Reklama

Reklama

Epizody(14)

Zajímavosti (106)

Městečko South Park - Animákové války, část první (2006) (epizoda) (S10E03)

  • V DVD komentáři k epizodě se Trey Parker a Matt Stone podělili o svůj názor na animovaný seriál Griffinovi (od r. 1999). Řekli, že přestože si tohoto seriálu váží pro jeho fanoušky, jeho schopnost rozesmát lidi a občas i inteligentní humor, v konečném důsledku seriál ale nesnášejí a neuznávají jeho scenáristy, zejména kvůli nadměrnému používání gagů. Zmínili také, že po odvysílání této epizody jim volali producenti seriálů Simpsonovi (od r. 1989) a Tatík Hill a spol. (od r. 1997) a chválili je za ni. To Parkera a Stonea inspirovalo k přidání postavy Barta Simpsona a tvůrců Tatíka Hilla do druhé části této dvoudílné epizody. (Zdroj: ČSFD)

Městečko South Park - Animákové války, část druhá (2006) (epizoda) (S10E04)

  • Vyobrazení proroka Mohameda nebylo cenzurováno jako vtip. Cenzuru provedla stanice Comedy Central, na které byl seriál vysílán. To bylo poprvé, kdy tato stanice cenzurovala nějakou epizodu South Parku. Večer před vysíláním epizody se producenti snažili přemluvit vedení Comedy Central, aby se epizoda odvysílala bez cenzury. Vedení televize dalo tvůrcům na výběr: buď epizodu zcenzuruje televize, nebo si ji upraví a zcenzurují sami tvůrci. Tvůrci se rozhodli udělat to sami. Paradoxem je, že přes všechny cenzury se Mohamed objevuje téměř v každé epizodě v úvodní znělce a objevil se již v epizodě Super nejlepší přátelé. Australská televize SBS tento dvoudíl raději vůbec nevysílala. (Zdroj: ČSFD)

Městečko South Park - Pračlověd (2006) (epizoda) (S10E06)

  • Hláška "Excelsior!", kterou Al Gore v epizodě často používá, je pravděpodobně převzata z komiksů o superhrdinech od společnosti Marvel. Al Gore se jak vzhledem, tak chováním v této epizodě považuje za superhrdinu. (Zdroj: ČSFD)

Městečko South Park - Věnuj se lásce, ne Warcraftu (2006) (epizoda) (S10E08)

  • Tato epizoda vznikla spoluprací mezi tvůrci South Parku a videoherní společností Blizzard Entertainment. Tvůrcům byly poskytnuty počítače od Blizzardu, předvytvořené charaktery a Alfa server pro datadisk ke hře "World of Warcraft - The Burning Crusade". (Zdroj: ČSFD)

Městečko South Park - Záhada hovna v mušli (2006) (epizoda) (S10E09)

  • Kolostomie, kterou má Claid, je vyústění tlustého střeva (latinsky kolon = tračník) na přední stranu břišní, kde je stolice odváděna do zvláštních kolostomických sáčků. (Duoscop)

Městečko South Park - Peklo na Zemi (2006) (epizoda) (S10E11)

  • V epizodě se objevil lovec krokodýlů Steve Irwin, který krátce předtím zemřel, což vyvolalo kritiku některých médií a jeho blízkých, včetně jeho manželky. Stanice Comedy Central se hájila slovy, že tvůrci tvoří nevhodné věci v nevhodný čas pořád, ale že není jejich záměrem někoho urazit. V DVD komentáři pro tuto epizodu Trey Parker říká, že v South Parku přijde do pekla každý a že to není otázka charakteru nebo morálky. (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama