Reklama

Reklama

Na nože: Glass Onion

  • USA Glass Onion: A Knives Out Mystery (více)
Trailer 3

VOD (1)

Proslulý detektiv Benoit Blanc vyrazí do Řecka rozmotat spletitou záhadu, ve které figuruje jeden miliardář a nesourodá parta jeho přátel. (Netflix)

Zajímavosti (28)

  • 6. října 2022 Netflix oznámil, že uzavřel dohodu o uvedení tohoto filmu na týden do kin, počínaje 23. listopadem. Film byl uveden do přibližně 600 kin v USA a zahraničí. Jedná se o první film od Netflixu, který byl uveden do 3 distributorských sítí kin – AMC, Regal a Cinemark. (Updated_Cake)
  • Scenárista a režisér Rian Johnson přirovnal svoji práci na této sérii k tomu, co kdysi dělala Agatha Christie se svými knihami: „Pokaždé děláme něco nového a vzrušujícího.“ (Updated_Cake)
  • V baru Glass Onion můžeme za Andi (Janelle Monáe) vidět reklamu na českou značku piva Pilsner Urquell. (Dak_02)
  • Účast Ethana Hawkea (Efektivní muž) nebyla předem naplánovaná, ale Hawke byl náhodou poblíž v Budapešti při natáčení seriálu Moon Knight (od r. 2022) a přijel na jeden den do Řecka, aby natočil svou scénu. (alook)
  • Křišťálové plastiky byly vyrobeny v české sklárně PAČINEK GLASS (Kunratice u Cvikova). Sklárnu osobně navštívil jeden z nejvýznamnějších filmových uměleckých designérů John Dexter. (maca777)
  • Název Glass Onion odkazuje na píseň skupiny Beatles z „Bílého alba“ („White Album“). (Claw)
  • Když Netflix koupil práva na film, začal se připravovat i třetí díl této série. (KGBelik)
  • Joseph Gordon-Levitt si rovnako ako v prvom filme Na nože (2019) aj tu strihol cameo. Tentokrát nahovoril hlasné "dong", ktoré bolo počuť pri každom odbití celej hodiny. (Mandragor)
  • Na párty, počas ktorej sa snažia protagonisti rozlúštiť obsah Milesovej správy, si prisadne k Peg pán, ktorý jej vysvetľuje, že zvuková časť rébusu je Bachova "Malá fúga g mol". V skutočnosti ide o jedného z najslávnejších amerických violončelistov, Yo-Yo Ma, ktorý sa sám Bachovej tvorbe venuje. Okrem klasickej hudby jeho interpretáciu môžeme počuť aj vo viacerých filmoch. (lemonova)
  • V niekoľkých scénach odohrávajúcich sa v hlavnej miestnosti sídla “glass onion” môžeme vidieť v pozadí portrét Milesa Brona (Edward Norton), kde je zobrazený bez trička - ide o odkaz na film Fight Club (1999), v ktorom herec Edward Norton stvárnil jednu z hlavných postáv. (Kreminka)
  • Craig prezradil, že Bautista bol úplne iný, ako pri nakrúcaní Spectre (2015): "Pri nakrúcaní Bonda sa nezdal byť najšťastnejším človekom, tentokrát to bol úplný opak. Bol jednoducho veľmi zábavný a vždy sa usmieval, bol šťastný a oveľa viac komunikoval." (Arsenal83)
  • Keďže tri časti série sú isté, nikto netuší, čo bude ďalej. Režisér Rian Johnson pripúšťa, že v prípade úspechu sa bude nakrúcať aj štvrté pokračovanie: "Nie všetko musí byť trilógia a premena Knives Out na dlhotrvajúcu sériu je to najlepšie, čo sa môže franšíze stať." (Arsenal83)
  • Bautista bol očarený hereckými výkonmi svojich kolegov: "Všetci boli tak dobre obsadení. Pracoval som s niekoľkými mojimi kolegami a bol som očarený ich výkonmi a tým, ako dobre sa adaptovali na tieto postavy." Bautista tiež poznamenal, že postavy sú „výraznejšie“ ako tie v Na nože (2019) a že aj pokračovanie je lepšie ako jeho predchodca. (Arsenal83)
  • Jessica Henwick si myslí, že svoju rolu Peg dostala z morálnej povinnosti a nie pre herecké schopnosti. S režisérom Rianom Johnsonom sa strela už niekoľkokrát na projektoch, ktoré robil, no nikdy je neobsadil. Jessica má pocit, že tentokrát jej to všetko vynahradil. (Arsenal83)
  • Keď sa Daniel Craig vracal do svojej roly, úplne zabudol svoj melasový južanský prízvuk z jednotky. Craig prezradil, že dokonca tri mesiace spolupracoval s logopédom, aby získal prízvuk späť. (Arsenal83)
  • Účasť vo filme s toľkými hereckými hviezdami priviedlo Madelyn Cline k „miniatúrnej existenčnej kríze“. Ako herečka u Jimmyho Fallona uviedla: "Niekedy máte chvíle v živote, keď sa len pozeráte okolo seba, pozeráte sa na život a hovoríte si: ako som sa sem k*rva dostala?" (Arsenal83)
  • Netflix zakúpil dve pokračovania Na nože (2019) za 450 miliónov dolárov, a to ani nezahŕňa rozpočty filmov. Za účasť v nich, teda túto časť a ďalšiu plánovanú, zinkasoval Daniel Craig 100 miliónov dolárov. Rian Johnson dostal 100 miliónov dolárov za ich zrežírovanie. (Arsenal83)

Související novinky

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

16.10.2023

Režisér a scenárista Rian Johnson (Star Wars: Poslední z Jediů) zaznamenal se svou detektivkou Na nože takový úspěch, až to vedlo k akvizici práv Netflixem a objednání hned dvou pokračování. To první… (více)

Leden plný seriálů

Leden plný seriálů

04.01.2023

Nový rok znamená samozřejmě taky nálož nových seriálů a hned v lednu začneme zjevně zostra. Hollywood totiž odmítá zpomalit, a tak nás už zkraje roku čekají jedny z nejvýraznějších počinů… (více)

Reklama

Reklama