Reklama

Reklama

Pán přílivu

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Snímek Pán přílivu, nominovaný na sedm Oscarů, zrežírovala Barbra Streisandová, představitelka hlavní role newyorské psychiatričky Susan Lowensteinové. Ta se snaží pomoci depresemi sužované spisovatelce, která se už poněkolikáté pokusila o sebevraždu. Tuší, že kořeny jejích problémů sahají do dětství, a proto požádá bratra své pacientky, nezaměstnaného trenéra amerického fotbalu z Jižní Karolíny Toma Winga (Nick Nolte), aby jí poskytl vodítko k odhalení jejich rodinné historie. Během zoufalého pokusu zachránit zdravý rozum své sestry i vlastní duši se Tom a Susan vydají na nepříjemnou cestu dlouho potlačovanými vzpomínkami. Cestu, na níž Tom zároveň dodá doktorce Lowensteinové odvahu řešit vztah s jejím násilnickým manželem. Tito dva lidé, pocházející z naprosto odlišných světů, stanou tváří v tvář své bolesti a zjistí o sobě skutečnosti, které jim oběma změní život…a přitom se do sebe zamilují. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (86)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Tenhle film ukazuje, jak perfektní je Barbra před kamerou i za kamerou. Ve filmu je velice atraktivní a zaujalo mě, jakým způsobem si mě dokázala získat. Vzpomínky z dětství byly velmi emocionální. Stejně jako Nick Nolte, jehož hlas film doprovází. Nevím, co víc bych k filmu napsala, snad jen, že stojí za to se na něj podívat! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Cvokařka s nemalým frňákem usazeným mezi svůdnýma očima a její hromotlucká chlupatá deka přeplněná sarkasmem i traumaty poznávají účinky terapie láskou.. Po čase mě už poněkud obtěžovala Howardova hudba, ale díky poctivému přístupu autorky, ochrannému štítu humoru (vládne večírek se stradivárkami) a funkčnímu rozuzlení se James Newtonův univerzální sladkobol jeví jen jako malichernost. Romantika a tajemství, to dámy a pánové někdy může být pěkně silná kombinace.. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Barbra Streisand /Takovi jsme byli, Funny Girl/ tentokrat pred aj za kamerou, a musim napisat, ze rezia jej ide. Romantika skombinovana s tajomnom- to je silna kombinacia a fascinujuca. Nick Nolte ako spoluhrac Straisandovej v roli cloveka, ktory ma potlacovane spomienky a nesie si skarede zazitky z detstva - podla mna sa to k nemu aj hodi. Navyse Tom Wingo v podani Nolteho je nezamestnany ucitel, ktory ma pocit, ze zena ho prestala pritahovat a riesi sa tu aj alkoholizmus : 77 % ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl kdys, snad jako premieru, a měl jsem z toho tak silný zážitek, že dodnes to mám zafixovaný jako dost dobrý.. snad jako hodně zajímavý a působivý film. Po miliardě let, jsem to sjel znovu, a dojem je...že je to opravdu dost povedený, silný film, který má co nabídnout i dnešní generaci filmožroutů.. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Dávnejšie som sa pokúšal film sledovať, ale nešlo to, takže zostal bez hodnotenia. Ani teraz som nebol dokonale spokojný, hlavne pre tú dĺžku, ale tak to v psychologickej praxi chodí, že výsledky neprídu len tak odrazu. Táto psychiatrička sa tomu oddala ešte viac, až mi tie výjavy z minulosti boli dosť nepríjemné. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (9)

  • Přestože Jeroen Krabbé (Herberta Woodruffa) hraje světově uznávaného houslistu, sám na housle nehrál. Kousek, který měl ve filmu hrát, ukázal dvěma profesionálním hráčům, kteří se to také obtížně naučili. Když to však udělali, Krabbé je sledoval, jak to hrají, a každý jejich pohyb se učil nazpaměť, což při natáčení scény dokonale kopíroval. Barbra Streisand (Susan) byla jeho výkonem tak ohromena, že ho po natočení scény spontánně objala. (sator)
  • Když NBC v roce 1995 film vysílala, Barbra Streisand (Susan) zavolala do televize uprostřed filmu a požádala o snížení hlasitosti reklam, které byly v porovnání s relativně tichým filmem velmi hlasité. Víkendový provozní manažer jí vyhověl a snížil je o dva decibely. (sator)
  • Barbra Streisand (Susan) se přibližně šest měsíců radila s lékaři a terapeuty, aby jí pomohli vytvořit pocit autenticity filmu. (sator)

Reklama

Reklama