Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nepolapitelný odstřelovač začne metodicky likvidovat klíčové postavy jihokorejské rozvědky. Speciální agent Ryu a jeho parťák Lee z toho podezírají nejlepšího severokorejského zabijáka, slečnu Hee. Postupem času to ale začíná vypadat, že by se spíš měli soustředit na svůj vlastní rajón, protože se zdá, že v něm mají krysu... (cubajz)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (34)

kitano 

všechny recenze uživatele

Moj kamarat, s ktorym som tento film pozeral, po skonceni filmu poznamenal : "Ak by tento film natocili americania, ani pri nom nepohnem obocim". A o tom to je. Shiri je vo svojom jadre nenarocny, popkornovy akcnak. Ti dobri, ti zli, akcia, strelba, niekolko dejovych zvratov ci sokujucich odhaleni, no je natoceny sposobom, ktory vas dostane. Je natoceny po korejsky. S hutnou davkou emocii, osudovych okamihov, drsnosti. Film nekonci prichodom policajnych aut na miesto cinu, ale ma krasny, jemny dlhy epilog, na povrch sa dostane myslienka a postavy nadobudnu omnoho vacsiu hlbku. A ja som zistil, ze som prave nevidel "len" dobre natoceny akcnak, ale skutocne skvely film, ktoreho pocity doznievaju este dlho po dopozerani. Jeden z tych korejsky filmov, ktore by skutocne nemal NIKTO minut. (9/10) ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Řemeslně slušně zvládnutý akční film o souboji elitních agentů Severní a Jižní Koree na pozadí pokusů obou zemí o sblížení. Po klišovitosti děje lze Shiri ještě vytknout do očí bijící schopnost severokorejských agentů unikat z obklíčení mnohonásobných přesil speciálních jednotek. Přestřelky mohly být nasnímány dynamičtěji a efektněji, na druhou stranu snímek oproti současné akční špičce moc nezaostává. Vedle vizuálního provedení je dalším velkým lákadlem filmu herecký duel Han Suk-kya a Choi Min-sika. 7/10 ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Tak se korejci vydali i na půdu akčního filmu. Z filmu je cítit pokus o přiblížení se hollywoodské produkci avšak co se týká zpracování tak to značně pokulhává. Děj není stejně jako u většiny akčňáků až tak důležitý ale zde je problém v tom, že film nedokáže pořádně zabavit nebo zaujmout. Akčních scén je minimum a i když nepůsobí lacině jsou velice nepřehledné a špatně natočené. A to, že se tvůrci snaží do děje vložit i dramatické části je úplně zbytečné. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,VY DVA JSTE NEJLEPŠÍ AGENTI, KTERÉ MÁME. VAŠÍ HLAVNÍ PRIORITOU JE DOSTAT JI......“ /// Bang-hee Lee. Severokorejská smrtící mašina. A vůbec, všichni ti ,,ze severu“ dělaj těm ,,na jihu“ pakárnu. Trocha špionáže, trocha politiky a kus akce. Všechno dohromady to dává smysl, takže po hodince jsem zralej ke skládání oslavných songů, když v tom – neprůstřelný agenti a superhrdinská dokonalost sráží mé nadšení. Optimisticky ovšem připomínám, že s tímto lapsusem se akce dvojnásobí. Tak babo raď! Tohle mohla bejt **** jak vyšitá. Závěrečnej finiš obstarává love story…, fakt, nebejt těch bezduchejch píčovin… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nechápu, co by mohli mít společnýho štěnice a ryby. (Akvárko?) 2.) Baví mě, když jsou kluci (a holky) z KLDR v akci. 3.) Thx za titule ,,risokramo“ a ,,mevrt“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

kikuka 

všechny recenze uživatele

..mix akcie - dramy/napatia - romantiky..velmi zrucne a zaroven v obraze (sposobe snimania - najma "nerotujuce" zabery) ukazujuce schopnost vlastnej variacie na hollywoodsky maistream, ktory pomerne dlho ovladal korejske kina..//..swiri, okrem toho, co pise Adrian, je tiez jednym z breakov v tematickom tabu - a to v dvoch liniach: osobnej i akejsi verejnej..tabu, o ktorom hovorim, spociva v zakaze hovorit o severnej korei inak ako o krajine, kde su draci, levy a komunisti..v ziadnom pripade by to nemala byt zem, kde chcu mier, slobodu a vlastne zivot, aky vedie juh..tato myslienka je vo filme (pre istotu) explicitne vyjadrená a vztiahnutá aj na súkromný vzťah..a ešte som si prečítala, že je swiri jeden z najvýznamnejších filmov v rámci hallyu - korejskej horúčky, ktorá sa strhla v 90. rokoch.. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • V jedné scéně je vidět, že hlavní hrdina má na stěně v bytě plakát s českým nápisem "Saténový střevíček". (damned)

Reklama

Reklama