Reklama

Reklama

Divoké včely

  • angličtina Wild Bees (festivalový název) (více)
TV spot

Obsahy(1)

Osmnáctiletý Kája bydlí ve vesnici kdesi na severní Moravě s otcem-filozofem a s energickou babičkou. Pracuje se ženskými v lese a tajně zbožňuje svou vrstevnici, prodavačku v místním krámku Božku. Ta však chodí s frajírkem Laďou. Když do vesnice přijede z Prahy Kájův starší bratr Péťa, který se živí jako cesťák, začnou se vztahy mezi jednotlivými postavami proměňovat. Zatímco Božka, pociťující snad nejvíce vesnickou nudu a beznaděj, nakonec zůstává, Kája, který přišel o panictví, odjíždí s bratrem... (Magic Box)

(více)

Recenze (275)

sherudan 

všechny recenze uživatele

Když dva dělají totéž, není to totéž.... Sláma (a nejen on) se snaží exhumovat ducha "nové vlny", ale bohužel do Formana, Passera či Menzela jim chybí vzdálenost asi jako od Trabanta k Ferrari. A tak postupy, které v rukách mistrů vytváří neopakovatelné zážitky (neherci, přímo snímaný zvuk, polodokumentární profil apod.) v rukách těchto namistrovaných haťapků vytváří jen trapno a nudu. ()

katakomb 

všechny recenze uživatele

Asi to není úplně objektivní hodnocení, ale já jsem z toho byl přesně tak moc nadšenej, jak moc jsem byl zklamanej z Díry u Hanušovic. Takže pro mě naprosto povedenej českej film ()

Gareth_Jones 

všechny recenze uživatele

Pekný príbeh kdesi z prdele sveta. Všetky postavy sú uveriteľné a v takýchto prdeliach majú svoje živé predobrazy. Hviezdička naviac za synchronizáciu hudby a kmitania stieračov v 603ke. ()

motyka52 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že se mi na to velmi dobře dívalo. Kvalitní řemeslo + plejáda dobrých - tehdy ještě ne tolik provařených - herců. Na druhou stranu je ale potřeba přiznat, že je to celkem o ničem a nápad zalidnit jednu zapadlou prdel roztodivnými figurkami, z nichž část jsou naprostí magoři (Matonohův Ali G mezi nimi kraluje) a část má zase působit depresivně loosersky, mi přijde docela laciný. Zvlášť, když ten pocit, že odsud opravdu nevede cesta ven, se vůbec navodit nepodařilo (pokud to měl být záměr). Ve výsledku je to spíš jen taková komická přehlídka postaviček. ()

Sa.sa 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film poskládaný z různých postav a divným dějem... No, ale i tak jsem se rád podíval a pobavil... ()

Hombre8 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale tyhle filmy ze života na baldově mají své velké kouzlo. A není to tím, že člověka těší, když vidí cizí neštěstí a bídu.  Je to o vzpomínkách. ()

besito 

všechny recenze uživatele

Na tomto filmu bych vyzdvihl zejména vykreslení charakterů jednotlivých postav, které vytvářejí realistickou atmosféru zapadákova. Jinak zadřilý debut, i když slabší momenty se také vyskytují... ()

T369 

všechny recenze uživatele

Divoké včely jsou film, u kterého zkrátka chvíli trvá, než se jakž takž rozjede. Po půl hodině jsem se divila, že se vlastně ještě vůbec nic nestalo. Ale je v něm spousta nezapomenutelných hlášek a moc se mi líbil. Role Pavla Lišky mě tentokrát nenadchla, ale Tatiana Vilhelmová, Marek Daniel i Jaroslav Dušek byli skvělí. ()

Marčus 

všechny recenze uživatele

Od boku bych celou věcičku zařadil spíše do dokumentární produkce na téma vesnice. Místo nějaké dějové osy a posunu z bodu A do bodu B jde spíš o plejádu nejapných vesnických akcií proloženou permanentním chlastáním zelené. Od totálního psychického kolapsu mě zachránilo jenom to, že jsem nestihnul prvních deset minut a půl hodiny před koncem jsem bednu vypnul. 40 % ()

___Tuco 

všechny recenze uživatele

Hlašky intelektuálního otce výborné, málomluvný hlavní hrdina perfektní, vilhelmová mi připoměla holku z filmu bílá kočka černej koucour. Liška k popukání ale takovej blbec muže existovat snad fakt jenom v komedii. Polášek uplně vyřízenej :) Také se mi líbili okolní komické postavy - pastevec, hasiči a skupina pohodovka, báby z lesa, nádražák. Trochu méně se mi líbila postava přijevšího bratra z prahy a jeho kolegy a ubec celá zápletka kolem něj - to mi přišlo takové klišovité (hlavně matonoha s kamerou, nepraktická tatrovka). ()

Jakub_BH 

všechny recenze uživatele

Nejlepší český porevoluční film a jeden z nej českých filmů. Formální lehkost a samozřejmost. Pestrá mozaika charakterů postav. ()

Katsiki 

všechny recenze uživatele

Hodnotím nejlépe z trilogie Slámových filmů. Časem se pro mě Divoké včely staly klasikou:-) ..."zelený Kája, mačkej zelený" :-D ()

Necrophobic 

všechny recenze uživatele

Opravdu dobrý film a skvělá sonda do běžného rutinního života v pořádné díře .Ve filmu se to pěkně sleduje ,ale žít tam ? To je na kulku do palice :-) ()

nauru 

všechny recenze uživatele

Pět hvězdiček jsem nedal jenom proto, že je dávám málokdy. Jinak super, skvěle popsaná zapadlá vesnička alidé v ní. Výtečný i M.Daniel, který nedostudoval VŠ a do vesnice se už nevrátil. ()

Loooba 

všechny recenze uživatele

Bruntálsko - kraj kde žijí zubaté žáby :-D Vynikající pohled do buranské vesnice, plné buranských vesničanů, s buranským chováním, žijící svým životem, mnohdy plnějším a koneckonců lepším, než měšťáci. O úsměvné situace není ve filmu nouze ()

Terr.ka odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle jestli viděl někdo v zahraničí, tak se divim, že v ČR neni víc turistů, protože na tohle bych se dojela taky podívat. Tragédie, kterou by nikdo neměl vidět.. no ani Čech ! ()

tomkat 

všechny recenze uživatele

No jo, "Češi neumí točit nic jinýho..." Jenže to nic nemění na tom, že to má svou hodnotu. Komotragický rámec tentokrát seslaný na dnešní českou zapadlou vesnici. Nutnost filmové zkratky z toho udělá trochu panoptikum - ale tolik živé a povědomé... Solidní. ()

Reklama

Reklama