Reklama

Reklama

Po komplikovaném a neúspěšném obchodu s heroinem přijde drobný drogový dealer Frank o peníze i o zboží a ocitne se v obrovském dluhu u balkánského narkobarona Mila. Frank se tváří v tvář Milově rostoucí frustraci pokouší splatit peníze, ale čas plyne a tlak narůstá. Dealer, dánský kriminální thriller z roku 1996 a debut Nicolase Windinga Refna, je adrenalinová jízda po kodaňském drogovém podsvětí. Zároveň se jedná o herecký debut známého dánského herce Madse Mikkelsena. (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (274)

movieband 

všechny recenze uživatele

"Často si říkám, že bych nejradši dělal něco jinýho. Zapomněl a dostal se z toho." Tvrdý, ponurý a působivý. Takový je Refnův první filmový debut, který spatřil světlo světa v rok mého narození. Pusher je ponurým příběhem o troskách lidských existencí, skoro až spodinou společnosti. Refn natočil silně realistické dílo, ve světě drog a lidské bezmoci, kde se na diváka během filmu valí nekompromisní a ponurá atmosféra. Možná až časem se na film znovu podívám. Je dost ponurý, plný bezmoci a místy, bohužel, mi přijde tempo filmu trochu utahané. Nevím, jak dlouho budu sbírat odvahu, podívat se na zbytek trilogie. 77% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tieto gangsterské machrovania režisérov, ktorí tak miera na prvú signálnu mladýchh divákov mi tak trochu lezú na nervy. Mám samozrejme na mysli aj Ritchieho diela, ktoré Díler pripomína. Dej sa odohráva v prostredí lúzy, s ktorou by som nikdy nechcel mať nič spoločné a na ktorej nič cool nevidím. Film prekvapí ale svojim vyznením, páčilo sa mi, kde s postavami a najmä s Frankom Refn zašiel a dáva to výborný zmysel. Tu sú však všetci nesympatickí a žiadnej postave som nič dobré neprial. Mikkelsena chvíľu nespoznáte, ale jeho chrup je nezameniteľný. ()

Reklama

lillien 

všechny recenze uživatele

Slibný začátek, nicméně postupně čím dál tím víc utahané a rozvleklé. Britská verze 2012 mě bavila mnohem víc. Byla svižnější, akční scény podkreslené slušným soundtrackem (zde hudby minimum), albánská partička údernější a děsivější. Tato verze je sice civilní, autentická, ale docela mě nudila. Mads Mikkelsen zachraňuje co se dá, ale nemá mnoho prostoru. Navíc ani britský Tony nebyl k zahození. Z této verze mi skutečně utkvěla jen jedna hláška Tonyho, kdy trefně přirovnal anál ke "sportu na dvojce". Hezké, ale jedna zapamatovatelná hláška na 105 minut docela málo.. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Intenzivní sedmidenní spirála na dno koncipovaná jako výprava do žánrového světa, během které nic nejde podle plánu - v rovině žánru i děje – strhne svou bezprostředností, kterou vytváří dokumentárně stylizovaná kamera sledující postavy zpravidla v těsné blízkosti. Vizuální nekašírovanost umožňuje, aby hrstka sekvencí, které by v klasicky pojaté žánrovce byly předními atrakcemi (zbití zrádného kumpána, zabití feťáka apod.), splývala s ostatním děním do jednolitého záznamu anabáze dánského dealera. ()

LV.Helter 

všechny recenze uživatele

Špinavá a surová drogová "mini"gansterka, ktorého največšia výhoda je autentické-nizkorozpočtové spracovanie, ktoré posobí veľmi realným až neprijemným sposobom a zapletková sebareflexia (z dola ešte na večšie dno). Každy hraje tak jak má, kamera je roztrasená, Mads je holohlavé hovado a Refn tu je až neuveritelne geniálny (či po scenaristickej tak po režiserskej stránke), proste až moc povedený debut. Jedným okom mi dialógy pripominali štyl filmu Pulp fiction, ktoré sú večšinou moc vulgarne (výhoda), alebo až moc pohodové. Proste z takým rozpočtom mi neide do hlavy jak za može natočiť taký film. Refn sa u mna stal týmto počinom europská jednotka. Možno ne uplne presných a zaslužených 5*, ale za toto sa menej dať nedalo.. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (14)

  • Milo (Zlatko Buric) má vo svojom podniku plagát, na ktorom je Željko Řažnatović – vojnový zločinec, ktorý počas občianskej vojny v Juhoslávii viedol dobrovoľnícku gardu zvanú "Tigri" a spáchal veľké množstvo masakrov na civilnom obyvateľstve. (Jello Biafra)

Související novinky

Severská přehlídka SCANDI začne už ve středu!

Severská přehlídka SCANDI začne už ve středu!

14.01.2023

Už tuto středu odstartuje přehlídka toho nejaktuálnějšího z kinematografie severu: SCANDI 2023. Odehraje se mezi 18. a 25. lednem, představí snímky ze všech zemí Skandinávie a v programu ji bude mít… (více)

Reklama

Reklama