Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Bangkok, rok 1975: Charles Sobhraj je zloděj a podvodník, který se vydává za obchodníka s drahokamy a láká mladé lidi ze Západu do svého bytu, kde je zdroguje a okrade, a mnozí z nich nepřežijí. Herman Knippenberg, mladý diplomat na nizozemském velvyslanectví v Bangkoku, začne vyšetřovat, kde se nachází pohřešovaný nizozemský pár, a tím se zaplete do Sobhrajovy spletité sítě zločinu. Herman je odhodlán zjednat spravedlnost obětem a jejich rodinám, ale Sobhraj a jeho komplicové nemají v úmyslu nechat se chytit a vydávají se na ničivou eskapádu po celém světě. (Viasat)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (144)

David.Darco 

všechny recenze uživatele

Viac-menej štandardný seriál priemernej kvality, ktorý ale nemá tendenciu nudiť. Silným pozitívom je prostredie, doku-prechody tiež potešili no a napokon reálne zábery na záver, ktoré síce nevybočujú z dobre známych konvencií, ale rozhodne fungujú. Priemer epizód mi síce vychádza na tesné 4*, avšak Serpent ako divácky zážitok vyšumel skôr, ako som čakal a vo väčšom sa v ňom v rámci či už rozhovorov alebo myšlienkovo vracať skôr nebudem ako budem. Poctivé tri ... EDIT: Zaujímavé, ako sa človek môže mýliť. Na moje prekvapenie som sa myšlienkami k The Serpent vrátil hneď niekoľko krát. Prostredie 70tych rokov v Thajsku je natoľko okúzľujúce aj v spomienkach na seriál (ktorého bolo najväčšou prednosťou), že sa prikloním k priemeru, ktorý mi vychádzal z jednotlivých epizód. 4* ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Přepychovej thriller o mrazivým psychopatovi, kterej byl v sedmdesátých letech nejhledanějším mužem Interpolu, nemůžu hodnotit jinak, než potleskem s rukama nad hlavou. Vzhled, dojem a hudba hippie éry byl dokonale vytvořenej, zrovna tak herectví od hlavní po vedlejší postavy bylo skvělý. Bat'ůžkáři přijížděli do vítaného ráje, ale Had byl připravenej kousnout. ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Klasická ukázka debilní nenažranosti a neschopnosti vyprávět. V sérii se hodně skáče v čase. A když říkám hodně, myslím klidně až 8-10x za epizodu. A skoky jsou to zbytečné. To samé z pohledu “proč”. Více než polovina děj nikam neposune. A ano, dějem považuji linku “chyťte vraha”. Ne “tak koho zabijeme dnes”, nebo “udělejme trapné drama co vyznívá do prázdna” na celou epizodu. Série mohla mít poloviční stopáž a byla by výrazně lepší. Celovečerní film by byl dokonce bomba. Myšlenku totiž film má (no... opírá se o fakta, takže kostra děje žádná scenáristická dřina) a je dost zajímavý na to, aby bavil. Pokud by nebyl naředěn do nudné břečky a neskládal ho dohromady šimpanz po mrtvici. Podrobněji u jednotlivých epizod. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Seriál velmi dobře natočen, kulisy skvělé a výborný herecký výkon hlavní postavy. Ale i ostatní se se svými výkony neztratili. Nicméně, byl jsem fakt rád, že ten seriál skončil, už jsem to chtěl mít za sebou, protože tak mě dlouho žádná postava neiritovala, možná nikdy. Had byl tak slizký, že jsem se fakt na to nechtěl ani dívat. Každopádně, co se týká filmu, určitě mu pomohlo, že je to dle skutečnosti. Protože to samozřejmě zapůsobí. Kdyby nebylo, asi by to nemělo takovou atmosféru a takové hodnocení. Tím to nechci nijak snižovat, ale je to fakt. Každopádně s člověkem při dívání opravdu cloumají emoce, je to síla, nepochopitelné, skličující. Howgh! ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Zdánlivě tuctová kriminálka o sériovém vrahovi, kterých naleznete spoustu, ale její exotické zasazení a celosvětový přesah je velmi osvěžující. Nevýznamnému nizozemskému diplomatovi, který po vrahovi pátrá na vlastní pěst prostě musíte držet palce více než jakémukoliv detektivovi FBI. Příjemné překvapení. ()

Galerie (201)

Zajímavosti (9)

  • Skuteční Herman Knippenberg a Nadine Gires navštívili místa natáčení v Bangkoku. (HonzysKISS)
  • Pes, který hraje mazlíčka Dominiquea Renelleaua (Fabien Frankel), pořád rozbíjel na místě natáčení věci. Jednoho dne si herci všimli, že byl z ničeho nic tichý a klidný. Producenti psa vyměnili, aniž by to hercům řekli. (HonzysKISS)
  • Všechna auta ve scénách z Paříže mají volant na pravé straně. Ve Francii mají auta volant na levé straně. (HonzysKISS)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (více)

Reklama

Reklama