Reklama

Reklama

Gump - pes, který naučil lidi žít

  • angličtina Gump (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh psí pravdy, lásky a naděje. „Jsem Gump a byl jsem toulavej pes...“ On vlastně každý pes je v sobě tak trochu toulavý do té doby, než najde své štěstí, a to štěstí pes najde jenom s člověkem. Můj příběh je o hledání psího štěstí a také  o překážkách a pastech na cestě k tomu správnému člověku. Je o síle a nezlomnosti, která se ukrývá v každém psovi. Ano i v tom vašem, ve vaší čivavě, která na vás čeká celý den, než přijdete z práce. I v tom buldokovi, který se za vámi šine a sotva popadá dech. Dám svoji duši za to, že kdyby vám někdo na tomhle světě chtěl ublížit, tak pak teprve poznáte, jak silné má váš pes srdce a co jeho láska k vám znamená. Tenhle film vám také otevře oči, protože co člověk v psím srdci zničí, to může zase jen člověk uzdravit. Rodinný film režiséra F.A. Brabce je o světě viděném očima toulavého psa Gumpa. O světě, o kterém mnoho z nás moc neví. O tom, jak nás vidí zvířata  a jak je ten náš svět pro ně důležitý. Ten svět, který jim dává domov, sílu, naději, ale také bolest. Dobrodružný příběh skutečných psích hrdinů a lidí kolem nich. (Bioscop)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (239)

petikacka 

všechny recenze uživatele

Tohle je opravdu zcela specifický počin a rozhodně to není plnohodnotný film. Nicméně chápu proč vznikl a rozhodně mě ovlivnil. Já jsem sice na kočky, ale Gump se mi líbil. Všem zúčastněným hercům jsem to vlastně věřila tedy kromě Ivany Chýlkové i když ta tu nenávist zahrála skutečně výborně. Jediný komu jsem tu lásku vůbec neuvěřila je Bolek a to byl vlastně hlavní hrdina. No nic. Až jednou dospěju k chuti mít pejska, tak jsem si vždycky říkala, že jedině z útulku, nějakého voříška. Ti jsou vděční a hlavně chytří...Za mě 75% ()

Terezinka198 

všechny recenze uživatele

Vždycky říkám, že lidi jsou hovada. Kdyby se vyhodil nějaký smrad v pytli do vlaku nebo do popelnice, tak je z toho aféra a lidi se můžou po*rat. Tak proč se to tak často děje psům? Proč si psa pořizují hovada, aby se ho pak zbavila, protože už jim není dost dobrý? To už je těm psům lépe u bezdomovců, opravdu. Ale zase bezdomovci je můžou prodat nebo někde zahodit taky. Hudba překrásná a nyní, jakožto pejskař, jsem dlouhou dobu váhala, protože na filmy se psy jsem byla i předtím hodně citlivá. Škoda, že některé lidi nemůžeme taky jen tak uvázat na řetěz a více se nestarat, na světě by hned bylo líp. ()

Reklama

KASUGI 

všechny recenze uživatele

Že film vykrádá Psí poslání 1,2 a další filmy by se dalo překousnout. Konec konců, v Americe mají jednoho slavného pána, který svou kariéru založil na vykrádání cizích filmů, což alibizuje údajnou inspirací a poctou (ano všichni víme, že se jedná o Tarantina). U Gumpa je problém jednak v Brabcově úchylce, cpát do svých filmů jeden-dva hudební motivy, které extrémně opakuje až do blba (Bolero jsem kvůli tomu ani nedokoukal, nebo respektive dokoukal, ale s vypnutým zvukem) a jeden ten motiv hraje dokonce Polívka na klavír v hospodě. Druhý průser je odfláklé finále, které šlo natočit daleko atmosféričtěji a dojemněji. Odfušovanější setkání je snad už jen v 12 letech v řetězech. Nicméně se v českých končinách jedná o docela originální film, který tu typově nemáme. Takže kdo neviděl výše zmíněné filmy, tak si to asi užije víc. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má jeden velký problém a to je ten, že kdo viděl Psí Poslání, Psí Poslání 2 a Psí Domov bude mít velký pocit deja vu. Tak, že zde máme psa co žije na krátkém vodítku a trpí psa co se málem utopí psa co cestuje na zpět k páníčkovi  (zde spíše opačně) psa co změní někomu život psí nebe a dalo by se pokračovat. V podstatě vše co je zde už bylo dříve  dokonce mám pocit, že se zde hodně opisovalo. Jinak nechápu smysl českých  songů, když ve filmu nejsou Marek Ztracený je až po titulkoch  Protože to nevzdám tam ani nezazní (přitom tolik možností kam ho dat zde bylo) a jakási slovenská sračka je až úplně na konci.  60 procent ()

Petr.Kocfeld 

všechny recenze uživatele

Tento film není špatný a je jakoby točený z pohledu psa.Dávám 3 hvězdy.Viděl jsem to na DVD.Děj je vcelku dobrý.U mě je to spíše průměr.Herci jsou zde dobří.Zvláště Bolek Polívka a Eva Holubová...Dávám tedy 60 procent.Taky jsem poslouchal audioknihu k tomuto filmu,ale knihu jsem nečetl.Viděli jsme to s bratrem před Vánoci a docela se nám to líbilo. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (19)

  • Několik scén se odehrávalo i v psím útulku Bouchalka nedaleko Kladna. Odtud pochází Toby, jeden z pejsků, kteří ve filmu hrají. Hned po natáčení si Tobyho adoptovala jedna rodina a následně z něj byl spokojený pejsek, který prožil krásný psí život. (Krocka)
  • Film se natáčel mimo jiné ve Velvarech, Slaném a okolí. Vidíme i mnoho kopců Českého Středohoří nebo vyhlídku Baba v Praze. (rakovnik)
  • Když se na začátku vezou pejskové v autě, podaří se jednomu vykouknout z kabely tak deseticentimetrovým otvorem v zipu. Ale když Bedřich (Bolek Polívka) najde kabelu v popelnici, je zip úplně zavřený. (kroton)

Reklama

Reklama