Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svend a Bjarne pracujú v malom dánskom mestečku ako mäsiari. A pretože ich už nebaví počúvať urážky svojho šéfa, rozhodnú sa , že si založia vlastný obchod. Začiatky podnikania sú veľmi  bezútěšné, veľmi sa  im nedarí, avšak niekoľko náhod im  pomôže získať veľkú zákazku. Šťastie im začína priať . Aj preto, že objavia tajnú ingredienciu. Jej prísun však súvisí s tým, že v meste začnú záhadne miznúť ľudia... (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (201)

misterz 

všechny recenze uživatele

Ťažké rozhodovanie. Film sa mi sám o sebe páčil, ale pocitovo mi to na ten nadpriemer nevychádza. Ide o komediálnu drámu, kde obe jednotlivé zložky sú až na záver snímku výborné, ale ich prepojenie mi celkom nesadlo. Snímok sa mi zdal viac komediálne ladený a aj keď sa v závere pokúša hlavne o emotívnu drámu, pripadalo mi to akési vlažné a s minimálnym emocionálnym nábojom. Komédia to však bola prvotriedna, keby sa ostalo len pri nej až do konca, išiel by som o hviezdu hore. Upotený Mads Mikkelsen nemal chybu, opäť raz potvrdil svoj obrovský talent zahrať všetko, pričom v tomto prípade mi jeho situačná komická vynachádzavosť z problémov, ktoré obvykle prináša podnikanie, neraz poriadne rozkývalo bránicu :). Tento snímok by rozhodne nemal ujsť žiadnemu fanúšikovi tohto skvelého, osobitého herca, stvárnil tu veľmi zaujímavú a netradičnú postavičku. 75/100 ()

snared 

všechny recenze uživatele

Zpocený Mads Mikkelsen zavírá do mrazáku lidi, aby udržel nově rozjetý byznys v chodu. Nikolaj Lie Kaas vrátí bratrovi život tím, že ho nechá odpojit od přístrojů. Pomalu se rozjíždějící i plynoucí černohumorná komedie s vtipnými dialogy, bohužel s jasným koncem, který ale můžeme odpustit. Je to přece spíše oddychový film na nedělní večer. Že se jedná o film vyšší kvality netřeba zmiňovat, na to jsme od seveřanů už zvyklí. 3,5* ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

-5* po prvním zkouknutí jsem dal 4 hvězdičky, protože jsem chvilku před Řezníky viděl Adamova jablka a ty mě dostali hodně. Teď když jsem je viděl po 5 letech, tak mě bavili o dost víc a můžu tuhle řeznickou černou komedii povýšit mezi srdcovky. Příběh je napsaný dobře (pokud tedy nejste odborník a nemáte výhrady k nesmyslnému zpracování čerstvého masa) a Jensenova oblíbená partička hraje na výbornou. Takže doporučuji a nebojte se, i pro romantika se tam něco najde. [ PŘÍBĚH: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Jsou dva. Dva řezníci, kteří jsou milí jako dvě prasečí kolena. Jeden se potí a vypadá jako velké mastné čelo a druhý každého kope. Tento ideální pracovní pár založí vlastní řeznictví, kde lidské maso je místní delikatesa. Velmi černý humor a Mikelsen, který se stále na něco vymlouvá + dementní bratr. Morbidní komedie, která není pro každého. Nejlepší hláška: Poslyšte nevyhrožujte mi tou žirafou :-) ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Lidské maso je prý náramná bašta a kdo ho jednou ochutná, touží v tom pokračovat. Potvrzovali to kromě jiných třeba staří Fidžijci, kteří pro člověčinu zavrhli vepřové a po dlouhá staletí kvůli svým mlsným jazýčkům intenzivně decimovali populace okolních ostrovů, dokud jim to nezatrhli upjatí běloši a jejich misionáři. A tvrdí to i tahle dánská kvazikomedie. Ona to vlastně ani není komedie, tedy ne taková, u které byste se řehtali na celé kolo jako dementi. Spíš se budete jen mírně pousmívat. A to ještě jen tehdy, máte-li aspoň trochu zvrácený smysl pro humor. Tenhle film je totiž v první řadě hodně hodně divný a teprve potom možná trochu vtipný. Seveřani opět dokonale dostáli své pověsti prazvláštních podivínů a zároveň i skvělých filmařů. Zelení řezníci sice nejsou tak románsky načančaní a vymazlení jako Jeunetovy vzdáleně příbuzné Delikatesy, ale jejich skandinávská introvertní strohost má taky něco do sebe a v záplavě komerční americké produkce je tenhle způsob filmu myslím náramně osvěžující. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Automobil, které si díky výdělku z řeznictví Svend (Mads Mikkelsen) koupí, je Peugeot 504 Cabriolet z roku 1970. (Saur.us)
  • Film se natáčel v historickém dánském městě Faaborg na ostrově Fyn v regionu Syddanmark a v Dánských filmových ateliérech v Lyngby. (Trajektt)

Související novinky

Severský filmový podzim 2011

Severský filmový podzim 2011

05.11.2011

Po Severské filmové zimě přináší Severský filmový klub divákům letos již druhou filmovou přehlídku: Severský filmový podzim. V pořadí již počtvrté budou mít diváci možnost shlédnout vybrané snímky… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno