Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sourozenecká komedie o podnikavém „malém“ bráchovi s přezdívkou Prcek, který jako by měl v životě jediný úkol – napravovat chyby, přešlapy a omyly svého staršího bratra Honzy a vlastně i všech dospěláků okolo. Nyní se rozhodl smířit bratra s jeho dívkou a dostat je na radnici. A neváhá využít nejrůznějších metod a prostředků… (Magic Box)

(více)

Recenze (166)

Nonna 

všechny recenze uživatele

Televizními stanice velice oblíbená a často vysílaná "komedie", na níž mi, bohužel, po celou dobu vysílacího času nepřipadne opravdu nic komediálního ani vtipného. Roman Čada v roli hlavního dětského hrdiny je dřevěný a nepřesvědčivý, dialogy mezi ním a jeho kamarádkou skřípou, až z nich trnou zuby. Už jako dítě jsem při sledování tohoto díla měla pocit, že je to celé vymyšlené, nereálné, strojené, že lidi, zvlášť děti, se mezi sebou takto nebaví a nechovají. Jednu hvězdičku dávám za Libušku Šafránkovou, která kdyby hrála v sebevětším nesmyslu, zahraje dobře, přesvědčivě a je u toho nádherná. O to víc vedle ní vynikne tuhý a ošklivý Jan Hrušinský a všechny nesmyslné scény, které se ve filmu, i jeho pokračování objevují. ()

Armin82 

všechny recenze uživatele

Já mám pro ty české filmy prostě slabost. Jakmile tam mám hereckou elitu tamní doby,vždycky mě to baví. Vladimír Menšík,Libuše Šafránková,Josef Bláha a k tomu všemu jim zdatně sekunduje Jan Hrušínský a hlavně nezkušený Roman Čada,který paradoxně zahrál nejlíp...příběh mladšího bráchy,který má neustále tendenci vše řešit,napravovat a udělá pro to vše. Nakonec se mu to podaří a máme tu klasický happy-end...spousta zvratů a zábavy--->70% ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Můj brácha má rozhodně príma sestru, jestli má někde nějakého bráchu, tak to netuším. To by museli vědět naši rodiče. Film o obyčejných věcech obyčejných lidí, který nenudí. Prcek byl pěkné číslo, ale v dobrém. Škoda, že takhle nepřemýšlí někteří dospělí. Josef Bláha a Vladimír Menšík v rolích tatínků jsou nezapomenutelní, no, a jejich ženy také. Tady se opět sešla velká plejáda dobrých herců. Poznala jsem pár míst z Prahy 4. ()

zigy 

všechny recenze uživatele

Takhle pohodový film aby člověk pohledal:) a jestli v tom někdo vidí ideologii, tak ať se nechá vyšetřit. Tenhle film je vlastně předchůdcem dnešních teenagerských komedií, přičemž svým zpracováním zcela odpovídá době svého vzniku. Skvělí čeští herci v čele s Menšíkem, který trousí jednu suchou hlášku za druhou. Sympatický Roman Čada zcela zastiňuje svého filmového bratra Jana Hrušínského. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Klasický film z řady podobných snímků 70. a 80. let 20. století u nás. Ničím moc nezaujme, ale také neurazí. Při dlouhých večerech, kdy v programu není nic dalšího na výběr, sahám obrazně s klidem po tomto filmu. Už jen díky Vladimíru Menšíkovi a Josefu Bláhovi. Jan Hrušínský je zde mimořádně otravný a Libušku Šafránkovou lituji, s jakým je pitomcem. Ale v mé filmotéce byste tento film hledali marně. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (27)

  • V jedné z úvodních scén předává věnce a poháry vítězům sám Antonín Kasper starší, tehdejší trenér Rudé Hvězdy Praha a mimojiné vítěz závodu o Zlatou Přilbu z roku 1963, stříbrný medailista z MS družstev a první český profesionál, závodící v Anglii. (kulyk)
  • Herec Jiří Kvasnička, který ve filmu hraje dozorčího roty, se představí svým příjmením, tedy svobodník Kvasnička. (Ganglion)
  • Při taneční zábavě máme možnost vidět varhany Farfisa Professional Duo. Jedná se o zavedený nástroj italské výroby – mezi jeho uživatele patřil i Rick Wright ze skupiny Pink Floyd, zejména na prvních deskách skupiny. (Robbi)

Reklama

Reklama