Reklama

Reklama

Operační středisko vojenského výzkumného ústavu ztratí kontrolu nad prototypem nebezpečné biologické zbraně, původně plánované k nasazení v případě vesmírné války. Kontaminovaný náboj vzhledu ohnivé koule vybuchne na Zemi. Navzdory tomu, že nejvyšší místa mají eminentní zájem "nehodu" utajit, nepodaří se jim zabránit následné katastrofě. O celé záležitosti ví místní věštkyně Lady Elaine, která varuje detektiva McLemora, aby se vystříhal hrůz. Vesmírný vetřelec se probouzí k životu, dokonce stihne naklást zkázonosná vejce. Nekompromisní McLemore, který má ustavičně problémy s panovačným kapitánem Robertsonem, dostane vítanou pomoc v podobě neobyčejné asistentky Carly. Zdá se však, že proti krvelačným protivníkům jsou bezmocní... (Intersonic)

(více)

Recenze (25)

PKD 

všechny recenze uživatele

U příležitosti slavnostního povýšení z odpadu na vyšší počet (což se mi děje tak 1/100 let, i když to bylo celkem nedávno u ST Lower Decks) jsem zjistil, že si to též žádá nějaký ten komentář. Pro kůůl obyvatele čsfd v.2.0 o kterou nikdo nestál, jako recenze. Předně musím prohlásiti, že mezi 1. a 2.shlédnutím uplynulo +/- 27 let. Mezitím, dotyčný viděl doslova stovky podobných a ještě horších (tj. blbé a ještě k tomu nudné) filmů, takže již při stahování jsem věděl, že to rozhodně stoupne. Sice jsem trochu zklamán, že si to nenechám a nestane se z toho další qvilty pležr do sbírky, ale i tak to stálo za to. Stvoření samé má super chapadýlka díky tomuto prvku (který mi připomíná filmy typu the Hidden apod.) a těm úžasně křivým zubům, kdy ani jeden není snad rovně:) se nejedná o lacinou kopii Aliena, nebýti ovšem té nešťastné hlavy. Tam se to už těžko okecá. Samostatnou kapitolou jest hudba, která je prostě neskutečná a silně (mírně řečeno) ewokuje fláky, které byly složeny pro Atari 800 XL/XE či megakultovního (to byly časy) Commodora 64. Což stačilo na to, abych se chlámal již při úvodních titulcích (Carpenter hadr, hahaha) u kterých jsem též seznal, že nápis samotného dílka mi připomíná jiný Space a sice Dead.;-) Pak mistrovská (sehnání ost bude vskutku dobrodrůžo) hudba nenápadně mizí do pozadí, aby nás pak uzemnila častým ječivým motivem monstra, které osciluje mezi Alienem s rozjetou hlavou a ženskou, když ji šlápnete na kuří oko. Bylo to protivné a fascinující zároveň. Napier (kterého si nevím proč, nejvíce pamatuji jako jakéhosi adm. z posl. sezon STDS9) je samoz. špatnýzadek od zač. do konce a zdatně mu sekunduje Ernie Niles z Twin Peaks a vůbec ne ošklivá (jak tedy někdo píše) Annička Turkelová, která je se svým obličejem kombinací žáby a Jokera (opravdu to nemyslím jako urážku) a jeden výtečník z ISŠP by ještě dodal něco, co je veřejně nepublikovatelné.;-) Ona se taky postarala (byť jako postava nezáměrně) o asi nejftypnější scénu vůbec, kdy při souboji v laboratoři Napier vs.pavoučnatec (mláďátko, které ale vůůůbec nepřipomíná objímačetváře:) náš drsoň odtrhne z napadené oběti potvoru a máchne s ní dozadu a nějak si neuvědomil, že tam není sám a tak naše policistka Karla, kterou ten výtečník utáhl na dudách, schytá onoho pavoučnatce přímo na hrudník, za který se nemusí styděti. To jsem se fakt válel. A to se nerozepisuji o tom, že si Napier a jeho parťák odnesou jen tak hala+bala 2 vejce, což se stane jednomu z nich...osudným. Hádejte komu?:) A to je k tomuto thématu vše. Pozn. na konec, ten plakát, který se ve zlaté éře videopůjčoven na nás všechny smál celé roky, je stejně efektní jako tenkráte a překonává tak (což asi nepřequapí) film samotný.;-) ()

IllIlIlIIl 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem viděl před X lety a velmi na mě zapůsobil. Spal jsem u strejdy, který mi ho pustil na dobrou noc, i když mi bylo asi 6 let :-). Byl to první film, ze kterého jsem měl pak v noci opravdu horečku, byl jsem vyděšenej strachy a ty dvě monstra jsem viděl i u strejdy v pokoji na stěnách :-) Noc jsem kupodivu přežil ve zdravý a kdykoliv jsem ke strejdovi přišel, tak jsem škemral, ať mi pustí znovu ,,Temňousa,, :-) ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jeden z mnoha snímků inspirujících se kultovním Vetřelcem, který jde tak daleko, až okopíruje doslova scénu z Nostromo, kdy jeden z členů posádky hledá kočku a místo ní najde smrt. A mě osobně právě tahle citace pobavila. Monstrum je tedy variací na xenomorfa, z jeho vajíček se vylíhnou potvory více než podobné facehuggerovi a všichni zanechávají za sebou slizkou stopu. Ovšem chapadla byla dobrý nápad! Chvílemi vtipné, místy napínavé, krve a kusů těl dostatek. Jen ta elektronická hudba byla místy odporná. Finále je slizké, krvavé a v dýmu ječící motorovky. Napier byl správný a nekompromisní drsňák balící holky na skotské dudy. Jeden z těch filmů, co by klidně mohl produkovat R. Corman... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tohle průměrné scifi-hororové béčko si pamatuji ještě z dětství. Naši ho měli kdysi na staré VHSce, ale ta se někde postupem času ztratila. Po dlouhé době jsem měl příležitost si film sehnat a tak jsem nezaváhal. Přestože nejde o nic světoborného a speciální efekty nejsou zrovna nejlepší, tak fandy podobných „přiblblých“ kousků jistě nadchne lehká gumovitost příšery, která jakoby pořád procházela nějakou proměnou. Její ostré zuby a chapadla ve mně kdysi vzbuzovali hrůzu, dneska se tomu už jen zasměji. Někoho jistě taky potěší, že si zde vedle sebe zahráli Charles Napier a Ron Glass. Tvůrcům se místy podařilo navodit vskutku zajímavou atmosféru, která ve spojení se slušně znějící hudbou dokázala kdysi divy…. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Takovej ten horůrek, kterej jste viděli v dětství a brali ho celkem seriózně, protože je tam příšera a krev a na to přece nesmíte koukat! Pak uplyne několik dekád, vidíte ho znova a královsky se bavíte, protože je to hotovej kulomet brakových ptákovin - toporný herectví, laciný gumový monstrum, kopie scén ze slavnějších vzorů, zoufalý zvukový efekty a závěrečná bitka, která je tak nepopsatelně humorně strašná, že se prostě musí vidět. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (5)

  • Při závěrečném souboji detektiv Ian McLemore (Charles Napier) přeřízne monstru chapadla, teče bílo zelené tekutina (zřejmě tedy krev). Poté, co se do monstra pustí motorovou pilou, stříká červená krev. (LION-MR.T)
  • Scéna, kde noční hlídač hledá kočku a najde ji a za ním se zjeví titulní monstrum a zabije je, se až silně podobná scéně z filmu Vetřelec (1979). (LION-MR.T)

Reklama

Reklama