Reklama

Reklama

Uzumaki

Trailer

Obsahy(1)

Začalo to zcela nevinně: Kirie přistihla otce svého přítele, jak v naprostém vytržení pozoruje spirálovitou ulitu hlemýždě, nevnímaje svět okolo sebe. Mužova bezpříkladná posedlost spirálami zasahuje vše od rozvířeného trávníku po stočenou roládu do polévky. A netrvá dlouho a Kirie přichází na to, že její rodné městečko zasáhla kletba, kvůli níž se všichni jeho obyvatelé mění ve spirály. (kiddo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (108)

Freemind

všechny recenze uživatele

Jeden z filmů, u nichž můžete nasolit jak odpad, tak pět hvězd a stejně nebudete mít čisté svědomí. Směs křiklavě nesourodých a iritujících prvků je ale svým zvláštním způsobem přitažlivá a "cool", čemuž vydatně napomáhá živelná a plastická kamera. Typicky japonská ujetost se zde vyskytuje v takové koncentraci, že si poprvé neumím představit americký remake. Jedině, že by ho společně režírovali Lynch a Burton. Největším úspěchem filmu je ale vytvoření surreálného světa (ale kompaktního ve své "pocitovosti" a nahodilosti). Světa, který je podivný, nelogický, bizarní, ale "svůj". Odmítám hodnotit, každopádně za zhlédnutí to stojí. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ak nieste intelektuál, hulič, či obdivovateľ kuriozít, máte smolu a nadšený rozhodne nebudete. Ak máte ku mieneným povahovým vlastnostiam aspoň pasívny vzťah, je šanca, že si čo to s filmu odnesiete. Ale ak máte radi slovenské sitcomy po roku 2010, berú vás dokumenty o slovenských hňuperoch a reportáže zo slovenskej celebriťnej spoločnosti sú vašou topkou večera, berte do ruky kríž a povolajte exorcákača. Toto je jedno husté divadlo, ktoré potrebuje uznanie od niekoho iného, ako od ´´Vás´´! ()

Reklama

Paldini 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film, který deformuje realitu i obraz. Film je rozdělen do čtyř kapitol. První kapitola vyžaduje hodně pozornosti a kvalitní obrazovku, protože spirály jsou opravdu všude. Tu nám jedna zavíří na obloze, tady druhá v trávě na dvorku. Pěkný úvod do divně záhadného děje, který začne následovat v dalších kapitolách, kde se už spirálové prokletí naplno projeví. Trochu mi vadil až závěr třetí kapitoly, který mi připadal jako parodie na bubáka z Ringu. Ale pak naštěstí přišel vrchol v podobě čtvrté kapitoly, která je už jen směs úžasných morbidních výjevů, kterým vévodí symbol spirály. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Další z podivných japonských úletů. Uzumaki však není tentokrát pouhým experimentem s divákem, nýbrž smysluplným filmem. Bizarní je tu hlavně příběh o malém městě, na něhož je uvalená zvláštní kletba: všichni jeho obyvatelé jsou posedlí spirálami, což je přivádí k šílenství a sebevraždám. První minuty vůbec nepřipomínají horor, ale postupně všechna nálada upadá do hluboké deprese. Zpočátku veselá hudba a až teatrální herectví se úplně vytrácí a do popředí se cpe zvuk zlovolného větru a bizarní proměny i úmrtí vedlejších postav. A vlastně nejen nich, protože nikdo z města není ušetřen. Na to, že to začalo dost nevinně a jednou šnečí ulitou, závěr pak skvěle graduje a je na co koukat. Paráda. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Pôvodnú mangu som nečítal, ale mám dobrú predstavu o tom, aký veľký odstup od filmu má, byť v ňom prvky hororu nefungujú, atmosféra mi moc po chuti nie je, herci pôsobia príliš komicky a z príbehu je výrazne cítiť, že nie je úplne dovŕšený. Bizarností sa tu nájde relatívne dosť, originality taktiež a niektoré momenty sú skutočne vydarené. Snaživé nápady tu sú, avšak filmu sa moc nedarí diváka zdesiť, šokovať možnože áno. Najväčším negatívom je zdĺhavosť, množstvo nudných a nič nehovoriacich momentov (manga mi hádam napovie viac, možno ju v budúcnosti prečítam), ktoré ma celkom dosť odradzujú a donucujú nad udelením menšieho hodnotenia. Po konečnom uvážení dávam tri. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (5)

  • V některých scénách si můžete všimnout, že oblast v záběru je digitálně zkroucena do tvaru spirály. Např. když se Kirie a Shuichi vracejí domů ze školy, po jejich levé straně je zkroucena země. Další je např. v levé častí prvních červánků. Další když Shuichi dotelefonuje v nemocnici s panem Tamurou. (TomikZlesa)
  • Číslice 6 a 9, které vypadají téměř jako spirály, jsou ve filmu k vidění např. na poznávací značce reportérského auta nebo v nemocnici jako číslo pokoje. (TomikZlesa)
  • Film byl natočen jěště předtím, než Junji Ito dokončil mangu. Film proto odhaluje rozdílný konec a původ děje. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama