Reklama

Reklama

Rodina na baterky

  • USA The Mitchells vs. the Machines (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Nesmírně talentovaná, leč trochu samotářská Katie Mitchellová je přijata na vysokou školu svých snů. Plány na odlet jí však překazí její táta Rick, svérázný milovník přírody, který rozhodne, že spolu se zbytkem rodiny Katie na vysokou školu odvezou, aby se ještě vzájemně naposledy užili. S Katie a Rickem se se na výlet vydává divoce pozitivní mamka Linda, mladší bratr Katie Aaron a roztomile vypasený psík Monchi. Plány Mitchellových však překazí nenadálá vzpoura spotřebičů, neboť všude po světě se proti lidem vzbouří elektronická zařízení, která mají lidé tak rádi, od mobilních telefonu po nejnovější modely osobních robotů. Za pomoci dvou porouchaných, ale za to přátelských robotů, se musí Mitchellovi vypořádat se svými problémy, spojit síly a zachránit svět. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (367)

HellFire 

všechny recenze uživatele

Od Lorda a Millera na producentské židli jsem vlastně nic jiného nečekal. Uhozený animák o rodinných hodnotách dosazený do moderního digitálního světa je praštěný po všech stránkách. Při sledování jsem měl pocit, že se tvůrci snaží na plátno hodit vše, co je napadne a doufají, že se divákovi bude většina nápadů líbit. A že jich bylo hafo. Někdy se toho na obrazovce dělo tolik, že to bylo až na škodu. Přesto mi chybělo něco, co by mě opravdu nadchlo. Pro děti do 13 let to určitě bude hitovka, se všemi odkazy na Youtube videa. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Senzační a vtipná rodinná komedie, jejíž největší vadou je konec. Konec, který náhle začíná být zcela neuvěřitelný a postupně popírá veškeré zákony, které si předtím sám stanoví. Další slabinou je, že když dílo srovnám například s Reya and Last Dragon, film který jsem viděl zhruba v tom stejném týdnu, tak je to poměrně zapomenutelná komedie, kterou již nepotřebuji vidět znovu. Není to tak pěkné na pohled, ale vidět se to dá a vlastně jsem se i docela pobavil. Největším kladem však zůstává šilhavý pes, který se svými výstelky postará o 80% zábavy. Zbytek šel pravděpodobně na účet lidským robotům. Hodnocení asi odpovídá. 75% ()

Reklama

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Námět dobrý, styl neotřelý a navrch některé výborné gagy a nápady („pes, prase, bochník chleba!“). Přesto, k dokonalosti a celistvému dojmu tomuto filmu chybí docela hodně… Pod vrstvou zábavného materiálu a barvitého, originálního vizuálu se totiž ukrývá hodně nedotažených míst. Některé části příběhu nejsou moc důsledně provedené a domyšlené, a obzvlášť ke konci je to hodně znát. Nad některými „zjednodušenými“ řešeními vývoje děje musí divák hodně přivírat oči. Ve výsledku jsem měla dojem, že si tvůrci možná ukousli až příliš velké sousto tím, kolik toho zkombinovali dohromady. Stačí se podívat na tu řadu žánrů, kterými je film označen – je to animák, komedie, road movie, rodinný film, sci-fi, dobrodružný… zkrátka vše v jednom. Ale paradoxně by se mi možná líbilo víc, kdyby se film prostě jen v rodinném stylu věnoval skrze road movie nápravě vztahu otce a dcery. Možná by to nebylo tolik originální, když by se do toho nepletli roboti, ale třeba by to aspoň lépe drželo pohromadě. Vzpoura strojů v tomto filmu byla nakonec svým příliš jednoduchým vyústěním spíše pro smích, a tak to opravdu funguje spíš jen jako zdroj pro vtipné situace. A osobně mi vlastně nesedly ani některé další prvky, například postava mladšího bratra byla spíš otravná než aby byla opravdu vtipná nebo nějak nosná. Celkově to hodnotím jako pouze lehce nadprůměrnou zábavu, kterou stačí vidět jednou. Nerada to říkám, ale holt to není tak precizní práce, jakou odvádí Pixar. S podobnou kombinací žánrů si ve filmu Frčíme (Onward) poradil dle mého názoru mnohem lépe. ~(3,3)~ ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Je to skvělý a jedinou vadou na kráse, je prostě ta robotí vzpoura. Jasně Mark se k PAL zachoval, jako naprostý kretén a minimálně jeho bych do té prázdnoty vystřelil, ale PALINA reakce, je prostě trochu moc. Jako viděl sem, Poštu pro tebe, takže vím že to rodinnách může být fakt špatný, ale vyhladit kvůli tomu lidstvo ? To je trochu moc. Ale to okolo Mitchellových bylo super, mají své problémy, některé neřeší a ty které řeší, tak je řeší dost hrozné, ale je super, že v tomhle směru tvůrci asi vycházeli ze svých vlastních zkušeností, takže to celé působí uvěřitelně. Co se týče animace a to všeho okolo, tak je to naprosto skvělý, ty náhodné animační gagy, které přicházejí odnikud sou geniální a v tomhle směru film vybočuje. Po akční stránce, je to dost šílené a nereálné, ale v tomhle případě to zapadá do toho šílenství, které se děje ve zbytku filmu. Ty kráso a dát jako hlavní písničku, Numa Numa, je prostě trolling level 9000. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Terminátorská vzpoura strojů po mitchellovsku - s (daleko) nižším ratingem, ale o to větší porcí (ne)všední zábavy. Rodina na baterky - podobně jako Spider-Man: Paralelní světy - zaujme a ohromí neokoukanou animací, která v sobě mísí i hrané sekvence a různé animované formáty. Základní příběhová kostra o záchraně světa není nic nového, avšak nápaditě využitá animace, ale i způsob vyprávění povznáší snímek z prvoplánového průměru. Člověk sice tuší (i ví), jak to celé skončí, i tak jsem se ale nechal pobavit a dojmout příběhem o extrémně šáhlé rodince, již stmelila technologická apokalypsa. Nejvíce mě rozesmál "prasopsí bochník" Monchi a otcova konfrontace s internetem. Slabší čtyři hvězdičky! ()

Galerie (17)

Zajímavosti (27)

  • Katiina kamarádka Jade má během videohovorů přezdívku Jade_Runner_2049. Tato přezdívka odkazuje na film Blade Runner 2049 (2017). (FrankSusta)
  • Katie navrhne, aby vzburu robotov zastavili použitím autodeštruktívneho kódu. Avšak keď Katie sledovala vysielanie konferencie, na ktorej boli roboty predstavené, jej signál sa prerušil tesne predtým, než bola funkcia autodeštrukcie predstavená, teda o nej nemala ako vedieť. (ČSFD)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (více)

Oscarová Olivia Colman se připojuje k Marvelu

Oscarová Olivia Colman se připojuje k Marvelu

20.04.2021

Herečka Olivia Colman (Favoritka, The Father) se letos uchází o svého druhého Oscara, má za sebou taky čerstvě druhou sérii seriálu Koruna, v němž ztvárnila královnu Alžbětu II., a rovněž nadabovala… (více)

Reklama

Reklama