Reklama

Reklama

VOD (1)

Shadyside, rok 1978. Škola končí a letní aktivity v táboře „Nightwing“ právě začínají.  Jenže v okolí se potuluje místní psychopat, který je posedlý touhou zabíjet. (JasonCZ)

Videa (1)

Trailer

Recenze (170)

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

No o trochu horší než první film. pořád je to celkem slušně natočeno, dobová atmosféra je uvěřitelná, muzika je vybraná dobře, jenže postavy jsou tentokrát o dost horší a o těch nejsympatičtějších se nedozvíme nic protože jdou skoro okamžitě na porážku. Taky to mohlo bejt aspoň o 30 minut kratší, a ten klon Roberta Pattinsona to mohl rasit o dost víc. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Zatímco první část Netflixovského filmového eventu 'Fear street' byl atraktivním mixem slasheru a mysteriózní duchařiny, tak část druhá je nefalšovanou lidskou zabijačkou a čistokrevnou ódou žánru slasher, gore filmů, a hororového kultu Stephena Kinga. Krom toho, že 'Fear street 1978' expanduje tajemnou čarodějnickou mytologii městečka Shadyside, je oproti první části formálně vytříbenější a o několik levelů brutálnější - snímek se totiž nebojí vyobrazení explicitního násilí, jmenovitě vraždění dětí - takže rating R má zde svý unikátní opodstatnění.... Co se týká příběhu, neobvykle pečlivě budovaná expozice nás seznámí s charismatickou Saddie Sink - známou jako Max z hitovky 'Stranger Things' - v roli Ziggy (což byla perfektní volba) a její sestry Cindy hranou Emily Rudd, které jsou v podstatě klíčovým středobodem celého filmu. Děj se sice opět nevyhne klasickým žánrovým klišé, scenáristickým banalitám a předvídatelnosti – odehraje se však během pár hodin, díky čemuž má neskutečně hektický tempo a napínavý spád, který je perfektně doplněn dobovým sedmdesátkovým soundtrackem a až epochálním hudebním doprovodem, který mistrovsky využívá chorály a orchestrální muziku, čímž brilantně zintenzivňuje již tak hrůzu nahánějící divácký napětí. Posléze má pak sám divák takový srágorský schýzy, že se bojí byť si alespoň zajít na záchod, aniž by si nepomyslel, že na něj zpoza rohu vylítne zfanatizovaný Tommy se svou dřevorubnickou sekerou.... Samozřejmě, má to svý neduhy, ale upřímně: koho to sere? 'Fear street 1978' je tak ve výsledku skvělým tribute subžánru slasher, vzrušující retro podívanou a zábavnou žánrovou retro jednohubkou, která perfektně vybudovala velmi temné zázemí pro závěrečný akt. Jen je nutno dodat, že tahle jednohubka určitě není vhodná pro slabý žaludky. Kolektivní konzumace výhodou, strach z cesty na hajzl zaručen 💀 ()

Reklama

Soweek 

všechny recenze uživatele

Určitě o fous lepší než první díl. Americké táborové prostředí je mi blízké, což zvedá můj celkový dojem a Color Wars ( nebo chcete-li Spirit Days ), během kterých masakr probíhá také. Stále se nemohu zbavit dojmu, že je zde výrazně plýtváno potenciálem tematiky a že i přes dnes odpadní žánr hororu to mělo být svěřeno do rukou zkušenějším lidem. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Druhý díl Ulice strachu je lepší. Má důmyslnější prostředí tábora Nightwing a konečně se dozvíte o něco málo více informací o samotné čarodějnici. K tomu všemu tu tvůrci opět nešetřili pekelně vydařeným soundtrackem. David Bowie, Nirvana, The Velvet Underground, The Runaways a samozřejmě ani slasher prvky, které jsou ideálně ve tmě. Atmosféra druhého dílu je ale celkově lepší a už teď mě dost zajímá, jaký soundtrack vytasí na třetí díl, který se odehrává v roce 1666. ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Přesně jsem do věděl, že tento druhý díl bude minimálně o jednu hvězdu lepší než jeho předchůdce a byl jsem dost překvapen, že se mi to předsevzetí vyplnilo. Tentokrát se vydáme na pionýrský tábor, teda vlastně v Americe nemají pionýrský tábory, tak prostě na něco podobnýho v americkým duchu, Ale rivalita zůstává stejná jako v předchozím díle, tzn., že zde soupeří dvě znepřátelená města a to jsou Shadyside a Sunnyvale. Sunnyvale si myslí, že jsou nadřazení a také se tak chovají. Až do té doby než se do tábora u jezera přiřítí vrahoun se sekerkou. Asi nějakej myslivec, či co? Kdepak děti, je to jeden z vraždící mordparty, kterou jsme mohli vidět v první části a víc o obsahu psát nebudu, protože bych spoileroval. Ale zároveň musím podotknout, že si tvůrci trochu pohráli se scénářem a také s výběrem herců. I když to byli převážně dětští herci, tak to dopadlo lépe než u prvního dílu a dokonce jsem jim dokonce držel palce i když u takovýchto filmů to držení palců moc nepomáhá, jak jsem si už v minulosti všiml. Taktéž jsme se dozvěděli něco více o potrestané čarodějnici, jejíž příběh se asi dozvíme ve třetím a závěrečném díle této trilogie. Tentokráte mi moc nesedla hudba, která byla většinou tvořena ze skladeb sedmdesátých let, ale zato se mi moc líbilo vyvražďovací prostředí ve kterém se to odehrávalo. Taktéž mi to připomínalo své dětství na pionýrských táborech, kdy jsme vyvražďovali indiány a někdy i kovboje. Druhý díl byl mnohem povedenější než ten první a to hlavně díky výběru dětských herců a lépe napsanému scénáři. Občas se zde objevily nějaké ty lekací momenty, také dost napínáků zde bylo a celkově ta atmosféra trochu připomínala kultovní hororový film Pátek třináctého, ale toto se mi zdálo povedenější, jelikož je to součást hororové trilogie ve které zajisté bude vysvětlena pointa. Já s tím tedy počítám a celkem se těším na třetí a zároveň závěrečný díl této trilogie. Za tento druhý díl dávám lepších 70%. ()

Zajímavosti (6)

  • Ve 3. minutě hraje skladba „The Man Who Sold the World“ od Nirvany. V čase 01:34:00 lze slyšet tutéž skladbu, ale v podání Davida Bowieho. (pornogrind)
  • Když má Alice (Ryan Simpkins) sex na stole se svým přítelem, tak nemají spodní díl oblečení. V dalším střihu už ho ale mají. (Duoscop)

Reklama

Reklama