Reklama

Reklama

Gump - pes, který naučil lidi žít

  • angličtina Gump (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh psí pravdy, lásky a naděje. „Jsem Gump a byl jsem toulavej pes...“ On vlastně každý pes je v sobě tak trochu toulavý do té doby, než najde své štěstí, a to štěstí pes najde jenom s člověkem. Můj příběh je o hledání psího štěstí a také  o překážkách a pastech na cestě k tomu správnému člověku. Je o síle a nezlomnosti, která se ukrývá v každém psovi. Ano i v tom vašem, ve vaší čivavě, která na vás čeká celý den, než přijdete z práce. I v tom buldokovi, který se za vámi šine a sotva popadá dech. Dám svoji duši za to, že kdyby vám někdo na tomhle světě chtěl ublížit, tak pak teprve poznáte, jak silné má váš pes srdce a co jeho láska k vám znamená. Tenhle film vám také otevře oči, protože co člověk v psím srdci zničí, to může zase jen člověk uzdravit. Rodinný film režiséra F.A. Brabce je o světě viděném očima toulavého psa Gumpa. O světě, o kterém mnoho z nás moc neví. O tom, jak nás vidí zvířata  a jak je ten náš svět pro ně důležitý. Ten svět, který jim dává domov, sílu, naději, ale také bolest. Dobrodružný příběh skutečných psích hrdinů a lidí kolem nich. (Bioscop)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (245)

angel74 

všechny recenze uživatele

Taky máme doma (teď už druhého) psa z útulku. Ten první se jmenoval Ben. Šlo o irského setra, který nás oblažoval svou milou přítomností krásných jedenáct let, přičemž si párkrát za rok odběhl do lesa prohnat nějakou tu srnečku. Ten druhý nese jméno Rex. Jde o křížence německého ovčáka a bígla. Strašně rád páchá rošťárny, je prostě k neutahání. Trávím s ním skoro veškerý volný čas, pořád někde trajdáme po okolí... Pokud vy či vaši blízcí patříte mezi pejskaře, tak jsem si naprosto jistá, že vás tento rodinný snímek dojme a zároveň okouzlí. Natáčení se zvířaty není vůbec jednoduchá záležitost, i proto patří tvůrcům můj obdiv. Popasovali se s tím na výbornou. Zkrátka a dobře, povedenější český film o psech jsem asi nikdy neviděla. Vypovídá mnohé nejen o bezelstných zvířecích dušičkách, ale též o lidech, kteří už tak bezelstní nejsou. Kromě skvělé kamery a nádherných přírodních záběrů jsem rovněž nadšená z civilního hereckého projevu Bolka Polívky. A Gump hovořící vnitřním hlasem (v nezaměnitelném podání Ivana Trojana) zaručeně potěší každého dětského diváka. (80%) ()

veronica_mac 

všechny recenze uživatele

Přesně, jak už tady někdo psal, asi jsem viděla jiný film… Ano, přiznávám, že 4. * je i za to, že jsem v součtu zhruba 1/3 filmu brečela, ano pejsci jsou moje Achillova pata. Jenže nejen to. Za práci se psy obrovská pochvala, herecké výkony super, moje oblíbená sestava (nicméně Chýlková tady nějak pokulhávala). Netradiční pojetí, zajímavé momenty a kamera, dobře zvolená hudební složka. Líbí se mi filmové poselství a láska z něj vycházející. Takových krásných 75 %. ()

Reklama

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Ještě jsem stačil tento český výplod podchytit, dokud běžel v kinech. Trailer na mě celkem zapůsobil, tudíž jsem se mu rozhodl dát šanci. Rovnou říkám, nemám rád psy, nečekal jsem, že se mnou film vůbec nějak hne. Ale po chvíli koukání jsem už naprosto přestal vnímat okolí, ztratil se v obraze a nechal se unášet hořkosladkým příběhem, který tento snímek naservíroval v plné parádě. Pokud vím, je to u nás taková prvotina, že se někdo rozhodl pracovat se zvířaty a natočit něco na způsob Cesty domů, jen tedy bez vzájemných interakcí a s pouhým vyprávěním hlavního psího hrdiny. Ano, mě to zkrátka bavilo a do poslední chvíle jsem netušil, jak to vlastně dopadne - hezky si s námi tvůrci pohráli. Jako třešničkou na dortu bylo zjištění, že si ve filmu po boku portfolia výborných herců zahráli vlastně psi vyloženě z útulků a s bohatou minulostí. No, co říct, skoro jsem nakonec až řval, což se u mě stává opravdu zřídkakdy. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Stejně, jako předloha není žádné literární veledílo, není ani filmová adaptace Gumpa nijak zvlášť kvalitní kus filmařiny. Nic moc režie, nepřirozené dialogy i herecké výkony, divná obrazová postprodukce, ale kdo má rád psy, tak si to svoje ve filmu najde, i kdyby by to mělo být jen to trefné vyobrazení typické rodiny flastenců. Chválím, že oproti předloze má film konec a není useknutý v polovině. Čeho si ale cením ze všeho nejvíce, je přirozeně edukativní charakter. Filmů pro dobrou věc u nás moc nevzniká. Dialogy sice možná šustí papírem, ale zazní v nich řada pěkných mouder, z nichž bych vypíchnul jednu myšlenku, která ve filmu sice konkrétně nezazní, ale dá se vypozorovat: nekupujte, adoptujte. "A máte tu nějakého, o kterého není zájem?" ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Ten základní příběh a poselství jsou samozřejmě v pořádku, ale nemůžu se tvářit, že výsledný film jako takový funguje. O co se F. A. Brabec snažil? O ilustraci k audioknize, o dětský film, o podobenství? Od každého je tu něco, ale dohromady to nedrží ani omylem a to je naprosto zásadní problém. Na celovečerák nemůže stačit jeden roztomilej pes, kýčaření s červánky nebo parta známých v náhodně obsazených rolích. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (19)

  • Když je Gump na nějakou dobu umístěn v útulku, tak mu při venčení Naty Jahoda (Natálie Rožková) odepne vodítko a nechá Gumpa běžet „na volno“. Venčitelé psů v tomto útulku mají však zakázáno při procházce vodítko odepínat od obojku. (vitm)
  • Představitelem štěněcího Gumpa byl ve filmu pes plemene Jack Russell teriér. Byl z chovné stanice s průkazem původu a shodou okolností se jmenoval také Gump. Představitelem dospělého psa Gumpa byl ve filmu samotný pes Gump autora předlohy Filipa Rožka. (raininface)
  • Sražený zajíc je ve skutečnosti ramlice Růženka, která v době uvedení filmu žila se svojí majitelkou, veterinářkou, v Kostelci. Jako krev posloužila brusinková šťáva. (dopita)

Reklama

Reklama