Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavná mordparta ze „čtyřky" řeší případ vraždy bohaté živnostnice z Libně. Další kriminální případ ze staré Prahy podle knihy Jiřího Marka "Hříšní lidé města pražského" natočil režisér Jiří Sequens v roce 1970. Podtitul filmu – krvavý vaudeville – vystihuje mírně ironický nadhled, s nímž autoři přistupují k řešení vraždy bohaté soukromnice z pražského předměstí. Hlavním podezřelým je mladý a elegantní dragoun Rudi Macháček. Ukáže se, že je to nastávající zeť libeňského policejního komisaře Zdychynce. Rada Vacátko však přijde na kloub i poněkud lechtivé záležitosti – švarný důstojník je výrobcem a dodavatelem „zboží" pro šarmantní a okouzlující andělíčkářku Dragičovou... Ve filmu se jako obvykle setkáte nejen s mordpartou z pověstné „čtyřky" – Jaroslavem Marvanem, Josefem Vinklářem a Josefem Bláhou, ale i s Vladimírem Menšíkem v roli komisaře. Jeho ženu hrála Stella Zázvorková, podařeného snoubence Josef Abrhám a záhadnou paní Dragičovou Květa Fialová. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (160)

yannes 

všechny recenze uživatele

Klasika v prvom rade. Ale fackovacia scéna Menšík versus Abrhám je unikátna. Tento film som videl asi 30 x a pozriem si ho vždy, pretože túto scénku si nemôžem nechať uniknúť. A vôbec postava komisaře Zdychinca je absolutne fascinujúca, na tak malom priestore toĺko výrazových prostriedkov, to sa len tak nevidí. Skvelé. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Obvykle vysvetľujem dve hviezdičky ako výraz môjho názoru, že film nemal byť nakrútený. Aj tentokrát je to tak, lenže v tomto prípade nepokladám za nutné, aby sa z televízneho seriálu nakrúcali celovečerné filmy. Navyše, celý príbeh nestojí za väčšiu pozornosť a ako v mnohých iných prípadoch iba prihral nejaké dukátiky známym tváram, ktoré za ne nezahrali nič viac ako svoj obvyklý štandard. ()

Reklama

spiritus 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější díl z celé série o hříšných lidech města Pražského. Určitě ne kvůli Marvanovi, který mi tu připadá jako obyčejný statista. I jeho sekundanti jsou tu spíše do počtu. Toto je zkrátka hrecký koncert pánů Menšíka a Abrháma. Celý film je postaven na nich a to je to co ho dělá v mých očích jedinečným. Menšík tu jistě ztvárnil jednu ze svých méně tradičních rolí, s přihlédnutím k jeho repertoáru. Ovšem role opileckého policejního inspektora, mu sedla jako vyšitá, resp. zahrál ji jako obvykle s naprostou přesvědčivostí a samozřejmostí, jak u něj bývalo zvykem. Začínající Abrhám již tehdy potvrdil, že se jedná o nadějného herce. Zkrátka jak jsem psal na začátku, díky nim je pro mě tento díl o mnoho výš, než ty ostatní. Dávám lepší 4 hvězdy. ()

klúčik 

všechny recenze uživatele

Ako malý chlapec som mal pri titulkoch Hříšnych lidí vždy strach. Moc dobre sa na to pamätám. Ale neskonale mylujem tento seriál. Samozrejme, že som si nahral aj jeho filmové diely. Tento sa moc podaril. Menšík ako miestny komisár je úžastná postavička. Spolu s Abrhámom tvoria fantastickú dvojicu. Moc dobré.....85%. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vyborny krimi film : ide o vysetrovanie vrazdy starej pani. Herecke osadenstvo je na urovni, zaujme najma Jaroslav Marvan, ale aj ostatni - Mensik /Happy End, Spalovac Mrtvol/, Zazvorkova, Fialova - v pohode stihaju. Kvalitny dialog sa strieda s dalsim kvalitnym dialogom, dejova linia je na urovni, a o herecke vykony taktiez nie je nudza. Kvalitna normalizacna jazda, a dokonca za rok 1970 mam tento film este radsej nez Obleceneho Kobaltovu ci Zinkovu vezu. 89 % ()

Galerie (7)

Zajímavosti (12)

  • Portrét prezidenta Tomáše Garrigue Masaryka, který visí u pana rady Vacátka v kanceláři, je dřevoryt (z r. 1919) od Maxe Švabinského. (Idée_fixe)
  • Během natáčení bylo zjištěno zvláštní cvakání, později se ukázalo, že šlo o zvuky, které způsoboval mimo záběry kamery Jaroslav Marvan, jelikož měl právě nové zuby. (Witta)

Související novinky

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Zemřel Ladislav Potměšil

Zemřel Ladislav Potměšil

12.07.2021

Ve věku 75 let dnes v nemocnici Motol opustil český filmový svět herec Ladislav Potměšil. S informací o úmrtí přišel deník Blesk s odkazem na vyjádření Potměšilova syna Jana. Herec známý například z… (více)

Reklama

Reklama