný problém. Věrný, nestvůrný skřet Blix je rád zabije, může-li se tím zavděčit svému pánovi. I když přiblížit se k nim nebude nijak snadné. Má-li se však Osud naplnit, naplní se. A princezna Lili (Mia Sara) netuší, že její obdiv k těmto nádherným zvířatům odstartuje tragédii netušených rozměrů. Zlo ale přece nemůže definitivně zvítězit! Princeznin přítel Jack (Tom Cruise), který tak trochu cítí odpovědnost za to, co se stalo, je o tom přesvědčen. A je odhodlán udělat vše, aby svět zachránil. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (339)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ridley Scott je zvláštní režisér. Dokáže natočit také kultovní pecky jako je "Vetřelec" nevo "Blade Runner" stejně jako kasovní trháky typu "Gladiátor" či "Americký gangster" občas má i slabší stránky a věřím tomu, že slabší chvilku měl i při natáčení Legendy. Nevím jak si tento fantasy snímek vedl v době svého vzniku ale dnes v době "Pána prstenů" opravdu nezaujme. Vizuální stránka se sice povedla na výbornou ale to nic nemění na faktu, že jsem se u filmu nudil. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Legenda bola dlho jedna s tých filmov čo som od Sira Ridleyho nevidel. Nakoniec som to dobehol a vlastne ma ani tak nebavila. Neviem či som veľa od toho očakával alebo čo, ale nestrhlo ma to. Možno tým, že je to vlastne rozprávka. Po technickej stránke ako je u Scotta zvykom je to samozrejme vynikajúce dodnes, masky a kostýmy nemajú chybu, ale celkový príbeh a postavy ma moc nezaujali. 65% - 3* ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Měla jsem na Legendu velmi mlhavou vzpomínku, jako na strašně krásnou pohádku o jednorožcích, kde figuroval nějaký hezký hnědovlasý kluk. Scéna, kterou jsem ve vzpomínkách měla za závěr filmu, byla v jeho asi první třetině, jednu z hlavních postav jsem si nepamatovala vůbec a víla nebyla zdaleka tak zlá postava, jakou jsem si ji pamatovala. Když jsem zjistila, co je ta mlhavá vzpomínka za film, zaradovala jsem se, že to uvidím znovu a zároveň jsem se bála, že si zkazím jednu hezkou filmovou vzpomínku. Nezkazila. Legenda si své kouzlo uchovala přes víc než třicet let. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dva bílí jednorožci s bujnou hřívou prohánějící se bystřinou uprostřed skalisk zahalených pestrobarevnou flórou a poletujícím chmýřím? Může se malíř na stříbrné plátno jménem Ridley Scott ještě více přiblížit kýči? Co se mě týká, nemám s tím u něj problém.. Pohádkový příběh souboje dobra a zla ve své nejklasičtější podobě a pokud jsem snad chvílemi váhal mezi třemi hvězdami osmdesátkové naivity a čtyřmi uchvacující formy, vstoupilo na scénu rohaté To s dokonalou maskou a bylo rozhodnuto. A ani mi nevadilo, že tu americkou holčičku křestním jménem Tom zastínili trpaslíci z Hobita, kuchař ze Silent Hillu a jeden zakrslý bubeníček.. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Mě prostě v Legendě vyloženě sere, že se jedná o takovou jednohubku se kterou si Ridley zase tolik práce nedal. Vážně to chtělo si chvilku pohrát s fantasy světem, promyslet ho trochu do detailů a hlavně, představit ho divákovi. Takhle, když se na mě hned od prvních minut sype děj, bez jakéhokoliv pozadí, v nějakém zvláštním světě... No to prostě nefunguje. První třicet minut mě tak Legenda vždy nudí a místama je u mě vážně snad i na odpad. To vše se ale mění s příchodem do prostředí Temnoty, kdy už se trochu orientuju v ději a kdy Ridleho cit pro záběr a atmosféru začíná fungovat. Navíc se objeví miláček Tim Curry s perfektní maskou, temná Mia a děj dostane potřebný spát. V průměru tak nakonec za tři, i díky skvělé scéně tance Mii Sara. Pro mě ale rozhodně jeden z těch nejslabších filmů Ridleyho. The dreams of youth are the regrets of maturity. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (15)

  • Pohádka byla postupně sestříhána ze svých 150 minut na hodinku a půl. Ne testovacích projekcích byla hodnocena jako příliš temná a dospělácká. Studio uvedlo na zkoušku původní verzi v evropských kinech. V amerických kinech ale vyměnili soundtrack a přetočili závěrečnou scénu. (Pumiiix)
  • Celý pohádkový les byl uměle vytvořen na ploše o rozloze fotbalového hřiště a byl doplněn zrcadly na stěnách, aby vypadal opticky ještě větší. Nejmohutnější stromy byly vyrobeny z polystyrenu, celá scéna byla později zasypána hlínou a byly do ní zasazeny živé rostliny i menší stromy. Zvířata, kromě andaluských koní (jednorožců), v tomto uměle vytvořeném lese opravdu žila. Pro představu, jen holubů bylo do lesa přivezeno kolem 250 kusů. (FAITH.BABE)
  • Herečce Mie Saře bylo na začátku natáčení pouhých 15 let. Uběhly ještě tři roky, než byla Legenda kompletně dokončena. (becki_tu)

Reklama

Reklama