Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na lodi Dunbar, kotvící v poválečném Londýně, houstne atmosféra. Jeden z námořníků totiž pašuje horké zboží, zatímco jeho kolega se zaplete do nežádoucího románku. (Netflix)

Recenze (5)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Námořníci jsou na víkend v Londýně a k tomu patří užívání si s děvčaty, nějaké to pašování nedostatkového zboží na pevninu a zase zpátky a taky jedna loupež diamantů. Nebylo to špatné, ale postrádalo to jakékoliv napětí, silnější příběh nebo zajímavější postavy. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Po včerejším nerozvážném vybočení jsem se vrátil do původních kolejí, a abych držel tempo se současným bojem proti povodním, zvolil jsem snímek, který má k vodě velmi blízko. No, a vzhledem k tomu, že šlo o film z jedenapadesátého roku, trpěl z dnešního pohledu obvyklými  technickými nedostatky. Naštěstí se rychle ukázalo, že půjde o nedostatky podružné, protože se tvůrcům podařilo přijít s příběhem, který mě až nečekaně bavil. Přitom šlo o v podstatě jednoduchou záležitost, nad níž jsem si opravdu nemusel lámat hlavu, po celou dobu bylo vše jasné, jen mi to Britové podali tak poutavě, že jsem se nenudil ani na moment. Vzhledem k roku vzniku snímku nevyznívalo trapně a klišoidně ani zakomponování jamajského námořníka (se všemi obtížemi s tím spojenými) do děje a nezbývá mi, než přiznat, že jsem se dobře bavil. / Poučení: Kdysi stačily nylonky, dneska aby jeden kupoval vuittonku. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Toto su noir filmy, ktore  milujem : dazdive londynske ulice, zaclony spoza ktorych niekto niekoho sleduje, potemnele strasidelne  mesto /Londyn strasidelny je, uz len tym ze tam kedysi uradoval Dzek Rozparovac/,  pofiderne bary ... z toho doslova kricia problemy. Vysetrovatel pozna obycajnych predajcov nelegalneho tovaru  lahko, ti vobec nebudu chapat o  co ide. Ludia co v tom idu naopak zbystria pozornost. Vysetrovatel by sa mal zamerat na tych hodne agresivnych a nervoznych. Ked vysetrovatel tancuje sa diablom, diabla nezmeni, diabol zmeni jeho 87 % ()

Topco 

všechny recenze uživatele

Britský noir, ktorý atmosférou londýnskych lokácii pripomenie o rok staršiu klasiku Night and the City (1950). Dvojica sympatických námorníkov kotviacich v prístave sa po nociach bezstarostne zabáva a randí, až kým sa jeden z nich nezapletie do problémov... Na svoju dobu odvážny kasting s obsadením Afroameričana do jednej z hl. rolí. Záverečných 20 minút je naozaj pôsobivých: pofidérne bary (a použitie dutch angles), zákutia mestskej periférie a atmosféra nočnej, dažďom zmočenej ulice. ()

Reklama

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno