Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Neúmyslné zabití uvrhne mladého muže do víru vražedných intrik. A zrovna když se mu podaří najít lásku a svobodu, strhne ho jediný telefonát zase zpátky. (Netflix)

Recenze (155)

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Nevina má určitě, co do sebe. Není špatně zpracovaná technicky, ale ta forma je občas trochu chaotická a podobně. Dokážu si představit, že to zaujme spousty lidí, ale já už za poslední rok prošel takovými hovnami, že nemám asi moc náladu nebo čas na klíčování nějakého zážitku. Možná někdy za 50 let. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Režisér Oriol Paulo mi už v minulosti nie raz dokázal, že to s mysterióznymi krimi vie naozaj veľmi dobre. Avšak v tomto prípade mám už konečne pocit, že svoj projekt dotiahol do úplnej dokonalosti. Nádherne vyskladaný príbeh, ktorý sa síce na prvý pohľad tvári veľmi zložito, najmä z dôvodu spletitosti vedľajších liniek a ich rozmanitých cestičiek naprieč konaním hlavných postáv, no vždy sa krásne, postupne  a tiež logicky všetko vysvetlí. Koniec parádny. Vlastne ide o taký všehochuť guláš, ktorého výsledok poteší každého fandu temnej kriminálky - pútajúca atmosféra, sympatické postavy, drsné scény, romantika, emócie, nahota..... Je tu všetko a všetko to funguje. Neviem si predstaviť, že by som nedal plný počet hviezd. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

O tvorbě Oriola Paula jsem slyšel slova chvály, zatím se mi ale jeho práce z nějakého důvodu vyhýbaly. Dva počáteční díly byly strhující a vyvolaly pocit, že sleduji scénáristický vybroušený klenot spočívající v rukou režiséra, který má cit pro žánr a anatomii moderního thrilleru má perfektně nastudovanou. Z každým dalším dílem se ale postupně začaly vkrádat rozpaky a vystřízlivění. Způsob, jakým Paulo pracuje s postavami, jakými proměnami charakterů je nechává procházet, jakým nástrahám musí čelit a kolika (jak jinak než fatálním) výzvám se musí postavit, nápadně připomíná tvorbu latinoamerických telenovel, pochopitelně na naprosto odlišné produkční a řemeslné úrovni. Stejná emoční manipulace, šokující, za vlasy přitažené zvraty, na efekt vystavěné melodramatické prvky, stejná překombinovanost a v neposlední řadě totožná sázka na atraktivní tváře a vnadná těla herců obou pohlaví. Nutno podotknout, že u nich nezůstává jen u přitažlivého zevnějšku, vybraný ansámbl odvádí i solidní hereckou práci. Pokud vám nevadí celková přepálenost, nadužívání dějových kotrmelců a jste schopni na patřičných místech vypnout mozek, může vám Nevina přinést opojný zážitek. Pro mě jsou tři hvězdičky a 50 % celkového dojmu ušmudlaným kompromisem mezi zjevnou řemeslnou zručností a dryáčnickým obsahem. Paulo mě vyloženě neurazil, ale jedno nahlédnutí do jeho tvůrčí dílny mi bohatě stačilo... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Už úvod a představení "hlavního" hrdiny je zábavné a originálně pojaté ale to je teprve začátek, který dost klame tělem. Pak přicházejí věci, které nechápe ani hrdina ani divák. Vše skončí v nejlepším a přestože by divák u druhého dílu čekal přímé navázání, dojde k prezentaci další postavy, která s původním dějem na první pohled nemá nic společného. Později do sebe začne vše krásně zapadat, postavy diváka baví a nestačí obdivovat, jak i ta nejmenší, vedlejší zápletka, zapadá do celkového vyznění. Jedno ze závěrečných doznání je možná moc navíc, ale nijak to nekazí výsledný dojem a "Nevina" je jeden z nejlepších thrillerových seriálů co jsem viděl a nejen že vyniká výborným scénářem a skvělými herci, dokonce i parádně vypadá a to není tak úplně obvyklé. Překvapení a to velice příjemné. ()

octopuska 

všechny recenze uživatele

Španěly moc nemusím, už by kurva tu Koridu měli zakázat a to je hlavní důvod. Ale filmařsky jsou teda v ohromné kondici a Nevina mě teda zas posadila na půl dne k TV a ani jsem se nehnula. Viděno, čert ví proč v němčině, ale vůbec mi to nevadilo. Naopak němčina je tvrdá a syrová a tahle osmidílná jízda taktéž. Takže proč ne. Hlavní hrdina samozřejmě sympoš s pošramoceným životem a to máme rádi, když není dokonalej a tíží ho hříchy. Jeden nechtěný, ale druhý ano, jak se nakonec ukáže a panáček, teda umí lhát, až se hory zelenají.  Agilní vyšetřovatelka co nespí, nejí a je do nového případu zakouslá, jak buldok do kýty. Opět nahlídneme do zákulisí luxusního bordelu, kde je vše vyšperkované do bolesti, ovšem to je jen na očko. Zaměstnankyně na HPP musí být extra v lati. Jak bylo vtipně poznamenáno." Taková prdélka musí srát cukrovou vatu". Pokud jsou holky vzpurné, šporují potajmu do kasičky a otvírají si hubu na toho odpornýho mukla co tomu šéfuje, vyšperkuje jim fasádu tak, že se k tyči doplazí s tunou šminek a moc se na ní bolestí nerozjíždí. Nesmí chybět odpornej záporák, samozřejmě nikdo menší, než vyšetřovatel z vnitřního, co si libuje v mlácení šlápot k smrti na kontejnerových orgiích. Mnohavrstevné vyprávění, spousta postav a osudů, které ovšem šlapou, jako švýcarský hodinky. Nechybí sex, drogy, vydírání, násilí, zvrácené uchylárny a jiná prima zábava, kterou sice opovrhujeme, ale rádi se na ni podíváme. Obvzlášť, když je takhle perfektně natočená. Skvělé herecké výkony a hutná nehty ohlodávající atmosféra, která postupně graduje, jako lajna dobrýho koksu. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (3)

  • Ve 2. minutě, když Emma (Juana Acosta) tančí u tyče v nočním klubu, slyšíme v pozadí skladbu „Third Day of a Seven Day Binge“, která vyšla jako první singl z devátého studiového alba „The Pale Emperor“ od amerického zpěváka Marilyna Mansona v roce 2015. (Trajektt)
  • Krátko pred koncom epizódy si môžeme povšimnúť, ako Mateo (Mario Casas) sedí s deťmi v obývačke a spoločne pozerajú film. Konkrétne sa jedná o španielsku animovanú rozprávku z roku 2019, Klaus. (TomX2)

Reklama

Reklama