Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vynikajícího hasiče a pilota Peta všichni považují za lehkomyslného blázna, protože při hašení požárů příliš riskuje. S Dorindou se neustále hádají o jeho nechuti usadit se a žít poklidným rodinným životem cvičného pilota. Protože však Dorindu miluje, souhlasí nakonec, že riskantní práce zanechá. Čeká ho ještě poslední akce, hašení velkého lesního požáru. Když se jeho přítel Al dostane při akci do nesnází, Pete ho zachrání, bohužel za cenu vlastního života. Zjeví se mu ale anděl v podobě bíle oděné ženy jménem Hap, která ho posílá zpátky na Zem, aby zbavil smutku svou lásku Dorindu. Romantická sci-fi fantasy Stevena Spielberga. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film. Steven se s tím nesere a kombinuje hned několik žánrů, (komedie, fantasy, drama), které překvapivě do sebe pěkně zapadají. Místy úžasné scény, (hašení jednoho letadla druhým), se prolínají s těmi nudnějšími. Těch naštěstí není mnoho. Co se mě týče, tak s tímto filmem nemám žádný problém a myslím, že pro ty, kteří mají rádi romantiku, tohle bude to pravé ořechové. P. S. Musím se kajícně přiznat, že Audrey Hepburn jsem vůbec nepoznal. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Richard Dreyfuss je v roli lehkomyslného pilota, tj. hazardéra a poté i ducha velmi dobrý, John Goodman jako nejlepší přítel ohromně sympatický, no a Holly Hunterová nejprve sršící energií a láskou, posléze smutkem a slzami lehce uvěřitelná, Audrey Hepburnová se tu jen mihne v malé roličce anděla v bílém a moc jí to sluší.. Škoda toho kostrbatého stylu vyprávění, nešetrného střihu a slabých dialogů, pár silných momentů a výteční herci ještě nedělají dobrý film nebo vlastně ano, jen dobrý ano.. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Trošku děs běs. Horko těžko tady hledám tu třetí hvězdu. a nenacházím. Film mě oslovil maximálně jednou písničkou. Mistr Spielberg si vybral oddechový čas anebo možná musel nějak vykompenzovat vynikajícího třetího Jonese. Přece jen nejde natočit dva skvělé filmy za rok a tak raději film Navždy, který chvílemi dost nudí a je průměrný až hanba. Dosud nejslabší kousek, který připravil o tento primát Hooka. ()

classic 

všechny recenze uživatele

„Navždy by mohlo byť takým predskokanom nasledujúceho Ducha” ? Kľudne. Vlastne, prečo aj nie, keď sú obaja s takou úctou spracovaní. Síce svojou témou sú si trochu rozdielni, ale v podstate pojednávajú totálne o tom istom. V centre diania je tentokrát americký hasič Pete Sandich, ktorý hasí predovšetkým prírodné požiare, a to najmä z vtáčej perspektívy, kedy sa zvyčajne vrhá do extrémne nebezpečných situácií, kde mu hrozí vážna zrážka so štipľavým ohňom. Sympatickej Dorinde Durstonovej, t. j. jeho atraktívnej priateľke, pohybujúcej sa v rovnakej brandži, ale bezpečne zo zeme, v riadiacom stredisku, prekáža, vadí jej skrátka to, že sa ľahko môže stať tragická nehoda, kedy vlezie priamo do náruče hroziacej sa smrti. Bohužiaľ, Pete zahynie počas výkonu svojho zamestnania, kedy sa jej zrúti doslova celý svet. Našťastie ešte stále zostáva medzi živými, ktorí ho už akosi prestali absolútne vnímať, no i napriek tomu koná mnoho užitočných skutkov, keď do deja vstupuje ďalšia, dôležitá postava, ktorej je Pete neustále v „pätách” . Najprv sa ho ujíma anjel s tvárou Audrey Hepburn, aby odvtedy išlo všetko, ako po masle. _ ALWAYS je de-facto zúplna posledným filmom Štefana Spielberga, ktorý som doteraz nikdy nevidel, čiže tým pádom mám naprosto skompletizovanú celú jeho režisérsku tvorbu, ktorej našťastie ani teraz nechýbala dostatočná atraktivita spojená so zaujímavými hereckými výkonmi Dicka Dreyfussa (3. spolupráca s Pištom) a Holly Hunter. Určite ma taktiež zaujali mladí John Goodman a Ben Johnson. Pozoruhodnými sa mi javili aj vizuálne efekty, ktoré iba podtrhovali tieto strhujúce sekvencie, zamerané na filmovú akciu, a la Hrdinovia ohňa. PS: Ghost z roku 1990 sa stal kasovým trhákom, bohužiaľ, Navždy sa to nepodarilo, no nezúfam, skôr dúfam, že osloví ešte veľa divákov, ktorí mu dajú šancu. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Stevene, jseš nejlepší režisér, jakého znám. Tvé filmy jsou pro mě zárukou kvality, ale tohle? Jistě není každý film posvícení, i tvé "slabší" filmy mám rád (1941, Hook), ale tohle?! Ve stejném roce natočíš geniálního Indiana Jonese 3 a pak takovou nasládlou blbost. A kvůli tomu jsi donutil Audrey, aby ještě jednou po dlouhé době točila film? Tohle už mi, Steve, nedělej. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (14)

  • Píseň, kterou si Pete (Richard Dreyfuss) píská, když je nervózní, je popěvek zvaný "Garry Owen". Jedná se o oficiální píseň Sedmé kavalerie Americké armády – kavalérie generála Custera. (HellFire)
  • Scéna, kdy Dorinda neuhodne, že Ted imituje Jamese Stewarta, nebyla ve scénáři. Herečka opravdu nevěděla, kdo to má být a Spielbergovi se to tak zalíbilo, že scénu nakonec ve filmu ponechal. (viperblade)
  • Během natáčení si Steven Spielberg dělal srandu z Johna Goodmana. Tvrdil mu, že by z něj byl ideální kandidát na roli Freda Flintstonea. O pět let později si jej John Goodman skutečně zahrál. (HellFire)

Reklama

Reklama