Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Náčelník policejní školy major Václav Maisner je fandou amerických filmových komedií o policejní akademii, a tak se rozhodne školu co nejvíc přiblížit svému vzoru. Připraví nové osnovy a nutí podřízené tvářit se stejně jako postavy v jeho oblíbených filmech. Na začátku školního roku vítá nové studenty. Poté mu náměstek ministra vnitra sdělí informaci, že jeden z nováčků je agentem FBI a na základě jeho hodnocení bude major buď povýšen, nebo degradován. Zatímco se Maisner pokouší agenta objevit, jeho zástupci - mohutný poručík Kuře a drobný poručík Hrubec - těžko zvládají výcvik podle jeho osnov. Situace se zkomplikuje, když patolog Slavíček při vyučování omdlí poté, co ho mrtvola na pitevním stole chytne za ruku. Přestože to byl jen Maisnerův kanadský žertík, Slavíček skončí v blázinci. Později odtud uprchne a zorganizuje loupež v bance, kde právě poručík Kuře vybírá peníze na výplaty. (TV Nova)

(více)

Recenze (404)

heyda 

všechny recenze uživatele

Já nevím co všichni máte. Trochu se povzneste a hned nesuďte, jen podle toho, že jde o český film. Já jsem narozdíl od vás docela spokojený. Ladislav Potměšil hraje skvěle. Jestli si myslíte, že to Soukup myslel vážně, no tak to ste padlí na hlavu. Je jen otázka, jestli vás bavil ten humor. Mě ano, některé hlášky jsou pro mě nesmrtelné. Vás asi nikoli, ale to je váš problém, protože to vy budete litovat ´´zmařeného´´ času. :-D ()

Pavelpi 

všechny recenze uživatele

"Bláznivá komedie o českých policajtech. Hlavním hrdinou je neodolatelný major Maisner, náčelník policejní školy v Praze, který má netradiční výukové metody". To je text uvedený na obalu DVD.Asi tomu nerozumím,ale já tam vidím jen spoustu pitomostí,které nemůžu označit za komediální.Snaha o vytvoření české policejní akademie se vůbec nepovedla a další díly to jenom umocňují.Divím se Miroslavu Moravcovi a Ladislavu Potměšilovi,že se k tomu propůjčili,vždyť přece museli vědět,že je to propadák.Pár vtipů o policajtech komedii neudělá. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Potrhlý major Maisner poprvé na scéně.Tvůrci se vzhlédli v amerických Policejních akademiích a přišli s typicky českým humorem. Nepozastavoval bych se nad občasnou trapností filmu. Ta je cílená a umí si s ní poradit v mezích normy. Humor je zase velmi často vypointovaný, ale předně ho podávají dokonale hrající Ladislav Potměšil a spol. Simona Krainová má tady mimořádně pěknou hřívu a sexy výraz i hlas, ačkoliv je nadabována kolegyní Krbovou. No už vidím, jak je zamilovaná do takového ňoumy, co si hrál na mladíka. Soukup umí perfektně pracovat s herci a dostal z nich přesné herecké výkony, o kterých jiní režiséři můžou jen snít. Humoru je tady opravdu dost a to má v každé správné komedii být. Nejsem proti udělit 60%, protože jsem se bavil, jak tvůrci chtěli, a nečekal jsem na vtip v půlhodinových intervalech, jak tomu poslední dobou nejen u českých komedií bývá. A stejně ten vtip se pak promění v klasické "vtipe vylez". Další díly ale už tak povedené nebyly. Tohle pátrání po expertovi z FBI vtipné bylo a synonymum crazy komedie naplnilo do puntíku, i když mu v závěru mírně došly nápady. 60% ()

RAiken 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný! Vy všichni co dáváte pod *** mi chcete říct, že když jste to poprvý viděli, tak jste se nebavili nebo se nezasmáli alespoň jednomu fóru o policajtech? Ale no tak, přiznejte barvu...dyť to přeci bylo jenom o tom, aby vás to pobavilo a svůj účel to splnilo nebo jste snad rádi slovy promovaného psychologa Mgr. Kudlákové, že: "Už je ten blboun pryč?" ()

pjotr76 

všechny recenze uživatele

Tuhle blbost je třeba brát v klidu jako správná "sociální skupina" hahahaha. V klídku jsem se u televize docela pobavil, ale do kina bych na to nešel. Potměšil dělal co moh a občas to fakt šlo, Synková je kapitola sama pro sebe, Krainovou nekomentuju, Moravec byl dobrej náměstek. V rámci žánru bych ten film neodpadoval, objektivně si to nezaslouží. Tři hvězdy za to, že jsem se tak třetinu času dobře bavil. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (10)

  • Film sa ako jediný český zástupca dostal do top 10 najnavštevovanejších filmov v českých kinách za rok 1995, a to na 9. miesto s počtom divákov 175 205. (Raccoon.city)

Související novinky

Zemřel Ladislav Potměšil

Zemřel Ladislav Potměšil

12.07.2021

Ve věku 75 let dnes v nemocnici Motol opustil český filmový svět herec Ladislav Potměšil. S informací o úmrtí přišel deník Blesk s odkazem na vyjádření Potměšilova syna Jana. Herec známý například z… (více)

Reklama

Reklama