Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Neúmyslné zabití uvrhne mladého muže do víru vražedných intrik. A zrovna když se mu podaří najít lásku a svobodu, strhne ho jediný telefonát zase zpátky. (Netflix)

Recenze (157)

Remedy 

všechny recenze uživatele

Svěží seriálový vítr ze Španěl, který v sobě tím nejlepším možným způsobem kombinuje již dávno viděné a odzkoušené (připomene se 8 MM, Temný případ, ale i klasické "detektivní schéma" jako od Agathy Christie). Je to plné zvratů, má to vychytralé postavy a u těch představovaček na začátku každého dílu jsem si chrochtal blahem. Konspirační linka plus osobní antipatie mezi jednotlivými postavami dodávají celému vyprávění parádní šťávu. Jedna z nejlepších TV minisérií, které za poslední dobu vznikly. Oriol Paulo je neskutečný talent, což předvedl již ve svých předchozích filmech a pro mě jakožto jeho velkého fanouška je tahle ucelená série splněným vlhkým snem. [85%] ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Mnohopostavových a dějomacatých vyjebávacích napínačů, které jednoho neuprudí xmrti, popřípadě neskončí nějakým scénárasistickým chaosem či myslomrdem, vyjebávajícím akorát tak s divákem, je jako vysokoškolsky vzdělaných cigošů.  Téměř kompletní partička z Contratiempa v čele se záživně matoucím matadorem dávkování informací - Pavlem - opět svérázným rukopisem dokázala uklohnit z mnoha přeqapivých ingrediencí totálně zábavné, výživné a lehce stravitelné gaspáčo, ba dokonce zlidštit a zesvižnit předlohu vyhlášeného grafomanského uspávače hadů a profesionálního nudila Babrala Kolena, což je v praxi téměř nemožné. Osvěžující, nehtohryzně gradující osmihodinový scénáristický a herecký koncert zcela bez volných konců a bez jediného negra či nechutně zotročeného Aztéka. Fuj, nediverzitní, unikulturní rasistické svinstvo bez sluníčkového poselství nových pořádků, okamžitě tvůrce ostrakizovat, zničit jim kariéry a pryč s tím z éteru! ()

Reklama

Maynard. 

všechny recenze uživatele

No, pane jo. Tak tohle se mi snad ještě nestalo. Během ednoho nepracovního dne sem se do toho ponořil a v 19h sem dokoukal poslední díl, což je samo o sobě brutální, strávit takle dlouho u TV. Ale měl sem čas a seroš mě doslova pohltil. Mazec. Tohodle rejžu už doslova uctívám,páč všechny jeho film sou téměř dokonalé skvosty..No ale tenhle seroš?To je tedda něco. Od začátku dokonale natočenej, perfektně propracovaný a vysvětlený postavy. Od prvního až do posledního filmu vlastně nevíš kdo to byl. Ořesně tohle zbožňuju. No, viděl sem tedy všechy rejžovy filmy a i seroše (má jen tenhle), takže nezbejvá než si to všecko pomalu dát znovu. Někdo ho srovnává  Fincherem, kde pak, Fincher  má oproti tomuhle rejžovi málo napínavý filmy a hlavně umí natočit i hrozný srágory. Orio Paulo je bůh! ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Velice povedenej kousek. Ač v nemálo místech překombinovaný a spoléhající se na velké náhody či nedotaženosti, přesto jsem až na jeden díl nemohl spustit z obrazovky oči. Postavy se dají přehrabovat vidlemi, a přesto je každá jiná, má svůj charakter i neotřesitelnou pozici v napínavém příběhu o Umítancovat a jejím Matějovi. Vzhledem k výše popsanému se nedá vyloučit druhé zhlédnutí. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Španělské filmy jsou jedny z nejlepších za posledních X let a Nevina je to stejné, jenom v 8hodinovém provedení. Málokterý seriál si drží hodnocení každého dílu tak dobře, jako právě zde, kde každý díl se pohybuje v průměru okolo 90% a už jen to je úctyhodné. K tomu přidejte slušnou nálož zvratů, napětí, šokujících odhalení a postupného odtajňování příběhu a je na světě Španělsko, na které jsme přesně zvyklí. Líbí se mi styl vyprávění, kdy v každém dílu se poodkryje minulost jendé z postav až do konečného obrazu vzájemného propojení, dále že se příběh z nevinného tématu přesune až do gangsterského podsvětí striptérek a zkorumpované policie a celé to má svoji mysteriozní atmosféru, kdy do konce divák neví, o co přesně jde. V hlavních rolích potěší už klasicky Mario Casas, dále známé tváře z Contratiempa (matka oběti) a dokonce i Ramira z parodie Spanish Movie. Ale abych jen nechválil, poslední dva díly mi přišly lehce chaotičtější, chování postav bylo trochu hloupější (zejména Kimmy, Matt a hlavní záporák, co nevím proč "vyspoiloval" svůj plán...) a čekal jsem možná větší mindfuck boom, což mi trochu ubírá na hodnocení, ale i přesto se jedná u nadstandartní seriálovou záležitost, která potěší jak fandy Španělska, tak fandy běžných krimi, mysteriozních a thrillerů. Hlavně se nenechte odradit hodinovou stopáží dílů a běžte do toho. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (3)

  • Krátko pred koncom epizódy si môžeme povšimnúť, ako Mateo (Mario Casas) sedí s deťmi v obývačke a spoločne pozerajú film. Konkrétne sa jedná o španielsku animovanú rozprávku z roku 2019, Klaus. (TomX2)
  • Ve 2. minutě, když Emma (Juana Acosta) tančí u tyče v nočním klubu, slyšíme v pozadí skladbu „Third Day of a Seven Day Binge“, která vyšla jako první singl z devátého studiového alba „The Pale Emperor“ od amerického zpěváka Marilyna Mansona v roce 2015. (Trajektt)

Reklama

Reklama