Reklama

Reklama

Rodina na baterky

  • USA The Mitchells vs. the Machines (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Nesmírně talentovaná, leč trochu samotářská Katie Mitchellová je přijata na vysokou školu svých snů. Plány na odlet jí však překazí její táta Rick, svérázný milovník přírody, který rozhodne, že spolu se zbytkem rodiny Katie na vysokou školu odvezou, aby se ještě vzájemně naposledy užili. S Katie a Rickem se se na výlet vydává divoce pozitivní mamka Linda, mladší bratr Katie Aaron a roztomile vypasený psík Monchi. Plány Mitchellových však překazí nenadálá vzpoura spotřebičů, neboť všude po světě se proti lidem vzbouří elektronická zařízení, která mají lidé tak rádi, od mobilních telefonu po nejnovější modely osobních robotů. Za pomoci dvou porouchaných, ale za to přátelských robotů, se musí Mitchellovi vypořádat se svými problémy, spojit síly a zachránit svět. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (364)

HellFire 

všechny recenze uživatele

Od Lorda a Millera na producentské židli jsem vlastně nic jiného nečekal. Uhozený animák o rodinných hodnotách dosazený do moderního digitálního světa je praštěný po všech stránkách. Při sledování jsem měl pocit, že se tvůrci snaží na plátno hodit vše, co je napadne a doufají, že se divákovi bude většina nápadů líbit. A že jich bylo hafo. Někdy se toho na obrazovce dělo tolik, že to bylo až na škodu. Přesto mi chybělo něco, co by mě opravdu nadchlo. Pro děti do 13 let to určitě bude hitovka, se všemi odkazy na Youtube videa. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Road movie o rodince, kterou uprostřed cesty potká robo-apokalypsa. Ulítlý, ale také místy pořádně dojemný animák o sociálních sítích, filmařině, moderních technologiích, ale především o rodině a dospívání. Hodně se mi líbilo, jak jsou všechna tato témata zpracovávna bez předsudků. Například žádné "sociální sítě = zlo", "nekoukat do mobilu = dobro". Film je nejen dobře vymyšlený scenáristicky, ale je i vyšperkovaný vizuálně. Když je ve scéně hlavní hrdinka, co ráda točí krátká videa, tak jsou i její scény najednou plné filtrů a tzv. "stickers". Mitchells vs the Machines má také sympatické a výborně vymyšlené postavy, které slušně unikají různým stereotypům. Celkově film působí svěže, neokoukaně a správně moderně. A celkově je to taky naprostá pecka. (9/10) ()

Reklama

Bordoshut 

všechny recenze uživatele

Recenze na animovaný film Rodina na baterky (The Mitchells vs. the Machines): Rodiná jízda, která zahřeje u srdce, jak děti, tak dospělé. Táta Rick je velký sympaťák, který si každou scénu krade pro sebe, zrovna tak roztomilý pes-prase. Do zbytku rodiny už bylo těžší se vcítit, ale díky úsměvnému podání a krásné animaci jsem si nakonec celou tuhle rodinku oblíbil. Obecně by se dalo říct, že sledovat tento film je pastva pro oči. Solidní konkurence Pixaru – s menším důrazem na příběh a větším zaměřením na postavy. Škoda jen, že se záporačkou si tu nikdo moc nevyhrál. I celá ta apokalypsa působí jaksi prvoplánovitě, jako když se scénárista horroru zamyslí, jak by rychle bez nějakého zbytečného kreativního přemýšlení zařídil, aby rodinu začal strašit duch – "Už to mám, jebneme tam ouija board." (Jakub Zitron Ťapák, Roasted!) Jsem však ochoten to filmu odpustit, protože tahle robotí apokalypsa v něm slouží jen jako takový hnací prvek, který uvádí věci do chodu. Primárně tu jde o naši rodinku, zejména o ústřední hrdinku Katie, která v průběhu filmu znovu nachází ztracené pouto k otci, který se sice hrozně snaží, ale vždycky je jako slon v porcelánu. A to je vylíčeno na výbornou. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak se zdá, že animované kousky z produkce Phila Lorda a Chrise Millera už jsou skoro stejnou zárukou kvality, jako počiny od Pixaru. Tahle sehraná dvojka to totiž zase zvládla a naservírovala nám další neskutečně nabitý a nahláškovaný animák, který totálně překypuje nápady a svými vizuálními hrátkami si mě získal od prvních minut. A až do samotného konce mě nepustil. Tvůrci zde přitom na první pohled nepřichází tentokrát s žádnou inovací a vlastně mixují dohromady to nejlepší z předchozích titulů. Máme tu ulítlost ze Zataženo, občas trakaře, zběsilost LEGO příběhu a originální vizuální stránku po vzoru Spider-Mana. To vše je ale zabaleno do tak neodolatelného a režijně suverénního hávu, že mě tahle disfunkční rodinka semlela ve výsledku více než většina zmíněných pecek. Přidejte si pak k tomu až nečekaně funkční a správně dojemnou linii mezi otcem a dcerou, z níž jsem byl dost naměkko, a máme tu dokonale vybalancovanou a naspeedovanou rodinou zábavu, ke které se budu vracet asi hodně často. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Všetci ho milujeme, ale je načase pripraviť sa na to, že ho v dohľadnej budúcnosti budeme musieť zjesť.“ Absolútne som netušil, do čoho idem. Nevidel som ani trailer. Čakal som animovaných Griswoldovcov, takže si asi viete predstaviť moje prekvapenie prameniace z toho, čo sa z filmu napokon vykľulo. Bláznivé, dojemné, ale i vtipné (mačací filter, spiaci režim) a originálne. Občas používa klišé, ku koncu už bolo toho „prasa/pes“ priveľa a miestami je to na môj vkus príliš „ľudsky teplé“. Avšak hneď v nasledujúcej scéne sa situácia napraví, keď sa stane spravidla čosi pekelne nepredvídateľné. Výsledné dojmy sú napriek pár zakopnutiam bez debaty pozitívne. Nabije vás to energiou. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (27)

  • Furby z filmu je skutečná hračka pro děti. (Ondra.Simmer)
  • První film od Sony Pictures Animation, kde hlavní hrdinka patří k LGBT komunitě. (Puxina)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (více)

Oscarová Olivia Colman se připojuje k Marvelu

Oscarová Olivia Colman se připojuje k Marvelu

20.04.2021

Herečka Olivia Colman (Favoritka, The Father) se letos uchází o svého druhého Oscara, má za sebou taky čerstvě druhou sérii seriálu Koruna, v němž ztvárnila královnu Alžbětu II., a rovněž nadabovala… (více)

Reklama

Reklama