Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sourozenecká komedie o podnikavém „malém“ bráchovi s přezdívkou Prcek, který jako by měl v životě jediný úkol – napravovat chyby, přešlapy a omyly svého staršího bratra Honzy a vlastně i všech dospěláků okolo. Nyní se rozhodl smířit bratra s jeho dívkou a dostat je na radnici. A neváhá využít nejrůznějších metod a prostředků… (Magic Box)

(více)

Recenze (166)

spiritus 

všechny recenze uživatele

Nostlagické nahlídnutí do osudů obyčejných lidí, resp. mládeže, ne nepodobných těm našim. Tato doba je dávno pryč, přesto se mnohým vybaví vzpomínky na svoje mládí a svoje problémy, které doprovázeli první lásky a zklamání. Z filmu číší na všechny strany vliv normalizace a reálie tomu naprosto odpovídají. Z dnešního pohledu je tedy potřeba tento film hodnotit i jako poměrně věrohodný náhled do časů, které už dávno nejsou. Ještě že tak. ()

H4N1CK4 

všechny recenze uživatele

Díky častému opakování v TV už dost obehrátá rodinná komedie o tom, jak to musí být super mít všetečného mladšího brášku, který pořád do všeho strká frňák. Podívat se na to sice dá, nějaké ty vtipné momenty tam taky jsou... ale když mně ten Prcek prostě nehorázně leze na nervy! A navíc tento film glorifikuje mladší sourozence a s tím já (vzhledem k tomu, že mám mladší sestru) zásadně nesouhlasím!! :) ()

Reklama

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Poklidná čsl. komedie pro nedělní odpoledne ještě tehdy mladými herci Šafránková - Hrušínský. On závodí plochou dráhu, opravuje televize a za chvíli má jít na vojnu. Jeho holka je Šafránková a nejvíce na jejich vztahu záleží Čadovi (ve filmu bratr Hrušínského). Celé je to dobře napsané, natočené a i po více jak 40 letech se na to dá dívat. [12079. hodnocení, 151. komentář, 63%] ()

drexik 

všechny recenze uživatele

Tyhle rádoby rodinné filmy fakt nemusím, a jestli se jedná i o komedii, tak mi sežentě někde manuál ať vím v kterých pasážích se mám smát. Přišlo mi to spíše jako film o uvědomělém pionýrovi a ochránci rodinné harmonie - a to vše v rámci socialistického cítění. Kdyby alespoň mladý Hrušínský nebyl tak protivný. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Takového bráchu bych chtěl mít. 1) Neočekávejte mnoho - je to typická socialistická normalizační rodinná komedie se všemi atributy, které k tomu náleží._____ 2) Vše je ideální a funguje - mlékárna, oprava televizí, výtah ve věžáku na sídlišti Novodvorská v Praze (tam jsem bydlel a tak o tom vím své). Všichni jsou plni hřejivého lidského porozumění - pohádkový soudruh ministr bere stopaře, velitel posádky ihned vydá povolení i s dopravou, prostě všichni jsou happy a pokud ne, jde jen o nedorozumění vyplývající ze životní nezralosti. To je, panečku,svět._____ 3) Ani od scénáře moc nečekejte, poněkud nudný děj nezachrání ani výborní herci, kterým jednoznačně kraluje třináctiletý Roman Čada. Tehdy měl před sebou ještě pět let filmového života._____ 4) Jan Nedvěd v půlsekundovém záběru brnká na kytaru (co jiného) a žáci ve škole se učí dějepis tak, že nahlas předčítají z učebnice. To byly doby. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (27)

  • Jan Hrušínský neměl při natáčení scén z plochodrážního oválu v Praze na Markétě žádného stálého dubléra, zaskakoval za něj ten, koho pan Kasper zrovna vybral. Vzhledem k přítomnosti filmařů měly tehdejší tréninky nadprůměrnou, ba údajně až stoprocentní účast závodníků. (kulyk)
  • Scéna, kdy Zuzana (Libuše Šafránková) čeká v hledišti na Honzu (Jan Hrušínský) a zhlédne také upoutávku na „zahraniční“ film, který jí poskytne inspiraci pro následné opětovné sblížení, se točila v pražském kině 64 U Hradeb. (Robbi)

Reklama

Reklama