Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jan Hudec je koncipientem u advokáta Kocmanna. Před svatbou chce ukončit platonický vztah ke Kocmannově ženě Muše. Omylem jí vrátí dopisy jednoho klienta a její dopisy vloží do spisu. U starosty Sadílka chystají svatbu dcery Růženy s Hudcem. Přítomna je i Růženina ovdovělá sestřenice Olga, majitelka továrny na kamna. O Olgu má zájem Janův přítel Nezima. Ve vedlejší vesnici je zatčen domnělý lupič Pilc. Jan se u Sadílků v předvečer svatby dobře baví do chvíle, kdy z Prahy volá Muša a žádá svoje dopisy.
Volná adaptace přenesla děj populární a stále často uváděné divadelní frašky do doby natáčení. I po letech zaujme zjev Karly Oličové, mladé divadelní herečky, která trpěla těžkou asmatickou chorobou a zemřela v roce 1975. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

Marthos 

všechny recenze uživatele

Neprávem opomíjená situační komedie, v níž si Oldřich Nový nasadil svou oblíbenou masku svůdce ve fraku. Svěží dialogy, výstižné charaktery jednotlivých postav i absurdní situace ne náhodou upomínají na starší, neméně slavnou Šamberkovu frašku Jedenácté přikázání s Haasem v hlavní roli, ovšem s tím rozdílem, že děj Třetího zvonění byl zbaven dobových kostýmů a vsazen do tehdejší žhavé současnosti. Z vedlejších hereckých výkonů lze vypíchnout vynikajícího Václava Trégla, Járu Kohouta, Theodora Pištěka a Světlu Svozilovou v jedné z jejích nejlepších komediálních rolí. Příjemný film s příjemnými lidmi. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Nenáročná satirická veselohra nebo spíše fraška o nejedněch trampotách, zmatcích a záměnách kolem vdavek purkmistrovy dcery a advokátního koncipienta. To vše s rázovitými figurkami jakoby z mírně "kocourkovského" maloměsta. Hlavní roli mile mazaného a šťastného ženicha si zde vystřihl Oldřich Nový, který ve filmu navíc i zpíval a sice Tango "Loučení mou lásku nezmění" (hudba-Jára Beneš, text-Jaroslav Mottl a Josef Neuberg). Jeho partnerkou zde byla méně známá ale přesto krásná mladá černovlasá herečka s pronikavýma očima Karla Oličová, kterou známe především z filmu Bílá nemoc (maršálova dcera) nebo z Karla Hynka Máchy (Lori). Její slibnou rozvíjející se kariéru, ukončila těžká astmatická choroba, kvůli ní musela odejít do ústraní, kde i nakonec zemřela. Avšak nebyli to jen tito dva hlavní herci, žádaného komického účinku dosáhli tvůrci i výběrem představitelů vedlejších postav zejména pak groteskním básníkem a výrobcem kamen Kváčkou v podání Járy Kohouta, protřelým dobrodruhem Zikmundem Pilcem (František Kreuzmann), policejním náměstkem Kaštylem (Václav Trégl), Futuristovým ponocným, který byl spíše karbaník než ponocný. V neposlední řadě bych se ještě zmínil o brilantním sluhovi Kejlovi Otakara Motyčky, spíše epizodního a vedlejšího herce, ale zde dostal celkem až nezvykle velký prostor a, co je hlavní, byl vidět a sršel vtipem při každém svém výstupu, viz poslíček-nosič kufrů nebo opilý pijan. Neprávem opomíjený film. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Osobně si v tomto filmu cením nejvíce Elly Šárkové a Mary Grossové. Obě přesazeny do druhé půle 30. let našly svou další tvář a um a i s těmi jsem spokojena. Navíc je tu fantastická scéna, ve které Ferenc hraje ve vězení hraje karty. Tu jsem dlouho pokládala za nedosažitelnou. Prosím častější reprízy! ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Oblíbená poloha Oldřicha Nového coby záletníka snažícího se ututlat průser. Tentokrát má před svatbou a musí uzavřít svá předmanželská dobrodružství a vstoupit do svazku s čistým štítem. Celkem jednoduchý postup mu však zkomplikuje "lidský faktor" v podobě několika nemehel a zhrzené milenky. Svatba je ohrožena a Nový zachraňuje co se dá. Jára Kohout táhne film a je také jedinou opravdu zábavnou postavou. Všichni zúčastnění jsou pouze průměrní. Zdá se, jako by chyběla pohoda na place nebou snad elementálové nebyli nakloněni, jelikož potenciál tu byl, ale něco se zkrátka nepovedlo. Takže pouze 70% ()

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Za nádhernou Karlu Oličovou dávám dvě hvězdičky. V tomto filmu je jí škoda, zasloužila si hrát v lepším. Jinak teda úplně jednoduše: Film nudný, nesmyslný a ten konec úplně padlý na hlavu. Má příliš honosné hodnocení. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Pro mne už hodně překombinované. Dosti krát mi něco uniklo. Budu muset mrknout ještě jednou, pokud to ještě stihnu. Zatím hodnotím jako slabší podprůměr. ()

Reklama

Reklama