Reklama

Reklama

Rodina na baterky

  • USA The Mitchells vs. the Machines (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Nesmírně talentovaná, leč trochu samotářská Katie Mitchellová je přijata na vysokou školu svých snů. Plány na odlet jí však překazí její táta Rick, svérázný milovník přírody, který rozhodne, že spolu se zbytkem rodiny Katie na vysokou školu odvezou, aby se ještě vzájemně naposledy užili. S Katie a Rickem se se na výlet vydává divoce pozitivní mamka Linda, mladší bratr Katie Aaron a roztomile vypasený psík Monchi. Plány Mitchellových však překazí nenadálá vzpoura spotřebičů, neboť všude po světě se proti lidem vzbouří elektronická zařízení, která mají lidé tak rádi, od mobilních telefonu po nejnovější modely osobních robotů. Za pomoci dvou porouchaných, ale za to přátelských robotů, se musí Mitchellovi vypořádat se svými problémy, spojit síly a zachránit svět. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (367)

InJo 

všechny recenze uživatele

Kila tvůrčí kreativity (prasopes a hlavně duo defektních robotů jsou geniální) využitá pro miliontou variaci příběhu o rozklížené rodině, jejíž členové se k sobě snaží znovu najít cestu. Vůbec mi nevadí archetypální příběhy, pokud jsou nějak zajímavě ozvláštněné - proto nemám problém užít si naplno i opakovaně např. Avatara, protože jeho tradiční a snadno předvídatelnou dějovou kostru ozvláštňuje provokativní myšlenka o oprávněnosti zrady vlastní rasy. Rodina na baterky (btw obdivuhodně nesmyslný český název) nic takového bohužel nemá (tedy za předpokladu, že si - tak jako já - nevystačíte s faktem, že homosexualita hlavní postavy je zde prezentována jako něco naprosto běžného a přirozeného). Klíčová linie vztahu otce a dcery je od začátku až do konce natolik banální a nepřekvapivá, že to v kontrastu s tou všudypřítomnou (a chvilkami až přehnanou) invencí bije do očí o to víc. Podvědomě jsem doufal, že natolik chytří, nápadití a odvázaní tvůrci očekávaný emocionální vrchol snímku podají nějak neotřele (a o to dojemněji), ale je to nudně obyčejné jako v těch nejlínějších a nejgeneričtějších disneyovkách. 70 % ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně hravý, nápaditý a vtipný animák od tvůrců Gravity Falls o rodinném road tripu, který se změní v záchranu světa před povstáním robotů. Asi nejvtipnější film, jaký jsem za dlouhé roky viděl. Má to úžasnou výstavbu příběhu, postav a vtipů. Je to jediný film, kterému jsem loni napálil těch 10/10. Je to naprostá skvělost o rodinných neshodách a ideálech za kterými se nemá cenu honit o podpoře a přijetí vlastních výstředností a odlišností. O tom brát v potaz to, jací jsou vaši blízcí a o spoustě dalších tématech. To vše funguje v tomto neskutečně hravém animovaném balení kombinující 2D a 3D animaci, jasným a určitým stylem. Ikdyž možná smartphone jako hlavní zaporák působí dost trapně a očividně na první dobrou, tak nakonec film není jednoznačný v tomto kázání a ukazuje i dobré stránky moderních technologii a dostupnosti, kterou diky nim máme. Prostě po všech stránkách perfektní film, který mohl mít možná jen trošilinku lepší tempo v první hodině. Já prostě miluju Mitchells vs Machines. Moc to doporučuji všem. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Potřeboval jsem nějaký absolutní relax a Rodina na baterky mi ho dopřála mírou vrchovatou. Jeden z nejzábavnějších, nejvtipnějších a nejnápaditějších animáků z USA za posledních třeba klidně deset let. Čoklík (vepř, bochník chleba?) a dva praštění roboti vládnou filmem stejně tak, jako celá rodina Mitchellů. A ač film chvíli vypadá jako taková dětská varianta na Trona – a to jak grafickými efekty, tak mnohdy i výborným soundtrackem – tak je to vlastně klasický příběh o tom, že rodinné zázemí je sakra důležité v každé rodině. ()

Bordoshut 

všechny recenze uživatele

Recenze na animovaný film Rodina na baterky (The Mitchells vs. the Machines): Rodiná jízda, která zahřeje u srdce, jak děti, tak dospělé. Táta Rick je velký sympaťák, který si každou scénu krade pro sebe, zrovna tak roztomilý pes-prase. Do zbytku rodiny už bylo těžší se vcítit, ale díky úsměvnému podání a krásné animaci jsem si nakonec celou tuhle rodinku oblíbil. Obecně by se dalo říct, že sledovat tento film je pastva pro oči. Solidní konkurence Pixaru – s menším důrazem na příběh a větším zaměřením na postavy. Škoda jen, že se záporačkou si tu nikdo moc nevyhrál. I celá ta apokalypsa působí jaksi prvoplánovitě, jako když se scénárista horroru zamyslí, jak by rychle bez nějakého zbytečného kreativního přemýšlení zařídil, aby rodinu začal strašit duch – "Už to mám, jebneme tam ouija board." (Jakub Zitron Ťapák, Roasted!) Jsem však ochoten to filmu odpustit, protože tahle robotí apokalypsa v něm slouží jen jako takový hnací prvek, který uvádí věci do chodu. Primárně tu jde o naši rodinku, zejména o ústřední hrdinku Katie, která v průběhu filmu znovu nachází ztracené pouto k otci, který se sice hrozně snaží, ale vždycky je jako slon v porcelánu. A to je vylíčeno na výbornou. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Film stejně barevný, bláznivý a přeplácaný jako jeho plakát. Jména režisérů vám pravděpodobně nic neřeknou, ale v tomto případě jsou stejně důležitá jména producentů. Phil Lord a Christopher Miller mají bezesporu talent na zábavné příběhy s tolika nápady, že na jedno zhlédnutí prakticky nemáte šanci všechno chytit. To je přesně případ i snímku o trošku bláznivé americké rodince, která vyrazí na výlet a shodou okolností se připlete do celosvětové vzpoury digitálních technologií. Nechybí množství popkulturních odkazů (možná nejvíc od "Ready Player One"), řada opravdu vtipných scének ani pes, který vypadá trochu jako prase a trochu jako chleba (pochopíte, až uvidíte). Závěrečná cca třetina už je střelená možná až příliš a mohla být kratší, nic to ale nemění na faktu, že zábavnější a originálnější animák tady dlouho nebyl. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (27)

  • Katie navrhne, aby vzburu robotov zastavili použitím autodeštruktívneho kódu. Avšak keď Katie sledovala vysielanie konferencie, na ktorej boli roboty predstavené, jej signál sa prerušil tesne predtým, než bola funkcia autodeštrukcie predstavená, teda o nej nemala ako vedieť. (ČSFD)
  • Ve flashbacku vidíme, jak malá Katie ukazuje své třídě její snímek „Dial 'B' for Burger“, jehož název je referencí na film Dial 'M' for Murder (1954). (Schyzartis)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (více)

Oscarová Olivia Colman se připojuje k Marvelu

Oscarová Olivia Colman se připojuje k Marvelu

20.04.2021

Herečka Olivia Colman (Favoritka, The Father) se letos uchází o svého druhého Oscara, má za sebou taky čerstvě druhou sérii seriálu Koruna, v němž ztvárnila královnu Alžbětu II., a rovněž nadabovala… (více)

Reklama

Reklama