Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sourozenecká komedie o podnikavém „malém“ bráchovi s přezdívkou Prcek, který jako by měl v životě jediný úkol – napravovat chyby, přešlapy a omyly svého staršího bratra Honzy a vlastně i všech dospěláků okolo. Nyní se rozhodl smířit bratra s jeho dívkou a dostat je na radnici. A neváhá využít nejrůznějších metod a prostředků… (Magic Box)

(více)

Recenze (167)

chlievik 

všechny recenze uživatele

Taká celkom pozerateľná teenagerské komédia. Dobré herecké obsadenie, tak ako vo všetkých filmoch tohto typu z tohto obdobia. Proste jednoduché story o mladých ľuďoch, dieťa na ceste, na krku sladkých osemnásť, trinásťročný bráško spojka dvoch ľudí aj dvoch rodín, a nenápadná kritika vojenskej služby, ktorú si komouši neboli schopní odpustiť až do revolúcie. :-/ Dva roky odsrali mladým ľuďom zo života. :-( České detské herecké výkony lepšie ako v tom období mali slovenské detské "stars", česi mali detských hercov bystrejších, a herečky prirodzenejšie, inteligentnejšie. Neviem prečo sa ale z Maříkovej nestala herečka - asi nemala rodinu, ktorá by ju do toho "dotlačila". Žiadne známosti, žiadna budúcnosť? Alebo snáď Barrandov patrí tým, komu aj Hollywood? Celkom milá bola ta teenagerská romantická scéna, mladá hanblivá Šafránková, vlastné spomienky, a spomienka na môjho dědečka, ktorý mi povedal: "Ide fiiilm, poď si pozrieť film Múj brácha má príma bráchu". :) Samozrejme, je to len teenagerská komédia, nie skutočne hodnotný film, ale milé... ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Z dětství jsem si matně vybavovala příběh o tom, kterak dva mladí sympatičtí lidé chtějí být spolu, bojí se to oznámit rodičům, a tak musí zakročit mladší bratr jednoho z nich. Jenže ono je těžké fandit mladíkovi, který svou přítelkyni citově vydírá a chce po ní sex jako důkaz lásky. Hrušínského postava mě tedy zrovna neoslovila, tatínkové Bláha s Menšíkem ale byli kouzelní. ()

Reklama

drexik 

všechny recenze uživatele

Tyhle rádoby rodinné filmy fakt nemusím, a jestli se jedná i o komedii, tak mi sežentě někde manuál ať vím v kterých pasážích se mám smát. Přišlo mi to spíše jako film o uvědomělém pionýrovi a ochránci rodinné harmonie - a to vše v rámci socialistického cítění. Kdyby alespoň mladý Hrušínský nebyl tak protivný. ()

Zeek 

všechny recenze uživatele

Josef Bláha a Vladimír Menšík jsou v rolích otců těžko překonatelní (Třeba scéna s tapetováním). K tomu krásná Libuška Šafránková a máme výborný film, který já už mám bohužel příliš okoukaný, tím bych chtěl poděkovat TV Nova (ironicky myšleno). Jedna z těch lepších komedii tehdejší doby. Moje hodnocení: 70% ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Poklidná čsl. komedie pro nedělní odpoledne ještě tehdy mladými herci Šafránková - Hrušínský. On závodí plochou dráhu, opravuje televize a za chvíli má jít na vojnu. Jeho holka je Šafránková a nejvíce na jejich vztahu záleží Čadovi (ve filmu bratr Hrušínského). Celé je to dobře napsané, natočené a i po více jak 40 letech se na to dá dívat. [12079. hodnocení, 151. komentář, 63%] ()

Galerie (35)

Zajímavosti (27)

  • Na podujatí Literárna súťaž k 30. výročiu oslobodenia Československa Sovietskou armádou v roku 1975 v Prahe získali scenáristi filmu prvú cenu v oblasti literárnych scenárov pre celovečerné filmy, František Vlček st. a V. P. Borovička. (Raccoon.city)
  • Původní povídka se v několika zásadních bodech lišila. Například Martin (Roman Čada) nejde za doktorem (Zdeněk Řehoř) sám, ale s chlapci z celé třídy, jeho bratr Jan (Jan Hrušínský) nejezdí plochou dráhu a v závěru se nežení v civilu a tím pádem nemá problémy. (Robbi)
  • Režisér Stanislav Strnad mal pôvodne v pláne obsadiť manželské dvojice naopak, Blažena Holišová (Vránová) mala hrať manželku Josefa Bláhu (Pavelka) a Slávka Budínová (Pavelková) manželku Vladimíra Menšíka (Vrána), ale Bláha, známy sukničkár, sa ale neustále motal okolo Budínovej. Boli rovnaký ročník, dobre sa poznali a chovali k sebe veľké sympatie. Nakoniec sa teda režisér na poslednú chvíľu rozhodol pre zmenu. (Zdroj: ahaonline.cz) (Raccoon.city)

Reklama

Reklama