Reklama

Reklama

VOD (1)

Shadyside, rok 1978. Škola končí a letní aktivity v táboře „Nightwing“ právě začínají.  Jenže v okolí se potuluje místní psychopat, který je posedlý touhou zabíjet. (JasonCZ)

Videa (1)

Trailer

Recenze (170)

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

No o trochu horší než první film. pořád je to celkem slušně natočeno, dobová atmosféra je uvěřitelná, muzika je vybraná dobře, jenže postavy jsou tentokrát o dost horší a o těch nejsympatičtějších se nedozvíme nic protože jdou skoro okamžitě na porážku. Taky to mohlo bejt aspoň o 30 minut kratší, a ten klon Roberta Pattinsona to mohl rasit o dost víc. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Pekné nadviazanie, resp. pred(na)viazanie na prvú časť. Technicky výborné, výprava ušla a bola trefná, návrat do sedemdesiatiek fajn. Ale opäť tá schizofrénia a teraz ešte očividnejšia. Akonáhle sa vraždili teenageri, tak všetko bolo krásne vidieť, akonáhle sa vraždili deti, tak mimo záber. Čo to kurva je? Tak buď - alebo. Takto z toho vyšiel zasa mišmaš, ktorý nemá jasnú identitu. ()

Reklama

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Piatok sa s piatkom znova zišiel, čo znamená len jediné – na stole máme naservírovaný druhý diel letnej Netflix trilógie Fear Street. Staré postavy sú späť, hoci len na minútku, režisérka Leigh Janiak nezaháľa a presúva nás v čase do roku 1978 na letný tábor, čo je peknou reminiscenciou na slashery doby minulej. V šľapajach prvého filmu ide nie len soundtrack, ale aj pocta filmom daného žánru s menším obnosom odkazov na ne, zároveň ale s minimom na popkultúru. Zachytenie atmosféry obdobia mi prišlo fádne, resp. nevyzeralo, že hrá prím, takisto aj hra so svetlami. K postavám som si cestu nenašiel, úsmev na mojej tvári bol len v úvode a závere. Sekali sa deti, červená tekutina striekala a hlavy lietali, čo poteší krvichtivých, no a nedohonenci si aj tentoraz poplačú nad absenciou väčšej expozície poprsia. Prepojenie príbehov je relatívne fajn, no celkové nadšenie už nezdieľam a na tretí film sa už neteším. --- ♪♫ / ♪♫ / ♪♫ ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Tak druhý díl nás diváky zanese na prosluněný americký tábor na přelomu 70. a 80. let a nutno podotknout, že tahle změna filmu prospěla! Potěší přítomnost Sadie Sink, tu budete znát se seriálu Stranger Things, určitě zafungovala výborně jako marketingový tah, protože už je ve světě známá, na druhou stranu opět ukázala svůj talent. Trochu mě zamrzel fakt, že první hodinku se toho moc nestane, tam film sází zejména na vyobrazení té doby (potěšil peckovní soundtrack) a dialogy, které nepatřily asi k tomu nejlepšímu. Ve druhé půlce už na nás autoři chrstli ten typický slasher, s brutalitou se zde opět nešetřilo (pár hlavinek to odneslo, krev stříká na všechny světové strany). Co se týče příběhu, tak pár otázek bylo zodpovězeno, ale definitivní uzavření této zajímavě rozehrané trilogie přinese až díl tři z roku 1666, který z prvotních ukázek vypadá nejnadupaněji! Tak snad to nějak smysluplně uzavřou. Dvojka za mě žánrově nadprůměrných 6,5/10 ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Oproti prvej časti je to stopercentné zlepšenie. Celý príbeh zasadený do campu má nielenže plnohodnotné postavy a funkčnú mytológiu, ale v mnohom zachraňuje aj ťažkopádny prvý diel. Úprimne nečakal som, že mi to tu bude fungovať. Ale toto ma príjemne prekvapilo. Hudba využitá parádne, finále pri strome malo dokonca napätie. Celé sa to nieslo v správnej atmosfére a duchu. Možno chýbalo viac nahotiniek a možno sa tvorcovia nemuseli báť ukázať bezbranné deti zomierajúce pod sekerou zabijaka. Ak by to tam bolo dal by som plný počet, pretože by sa jednalo o funkčnú žánrovku. Chyby to má. Aj tie logické. (Oživenie resuscitáciou aj napriek tomu, že má postava bodné zranenia). Ale iné veci fungujú. Hlavne tie postavy a atmosféra. To, že polovicu lakačiek tvorí tieň čo prejde pred kamerou akceptujem tiež. Hoci je to už zastaralá konvencia. Som zvedavý na uzatvorenie. Sadie Sink je parádna. ()

Zajímavosti (6)

  • Ve 3. minutě hraje skladba „The Man Who Sold the World“ od Nirvany. V čase 01:34:00 lze slyšet tutéž skladbu, ale v podání Davida Bowieho. (pornogrind)
  • Christine Berman (Gillian Jacobs) je pravděpodobně velkou fanynkou Davida Bowieho. V mládí používala přezdívku Ziggy (odkaz na Bowieho pseudonym Ziggy Stardust) a v roce 1994 vlastní psa jménem Major Tom (odkaz na píseň „Space Oddity“). (Andrejek)

Reklama

Reklama