Reklama

Reklama

Psí vojáci

  • Velká Británie Dog Soldiers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Na Skotskou vrchovinu přilétá jednotka seržanta Wellse, aby tu strávila několik dní cvičením. Po cestě objeví tábor a v něm jenom krev a zbraně, ze kterých nikdo nestihl vystřelit. Zároveň tu najdou kapitána Ryana, který jako jediný přežil. Ryanovým pomateným řečem o tom, že měl být jenom jeden, jednotka nevěnuje pozornost do té doby, než uslyší první hrůzostrašné zavytí. Začne zběsilý útěk a po něm nejdelší noc v boji proti tajemnému nepříteli, který si z obyčejných kulek moc nedělá. (Isherwood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (336)

castor 

všechny recenze uživatele

Potvrzeno!! Současný ostrovní horor válcuje svoji zaoceánskou konkurenci na plné čáře. Žádné pokračování nebo remake průměrné asijské duchařiny, Britové si vystačí s uvědomělým vlkodlačím béčkem. Nehostinná skotská vysočina a jedno vojenské cvičení, které skončí dřív, než se jednotliví soldieři stačí pořádně rozkoukat. Tohle standardní cvičení se totiž rozplyne ve chvíli, kdy šestičlenné komando narazí na jinou jednotku, tedy na to, co z ní zbylo. Tady se něco nepěkného událo, jenže na vysvětlování nebude čas. Buch. Bác. A už jsme v chalupě na samotě u lesa, do toho sličná studentka biologie a úplněk se blíží. Ambiciózní britští režiséři si jdou vlastní cestou a vypečený vtipálek Neil Marshall dokázal, že patří mezi jejich špičku. Vypelichané příšery asi jeho rozpočet dvakrát nezatížily, ale Marshall se s potřebným nadhledem s látkou úctyhodně vypořádal. Takhle točit umí dnes jen málokdo a po žravém horůrku Pád do tmy a postapokalyptické krvavé vizi budoucnosti Soudný den se můžeme těšit, co nám naservíruje příště. Intenzivní atmosféra, špína a nefalšovaná brutalita. Nemusíte být zrovna sadisté, abyste si tenhle výlet v lesích užili, ale neujíždíte-li na krvavých momentech, tak jděte raději o dům dál. Divácká slast je dotažena na maximum, a to zejména v závěrečných pasážích (tam se dočkáme i pěstního souboje s vlkodlakem, kuchyňské férovky, bránění záchodu aj.). Osvěžením rozhodně jest, že tady nebudou umírat žádní naivní teenageři, tentokrát je maso na porážku řádně vycvičené (navíc se vůdčí typ Kevin McKidd tváří dostatečně cool). Řadu kiksů tak rádi odpustíme, hlavně, že to střílí a stále se něco děje. Takže lehký nadprůměr a po Pádu do tmy druhý nejšťavnatější snímek hračičky Marshalla!! ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Mark Thomas: 1. Dog Soldiers [3:55] ,2. Kinght's Sword [2:51] ,3. Special Forces [2:33] ,4. Sarge's Theme [3:47] ,5. Christ on a Bike [2:49] ,6. Come on Sunshine [2:19] ,7. Predators [2:27] ,8. Silhouettes [2:09] ,9. Sanctuary [3:59] ,10. No Ordinary Enemy [3:51] ,11. Wildlife [4:31] ,12. Battle [4:41] ,13. Rabbit's Foot [3:21] ,14. Megan [2:07] ,15. Have a Go [3:39] ,16. Claire de Lune - Claude Debussy [5:09] ,17. Expendable [3:53] ,18. Metamorphosis [1:33] ,19. Full Moon [3:57] ,20. Comrades [3:41] ,21. They Think It's All Over [1:30], ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

Režisér Neil Marshall dokázal s malým rozpočtem a špatným technickým zázemím natočit až překvapivě dobrý horor o vlkodlacích. Má cit pro skloubení humoru, akce a hororu, je ovšem pravda, že občas poněkud pokulhává. Psí vojáci dokazují, že Neil Marshall je dobrý režisér, který, pokud dobrousí svou formu, jednou natočí překvapivě kvalitní film. ()

AGAMENON 

všechny recenze uživatele

Podle recenzí jsem očekával dobré béčko, ale výsledek mne velmi překvapil. Žádný stupidní příběh kde hladovej vlkouš honí prsatou kost nebo nějakýho magora a chovají se tak, že je máte chuť nejmíň vyliskat. Parta vojáků slouží jako návnada pro vlkodlaka, přičemž je sleduje speciální jednotka, která ho má chytit, pokud možno živého. Nejenže ho nechytnou, ale navíc je zmasakruje a ze spéšek přežije pouze poraněný arogantní velitel se kterým má hlavní hrdina nevyřízené účty (odmítl odprásknout čokla). Ostatní by dopadly podobně kdyby náhodou nefrčela okolo místní obyvatelka, která je zaveze k nejbližšímu stavení, kde se zabarikádujou. Bitva může začít. Tento britsko-lucemburský horor by si neměl nechat ujít žádný fanoušek žánru, protože dokazuje, že i o vlkodlacích se točí dobré filmy. Vlkouši vypadají jako třímetrové anorektické potvory, které bych rozhodně nechtěl potkat o půlnoci při návratu z fetu (moc se povedli). Hudba je dobrá, sic bych měl drobné výhrady, ale to je čistě subjektivní a navíc ve filmu funguje skvěle. Herci hrají slušně a mám pocit, že chlápka který hraje seržu sem už někde vyděl. Takže mazejte do půčovny, ať Vám ji někdo nevyfoukne, určitě se to vyplatí. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Moje hodnocení odpovídá také tomu co jsem očekával. Vlkodlaci jsou skvěle provedeni a stejně tak i mrazivé napětí. Je to film o vojácích kde jsou vlkodlaci a né film o vlkodlacích,kde jsou vojáci jak o filmu řekl sám režisér. Já měl ten stejný pocit. Dalo by si spíš říct,že se jedná o průměr,ale spíš ten nadprůměrný průměr. Jak je to myšleno,tak,že víte,že je to průměr,ale přesto má něco do sebe,něco na víc. Hlášky jsou skvělé,tak i souboje vojáků s vlkodlaky. Psí vojáci jsou podle mě velmi dobrým příkladem kvalitního vlkodlačího hororu klidně rovnající se Howlingu 1a 2. Ikdyž podle mě,zdůrazňuju podle mě je pátý díl Howlingu ten nejlepší. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (16)

  • Postava Seana Pertweeho "Sgt. Harry G. Wells" je pojmenována po spisovateli H.G. Wellsovi. (Chatterer)
  • Po svojom vydaní bol tento film dlhý čas najsledovanejším filmom medzi britskými vojakmi v Afganistane a Iraku. (beso74)

Reklama

Reklama