Reklama

Reklama

VOD (1)

Shadyside, rok 1978. Škola končí a letní aktivity v táboře „Nightwing“ právě začínají.  Jenže v okolí se potuluje místní psychopat, který je posedlý touhou zabíjet. (JasonCZ)

Videa (1)

Trailer

Recenze (170)

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Upřímně? Ještě lepší než jednička. Opět to klame místem, kde se děj odehrává. A tím, že doslova některé scény jsou jako opsané z Pátku třináctého. Ale jaký horor tohle nemůže říct o něčem, co už bylo před ním, že. Jenže tady se ponoříme víc do té věci s čarodějnicí. A že se už s ní snažil něco dělat. Jenom mě překvapilo, že na tom campu byl i pan šerif a nějak jsem nechápala zpětně jeho chování v prvním díle. Tam mě napadlo, že musí něco vědět, ale ne až takhle...důvěrně. Sice to bylo pro starší publikum a sekeru v záběru do hlavy dostaly jenom dospělý, ale i tak jsem byla ráda, že děti se lišily mimo kameru. A jasně, hned jak vzal do ruky sekeru, každému je jasný, že to nemůže skočit dobře. Ale jako fajn, hodně dobrý. Každý, kdo mě zná, ví, že za dvě hodiny prostě jména nepochytim. Ale "Max" byla úžasná. Začínám tu herečku mít stále raději :) **** Docela příjemné pokračování, které se mi líbilo víc jak první díl. Tedy až na ten konec. A co se v něm stalo v tom obchoďáku. To byl v až moc fantasy prvek na závěr :D ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Asi takto, hneď v úvode...jedna hviezdička naviac je za litrovú fľašu Jim Beana a za Nirvanu...respektíve asi pol hviezdičky. Pri váhaní medzi 3 a 4 * hodnotením rozhodlo práve to ale to je teraz vedľajšie, spomeniem hneď čo mi vadilo. Zbytočne dlhý film (slasher by mal mať medzi 80 a 90 minútami) a vojna farieb. ÁR ju fakink kiddink mí Netflix? Nie je toho (vojny farieb medzi ľuďmi) už dosť? Čo by sa zmenilo ak by na tričkách mali detičky nedonosené vojna miest? Vojna medzi dvoma susednými mestami? Ubudlo by z Vás? Takéto zbytočné podprahové vnímanie niečoho, čo autori možno ani sami tak nemysleli. Ale aby som zase neodbehol niekam inam, kto má dobrú predstavivosť nájde tu Jasona Vorheesa, Victora Crowleyho, kto ešte lepšiu Pád do tmy a hory Ťa viďá...mne sa po skončení tohto filmu nechce veriť že obidve epizódy vytvoril ten istý režisér...Stále je to predovšetkým pre teenagerov, stále to spája (relatívne) nezmyselná čarodejka, lenže tento ťahák leta musel akosi Netflix pospájať...a v druhej epizóde dokázal (z môjho uhlu pohľadu) výborne ťažiť z atmosféry roku 1978 (v niektorých úsekoch s prehľadom zdolali aj AHS 1984), vydarilo sa toho veľa ale stále je tam to také malé ale...ako samostatný príbeh by bola táto epizóda kandidátom na plný počet *... Ťahák leta sa, v druhej epizóde, Netflixu vydaril... ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Začátek se způsobem vyprávění ještě více přiblížil Stranger Things a to nemyslím jen protože obsadili herečku z této show do hlavní role. Nicméně dílo oproti prvnímu dílu nepřišlo s ničím novým a v podstatě to bylo úplně to samé, jen méně zajímavé. Za nadupanější část považuji atmosfericky mnohem lépe provedenou první polovinu, jelikož v té druhé mne už neustálé běhání v absolutní tmě a vraždy mimo záběr nijak neoslovovali. Navíc těžce budovaná atmosféra byla pryč a nezachránili to ani nesmrtelní vrahouni s jejichž nasazení jsem byl desetkrát spokojenější v prvním díle. Konec byl vcelku uspokojivý, ale upřímně nechápu co chtějí ještě vymýšlet ve trojce. Napadá mě snad jen něco ve stylu, že za to čarodejnice vlastně vůbec nemohla a otevřený konec, ale to se ještě nechám překvapit. Každopádně jednička i dvojka májí mnoho společného a nesou se zhruba ve stejném bodovém rozpětí. PS: Myslím si, že by filmy slavily větší úspěchy, pokud by vycházely s tradičním odstupem třeba jednoho roku. 72% ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Tak druhý díl nás diváky zanese na prosluněný americký tábor na přelomu 70. a 80. let a nutno podotknout, že tahle změna filmu prospěla! Potěší přítomnost Sadie Sink, tu budete znát se seriálu Stranger Things, určitě zafungovala výborně jako marketingový tah, protože už je ve světě známá, na druhou stranu opět ukázala svůj talent. Trochu mě zamrzel fakt, že první hodinku se toho moc nestane, tam film sází zejména na vyobrazení té doby (potěšil peckovní soundtrack) a dialogy, které nepatřily asi k tomu nejlepšímu. Ve druhé půlce už na nás autoři chrstli ten typický slasher, s brutalitou se zde opět nešetřilo (pár hlavinek to odneslo, krev stříká na všechny světové strany). Co se týče příběhu, tak pár otázek bylo zodpovězeno, ale definitivní uzavření této zajímavě rozehrané trilogie přinese až díl tři z roku 1666, který z prvotních ukázek vypadá nejnadupaněji! Tak snad to nějak smysluplně uzavřou. Dvojka za mě žánrově nadprůměrných 6,5/10 ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

.......sympatické téma i spracovanie toho retra .... doba rokov 80-tych fajn zobrazená.......,ale nemožnosť zabiť nadprirodzeno - bola dosť nudná.....jednoducho či do vraha strelíte,zabodnete nôž,odseknete hlavu....ono to stále sa hýbe a chce zabíjať.....hmm čo s tým.....hádam tretia časť to ukončí a objasní v nejaký aspoň trocha logický záver.....možno..... ()

Zajímavosti (6)

  • Když má Alice (Ryan Simpkins) sex na stole se svým přítelem, tak nemají spodní díl oblečení. V dalším střihu už ho ale mají. (Duoscop)
  • Christine Berman (Gillian Jacobs) je pravděpodobně velkou fanynkou Davida Bowieho. V mládí používala přezdívku Ziggy (odkaz na Bowieho pseudonym Ziggy Stardust) a v roce 1994 vlastní psa jménem Major Tom (odkaz na píseň „Space Oddity“). (Andrejek)
  • Když odejde Alice (Ryan Simpkins) se svým přítelem z ošetřovny, tak si oba vezmou prášek. Její přítel si ho ale dává do pusy dvakrát. (Duoscop)

Reklama

Reklama