Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Náčelník policejní školy major Václav Maisner je fandou amerických filmových komedií o policejní akademii, a tak se rozhodne školu co nejvíc přiblížit svému vzoru. Připraví nové osnovy a nutí podřízené tvářit se stejně jako postavy v jeho oblíbených filmech. Na začátku školního roku vítá nové studenty. Poté mu náměstek ministra vnitra sdělí informaci, že jeden z nováčků je agentem FBI a na základě jeho hodnocení bude major buď povýšen, nebo degradován. Zatímco se Maisner pokouší agenta objevit, jeho zástupci - mohutný poručík Kuře a drobný poručík Hrubec - těžko zvládají výcvik podle jeho osnov. Situace se zkomplikuje, když patolog Slavíček při vyučování omdlí poté, co ho mrtvola na pitevním stole chytne za ruku. Přestože to byl jen Maisnerův kanadský žertík, Slavíček skončí v blázinci. Později odtud uprchne a zorganizuje loupež v bance, kde právě poručík Kuře vybírá peníze na výplaty. (TV Nova)

(více)

Recenze (404)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

No musím říct že párkrát jsem se i zasmál. Jednou, dvakrát..? No třeba zrovna při té scéně z náměstkem, Maisnerem a se schovanou promovanou psycholožkou Kudlákovou, která když ji náměstek náhle schovanou za gaučem objevil, tak se zmohla jen na velmi razantní odpověď : "Už je ten blbec pryč"! Nebo ta s deseti prsty poručíka Kuřete v podání Ivana Gübela. I když zrovna tento druh humoru vůbec nemusím ani ho nijak nevyhledávám, tak zase v mnoha situacích to na člověka mohlo působit jako patřičné estrádní nenáročné oddechové divadélko. Mnohé vtípky ve své době určitě fungovali, ale dnes jsou už bohužel směšné. K jednotlivým rolím se vyjadřovat nebudu, ale koho jsem doslova nemusel (názor na něj jsem nezměnil ostatně i dnes) tak to byla role estrádního prdlouše třetí cenové skupiny poručíka Hrubce v podání Jaroslava Sypala, který by se snad ztrapnil i v té nejpodřadnější estrádě a to klidně i bez honoráře. Simonka krásná to žena, avšak hrát neumí, ale zas to alespoň nahrazuje svým kouzlem osobnosti a šarmem. Takže teď už mi tu zbyli jen Ladislav Potměšil, Rudolf Hrušinský III (patolog Slavíček) a Rudolf Hrušínský IV nejml. kteří se mi právě z tohoto filmu jevili jako ty nejlepší, i když v uvozovkách to nejlepší mají nebo měli už dávno za sebou. Pak zde ale byli i značně nedomyšlené věci jako např.: syn náměstka o kterém nikdo nevěděl, ani podle dotazníku, aby se náhodou neprovalilo že je tu z protekce, a další na které si teď zrovna už nevzpomenu. Je to takové stále dokola obehrávané a omílané klišé (i když stále lepší než dvě následující pokračování), určené převážně pro ne moc náročného televizního diváka, který se spokojí i z málem a také pro věrného diváka televize Nova, která tuto kravinku omílá pětkrát do roka.. ()

lucinkapes 

všechny recenze uživatele

Nechápu proč takový vynikající český film může někdo tak hanobit. Podle mne to vůbec není kopa sebraných vtipů nacpaných do stupidního filmu jako Kameňák. Tohle je skvost české komedie s vynikajícím hereckými výkony a našim jedním s nejlepších českých herců. Podobně skvělé komedie jsou už jen s Helenou Růžičkovou jako je trilogie Slunce, seno a nebo Trhala fialky dinamitem. Dávám 5 HVĚZDIČEK ()

Reklama

PALINO 

všechny recenze uživatele

Ak si zaspomínam na moje teenagerské roky, mám na poldu pekné spomienky, aj keď dnes sa na film pozerám už oveľa kritickejšie. Ale aj tak môžem s čistým svedomím povedať, že je to film, ktorý si rád pozriem aj po 10-ty krát a vždy sa nájde niekoľko scén, ktoré ma s chuťou pobavia. Bezpochyby najväčším pozitívom filmu je Ladislav Potměšil, ktorého major Maisner tromfne Harrisa i Mausera z Policajných Akadémií. Ale bohužiaľ ani to nestačí na viac, než na maximálne 50% hodnotenie a možno povedať, že tu platí pravidlo, čím menej sa zaujímate o filmy, tým viac sa vám bude polda páčiť. Ale byť súčasťou 200 najhorších filmov si určite nezaslúži. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Co proti tomu kazdej ma, podle me to je totalni masakr a dukaz, ze novejsi ceska komedie muze bejt ciste komedie a ne zadny reseni vztahu. Je videt jasna inspirace Policejni akademii, ale tvurci se s tim jeste vytahujou a navic nektere dily i prekonavaj. Muze za to hlavne skvele obsazeni v cele s ultra krutym Potmesilem, kterej hlaskuje jak o zivot. U tohohle se vzdy perfektne bavim. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Možná se divíte, proč jsem se odhodlal dát tomuto filmu tři hvězdy. Takže, humor je zde sice levný asi jako rohlík v samoobsluze, ale přesto některé momenty a hlášky nejsou špatné a některé akceptuji s přimhouřením očí. Dále tu máme představitele hlavní role Ladislava Potměšila, kterému role opravdu sedne. A k tomu hodnotím v kontextu porevolučních českých filmů (jen si vzpomeňte, kolik mnohem horších filmů se natočilo) a celé trilogie (druhý a třetí díl mi nestojí ani za pozastavení se). Tento díl je navíc jediným, který si dokážu pustit i s odstupem času. 60% ()

Galerie (5)

Zajímavosti (10)

  • Když teta (Květa Fialová) popisuje synovci (Rudolf Hrušínský nejml.) fotografie se všemi policisty rodiny, zastaví se u posledního se slovy: „Tohle byla černá ovce rodiny.“ Obrázek, na kterém je tento rodinný příslušník, je plakát k filmu Král Šumavy z roku 1959. Postavou na obrázku je herec Radovan Lukavský. (Prochy38)

Související novinky

Zemřel Ladislav Potměšil

Zemřel Ladislav Potměšil

12.07.2021

Ve věku 75 let dnes v nemocnici Motol opustil český filmový svět herec Ladislav Potměšil. S informací o úmrtí přišel deník Blesk s odkazem na vyjádření Potměšilova syna Jana. Herec známý například z… (více)

Reklama

Reklama