Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Bangkok, rok 1975: Charles Sobhraj je zloděj a podvodník, který se vydává za obchodníka s drahokamy a láká mladé lidi ze Západu do svého bytu, kde je zdroguje a okrade, a mnozí z nich nepřežijí. Herman Knippenberg, mladý diplomat na nizozemském velvyslanectví v Bangkoku, začne vyšetřovat, kde se nachází pohřešovaný nizozemský pár, a tím se zaplete do Sobhrajovy spletité sítě zločinu. Herman je odhodlán zjednat spravedlnost obětem a jejich rodinám, ale Sobhraj a jeho komplicové nemají v úmyslu nechat se chytit a vydávají se na ničivou eskapádu po celém světě. (Viasat)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (145)

Yardie 

všechny recenze uživatele

Seriál velmi dobře natočen, kulisy skvělé a výborný herecký výkon hlavní postavy. Ale i ostatní se se svými výkony neztratili. Nicméně, byl jsem fakt rád, že ten seriál skončil, už jsem to chtěl mít za sebou, protože tak mě dlouho žádná postava neiritovala, možná nikdy. Had byl tak slizký, že jsem se fakt na to nechtěl ani dívat. Každopádně, co se týká filmu, určitě mu pomohlo, že je to dle skutečnosti. Protože to samozřejmě zapůsobí. Kdyby nebylo, asi by to nemělo takovou atmosféru a takové hodnocení. Tím to nechci nijak snižovat, ale je to fakt. Každopádně s člověkem při dívání opravdu cloumají emoce, je to síla, nepochopitelné, skličující. Howgh! ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

O skutečném Charlesi Sobhrajovi jsem neměl nejmenší tušení, ale tahle minisérie založená na skutečných událostech mě lákala, protože to BBC umí zpracovat. Když mě to navíc na konci nutí k tomu, abych si o tom zjišťoval víc, tak je to znak toho, že se to podařilo.   Je to skvěle obsazené, Jenna Coleman je pravidelně zárukou kvality, ale Tahar Rahim v roli slizkého vraha naprosto exceluje. Má to líbivé exotické exteriéry (i když se většina natáčela v Británii) a povedenou atmosféru, kterou skvěle doplňují outfity ze 70. let. Sice je, hlavně na začátku, trochu chaotické to posouvání v čase, ale to se dá překonat. Příběh mistra manipulátora a jeho společnice stojí za to. ()

Reklama

Happens 

všechny recenze uživatele

Slizký had vraždící v řadách hipíků/hipsterů a zlaté mládeže, která hledá osvícení v jihovýchodní Asii a v drogách. Působivě zajímavý film o mysteriózním psychopatovi, co vylhal vzdušný zámek lží, v kterém nechal všechny včetně svých bližních žít. Prvotřídní manipulátor. Stále netuším, proč se vracel do Nepálu. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Kriminální seriál, který na rozdíl od mnoha současných kolegů nesází hlavně na šokující vražedné momenty, ale na postupně gradovanou hru na kočku a myš. Je to atmosférické, byť občas dost pozvolné, zajímavě zahrané a sympatický propletené. Ano, občas jsou skoky v čase matoucí, ale málokdy natolik, aby se v tom divák vysloveně ztratil. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Tak tento serial je mi sity na miru. Vyborny namet, odehravajici se v atraktivnim prostredi jizni a jihovychodni Asie. Serial se stale casove lame do flashbacku, coz muze divaka na prvni pohled obtezovat, ale rychle na toto zpracovani pristoupi. Kazda dejova rovina je velmi zajimava a vse do sebe krasne zabada, i pres casto opakovane zabery. Napeti, az mysteriozni atmosfera a velmi presvedcive herecke vykony. Bavilo me to od zacatku do konce! ()

Galerie (201)

Zajímavosti (9)

  • Pes, který hraje mazlíčka Dominiquea Renelleaua (Fabien Frankel), pořád rozbíjel na místě natáčení věci. Jednoho dne si herci všimli, že byl z ničeho nic tichý a klidný. Producenti psa vyměnili, aniž by to hercům řekli. (HonzysKISS)
  • Jenna Coleman (Marie-Andrée Leclerc) byla požádána, aby se zúčastnila konkurzu ve francouzštině, kterou neovládá. Musela se výslovnost naučit foneticky. (HonzysKISS)
  • Produkce v Thajsku byla na 5 měsíců pozastavena kvůli pandemii covid-19. Natáčení mělo původně pokračovat v Budapešti, ale bylo přesunuto do Tringu v hrabství Hertfordshire ve Velké Británii. (HonzysKISS)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (více)

Reklama

Reklama