Reklama

Reklama

Nevěsta

všechny plakáty
TV spot

Obsahy(1)

Experimentálně zaměřená hříčka zbavená jakékoli psychologizace se upíná k naivistickému pohledu - v této poloze Jiří Suchý vypráví o putování osmnáctileté dívky, která opustí práci v drůbežářském provozu a vydá se hledat manžela. Věštba, jíž věří, totiž stanovila, že se musí vdát přesně 23. října. Na filmu je patrné, že režisér má zkušenosti s divadelním tvarem, ale nikoli s filmovým vyjadřováním. Proto je výsledek značně těžkopádný, a to navzdory zdůrazňované poetičnosti. Režisérově stylizaci se snaží přizpůsobit i herci se začínající Martou Vančurovou v čele. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (6)

  • Film se sice do tehdejší distribuce dostal, ale promítal se v omezené míře. Mimo jiné to měl na svědomí i ústřední ředitel Československého filmu Jiří Purš, který tužkou připsal na výrobní list filmu poznámku: "Měl jsem připomínky, nevím, zda k nim bylo přihlédnuto. Doporučuji omezenou distribuci a bez reklamy!" (raininface)
  • Jiří Suchý film realizoval na základě požadavku od studia Barrandov, které po něm chtělo natočit čistě autorský snímek. Sám Suchý po letech přiznává, že dnes by film natočil mnohem pestřeji. (mchnk)
  • Filmovanie prebiehalo v Hrádku pri Nechaniciach, Mořine, Libuši a Bystřici. (dyfur)

Reklama

Reklama