Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý číšník Michal, který pracuje v restauraci, se dostane do maléru, když je přepaden a okraden o tržbu, kterou měl na šéfův příkaz doručit do banky. Protože je v podmínce, je mu jasné, že mu nikdo neuvěří, a předstírá, že je vše v pořádku. Současně požádá o pomoc kamaráda, taxikáře Tomáše, který si kvůli němu půjčí od nebezpečného veksláka Adamce šedesát tisíc korun. Protože půjčka je jen na týden a s dvacetiprocentním úrokem, začnou oba shánět peníze. Všichni, na které se obrátí, je odmítnou a Tomášovi se nepodaří prodloužit lhůtu splatnosti. Navíc ho dva Adamcovi kumpáni zmlátí. Náhodou kamarádi zjistí, že v přepadení má prsty jeho kolega Kadlec se svým zetěm, garážmistrem Burešem, který šmelí s ukradenými vozy. Michal zavolá Burešovi jako náhodný svědek, a ten je po krátkém váhání ochoten zaplatit za mlčení. Vzápětí však naivní mladíky oklame, a ještě se dostane na stopu Tomáše. Kamarádi vymyslí s pomocí Michalovy dívky Magdy podraz, kterým by vytrestali veksláckého šéfa i zdánlivě bezúhonné ničemy Kadlece s Burešem a předali je i s důkazy policii. (TV Nova)

(více)

Recenze (292)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Kamarát do dažďa je pokus o čistý podfukársky mainstream, aký poznáme z neskoršieho obdobia od Tarantina a predovšetkým od Ritchieho. Ako keby z tohto filmu a jeho podfukárskych zvratov čerpali. Mne napríklad pripadá sviežejší, ako všetko od Ritchieho. Svoje zohráva aj nostalgia rokov minulých, ale to patrí k veci, zabávať sa na frajerinách Sagvana, oblečeného v príšernom cool ohoze. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Šleha jak hovado. Těch 65 procent tady je dost mimo. Když pominu, že jen idiot by si nechával (i dnes, natož za totáče) v autě 60 tisíc, rád konstatuju, že se Soukupovi podařilo skvěle navázat jak na vlastní sérii filmů pro mládež (VÍTR V KAPSE, LÁSKA Z PASÁŽE, DISCOPŘÍBĚH), tak na Olmerovy BONY A KLID i na ten PODRAZ s Redfordem a Newmanem. Kluci jsou sympaťáci, záporáci solidní a kamera, hudba, velmi svižný střih a atmosféra pozdně osmdesátkové noční Prahy perfektní. A zmohli se i na výbuch auta! Jen je trochu zarážející, že jedou ty komplikovaný podrazy úplně automaticky, jako protřelí podvodníci. Porevoluční pokračování je ale stejně jako porevoluční pokračování DISCOPŘÍBĚHU zbytečné - tedy až na porevoluční atmošku a na Simču. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Na ten život už dýl ve frontě stojíš, jsi nabitej, tak co, tak co se bojíš, vem za kliku a vstup a zakřič na něj: Ten za dveřma jsem já, jsem já! “ KAMARÁT DO DAŽĎA prekvapivo nezostarol a stále je to dobrá a svižná kombinácia heist movie s buddy movie, to všetko v nezameniteľných pražských kulisách, samozrejme s typickým (ne)rozpočtom a s výborným duom Tofi/Vaculík. K tomu miestami až stroskotanecké bukowski-dialógy („Ako sa máš?“ – „Žijem. A ty?“ – „Tiež.“), výborná muzika (Tlaková níž) a napínavá kriminálna zápletka s humorom, i láskou. Na titulnej pesni „Dávaj ber“ sa hudobne podieľali Baláž s Patejdlom. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Sagvan Tofi v životní roli, Vaculíček toho předvedl trochu víc. Když se to veme kolem a kolem, tak je tenhle film kultovní :o). A musím říct, že i takle po letech se mi to docela líbilo. Příběhově to není zas takovej srágora. Tenhle rejža toho natočil poměrně dost, poměrně dost příšerných filmů, ale tohle se mu povedlo. Písnička skvělá a no a Sagvan, to je prostě lamželezo jedna báseŇ :o) ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Čakal som niečo na spôsob Vítr v kapse a dostal taký kolotoč zvratov, že sa mi z toho zakrútila hlava. No nepozdávalo sa mi to celý čas. A aj keď som mal chuť v jeden moment už toho kolotoča vystúpiť, nakoniec by som si tú jazdu kľudne zopakoval znovu. Takže sa mi to asi páčilo, štvrtá hviezda je ale s ošúchanými rohmi. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (24)

  • Vo filme zaznie pesnička od Richarda Müllera a skupiny Banket – "Tlaková níž", prespievaná do "socialistickej" angličtiny – "The Pressure is Low", ako aj pesnička od Beáty Dubasovej "The Loser and the Winner" tiež prespievaná do angličtiny. (Gareth_Jones)
  • Scénář vznikl už v roce 1985 ale natáčení se zpozdilo, protože tehdy Lukáš Vaculík, který měl o roli velký zájem, absolvoval vojenskou službu v Armádním uměleckém souboru Víta Nejedlého. (Stocki)
  • Do úlohy historika umenia profesora Syřiště od začiatku chcel režisér pána profesora Ivana Vyskočila z DAMU. Lenže ten sa zubami nechtami bránil hrať v komerčnom filme. Ako režisér spomína dalo veľa práce ho presvedčiť. (Raccoon.city)

Související novinky

Zemřel Ladislav Potměšil

Zemřel Ladislav Potměšil

12.07.2021

Ve věku 75 let dnes v nemocnici Motol opustil český filmový svět herec Ladislav Potměšil. S informací o úmrtí přišel deník Blesk s odkazem na vyjádření Potměšilova syna Jana. Herec známý například z… (více)

Reklama

Reklama