Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sourozenecká komedie o podnikavém „malém“ bráchovi s přezdívkou Prcek, který jako by měl v životě jediný úkol – napravovat chyby, přešlapy a omyly svého staršího bratra Honzy a vlastně i všech dospěláků okolo. Nyní se rozhodl smířit bratra s jeho dívkou a dostat je na radnici. A neváhá využít nejrůznějších metod a prostředků… (Magic Box)

(více)

Recenze (166)

H4N1CK4 

všechny recenze uživatele

Díky častému opakování v TV už dost obehrátá rodinná komedie o tom, jak to musí být super mít všetečného mladšího brášku, který pořád do všeho strká frňák. Podívat se na to sice dá, nějaké ty vtipné momenty tam taky jsou... ale když mně ten Prcek prostě nehorázně leze na nervy! A navíc tento film glorifikuje mladší sourozence a s tím já (vzhledem k tomu, že mám mladší sestru) zásadně nesouhlasím!! :) ()

Armin82 

všechny recenze uživatele

Já mám pro ty české filmy prostě slabost. Jakmile tam mám hereckou elitu tamní doby,vždycky mě to baví. Vladimír Menšík,Libuše Šafránková,Josef Bláha a k tomu všemu jim zdatně sekunduje Jan Hrušínský a hlavně nezkušený Roman Čada,který paradoxně zahrál nejlíp...příběh mladšího bráchy,který má neustále tendenci vše řešit,napravovat a udělá pro to vše. Nakonec se mu to podaří a máme tu klasický happy-end...spousta zvratů a zábavy--->70% ()

Reklama

Zeek 

všechny recenze uživatele

Josef Bláha a Vladimír Menšík jsou v rolích otců těžko překonatelní (Třeba scéna s tapetováním). K tomu krásná Libuška Šafránková a máme výborný film, který já už mám bohužel příliš okoukaný, tím bych chtěl poděkovat TV Nova (ironicky myšleno). Jedna z těch lepších komedii tehdejší doby. Moje hodnocení: 70% ()

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Je až nepochopitelné, jak se někomu tak netalentovanému podařilo natočit tak sympatickou komedii. Ideologická příměs v podobě laskavého, ba kamarádského „soudruha ministra“ sice v rámci apolitického humoru přiznává Strnadovu barvu, nicméně lze ji přehlédnout stejně jako chronické zoufalství staršího bratra (přiznávám, že přesvědčivě ztvárněné Janem Hrušínským), které celý příběh vychyluje z osy celou vahou antihrdinova neukojeného ega. Zato Roman Čada jako mladší bratr se svou přímě zaměřenou cestou neunaví – jeho nenormovaná vita activa je odzbrojující. ()

carl.oesch odpad!

všechny recenze uživatele

Jedna z těch trapných sraček, kde je člověku líto, že tady hraje Libuše Šafránková a kdy to nefunguje ani nostalgicky. Je to druhý film, kde mě lezl už tehdy na nervy jistý Jan Hrušínský (tím prvním byla Saxana, ale tam to bohatě vynahradili jiní herci a to i v epizodních postavičkách), takže na rozdíl od zdejších jásajících kinofilů posílám do dopadu a jsem si jistej, že už to nikdy víckrát neuvidím. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (27)

  • Ve scéně, kdy je Honza (Jan Hrušinský) na nádraží, projde kolem Hrušinského s kytarou zpěvák Jan Nedvěd. Hned v dalším záběru ho vidíme hrát a zpívat. (M.B)
  • Původní povídka se v několika zásadních bodech lišila. Například Martin (Roman Čada) nejde za doktorem (Zdeněk Řehoř) sám, ale s chlapci z celé třídy, jeho bratr Jan (Jan Hrušínský) nejezdí plochou dráhu a v závěru se nežení v civilu a tím pádem nemá problémy. (Robbi)
  • Postavu doktora Navrátila mal pôvodne hrať Martin Růžek. Pár týždňov pred natáčaním, ale dostal angínu a nebolo isté, či sa stihne z choroby zotaviť. Režisér Stanislav Strnad tak nehodlal riskovať a povolal Zdeňka Rehoře, ktorého si všimol v seriáli Krkonošské rozprávky (1974). Nakoľko mal už dohodnutú inú prácu, mu režisér sľúbil iba jeden natáčací deň, čo nakoniec nedodržal. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama