Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Někdy vás život náhodně dostane do situace, kterou nečekáte, ale musíte se s ní vyrovnat jako chlap! Nataša a Dominik se neplánovaně stanou rodiči. Nataša, úspěšná designérka hraček pro děti, dokáže rodinu lépe finančně zabezpečit, a tak se dohodnou, že hlavní část péče o novorozence převezme jako otec na mateřské dovolené Dominik. Ten přistupuje k úkolu s poněkud naivní představou, že mu poskytne dostatek času napsat konečně knihu, kterou dlouho plánuje. Chyba lávky! Dominik musí vynaložit veškerou vynalézavost, aby během prvního roku vůbec zvládnul péči o malého Čeňka, z níž se chvílemi stává boj o přežití. Díky soužití s malým človíčkem však také objeví, kolik podob může mít láska… (Cinemart)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (269)

angel74 

všechny recenze uživatele

Populární stejnojmennou předlohu Dominika Landsmana neznám, což je možná pro její filmové zpracování dobře, jelikož nejsem zatížená potřebou srovnávat. Působí to na mě jako taková milá rodinná komedie, kterých u nás v poslední době zase tolik nevzniká. A tak nemám důvod k větší kritice, třebaže humor místy trochu drhne. Skvělou volbou ovšem bylo obsazení Jiřího Mádla a Terezy Ramba do hlavních rolí, k mému překvapení se k sobě docela hodili a občas to mezi nimi i parádně zajiskřilo. (70%) ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Shoda okolností tomu chtěla, že jsem téměř po sobě viděl dvě dospělé české romantické komedie, Terezu a Fotra. Fakt se mi líbilo to uchopení hlavních postav, které bez nějaké karikatury připomínaly skutečné lidi, i když situace kolem nich byly hodně hozeny do bláznivé komedie (a vedlejší figury trochu figurky připomínaly). A Ondřej Brousek složil výbornou hudbu. A vůbec, 70%. ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

Nečetl jsem knižní předlohu, takže se nemusím zabývat tradičním zklamáním, že jsem čekal všechno možné a film mě zklamal. Neměl jsem vůbec žádná očekávání a jsem v zásadě spokojený. Kdo se někdy staral o miminko, musel přebalovat nebo krmit, tak se zasměje některým velmi reálným situacím ze života. Příběh je to poměrně jednoduchý a nenáročný, takže jako oddechovka svůj účel splní. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Oceňuji snahu se trošku odlišit rom-comů s Langošem a i když mají producenti na palubě Voříškovou s Mádlem, neznamená to automaticky narvané kinosály a teď to tak trošku musí zachraňovat Netflix. Ani mně to téma nepřišlo tolik lákavé a to se blížím do té fáze života, o které je film především. Deníček moderního fotra je rozhodně dobře natočený a zasloužil by si větší hodnocení, ale zkrátka není tak výrazný aby si zasloužil větší slávu. A je navíc celkem nevěrohodné, aby 48mi letý Roman Zach hrál otce 32leté Terezy, nejen kvůli věkovému rozdílu samotnému. ()

TominoLa 

všechny recenze uživatele

Moc příjemné překvapení na to jak hrozný to má trailer. Nic jsem neočekával a jediným důvodem byl Jiří Mádl a Terezka Ramba. A  nakonec jsem se skvělě bavil. Trošku jsem byl zděšený u scény na koni, která mi vadila už v traileru. Zbytečně. :) Kritik si určitě něco k nakopmutí najde, ale běžný divák, který se chce v kině hlavně pobavit bude spokojený. 7/10 ()

Galerie (42)

Zajímavosti (13)

  • „Na nabídku režírovat Deníček moderního fotra jsem reagoval podmínkou, že si chci scénář napsat sám podle sebe, abych do něj mohl otisknout právě své osobní pocity a prožitky z otcovství, a producent Ludvík Mareček mi v tomto dal až překvapivou svobodu,“ řekl režisér a scenárista filmu Jan Haluza. (SONY_)
  • Kniha „Deníček moderního fotra“ vznikla na základě úspěšného blogu, který spisovatel Dominik Landsman založil s příchodem prvního dítěte. Po vydání v roce 2014 se stala bestsellerem a dočkala se dalších pokračování. (Cinemart)
  • Malého Čeňka hrajou ve filmu tři batolata. (Duoscop)

Související novinky

Finále Plzeň až k jádru českého filmu

Finále Plzeň až k jádru českého filmu

10.09.2021

34. ročník filmového festivalu Finále Plzeň se letos opět uskuteční na podzim. České filmové žně začnou 24. a skončí 29. září. Do kin od léta míří řada nových snímků a Finále je nabídne pohromadě… (více)

Reklama

Reklama