Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svend a Bjarne pracujú v malom dánskom mestečku ako mäsiari. A pretože ich už nebaví počúvať urážky svojho šéfa, rozhodnú sa , že si založia vlastný obchod. Začiatky podnikania sú veľmi  bezútěšné, veľmi sa  im nedarí, avšak niekoľko náhod im  pomôže získať veľkú zákazku. Šťastie im začína priať . Aj preto, že objavia tajnú ingredienciu. Jej prísun však súvisí s tým, že v meste začnú záhadne miznúť ľudia... (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (201)

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Ja ani neviem, čo si mám o tomto výtvore myslieť. Na jednu stranu sa mi páčila myšlienka, že tie nechutné chodiace hroby, čo požierajú mršiny niekto nakŕmil ich vlastným odporným druhom, veď povedzme si pravdu, ktorého nemasožravca by to nepotešilo. Na druhú stranu to bolo tak nejako bez hlbšej myšlienky a aj keď viem, že to má byť aj komédia, nejako mi to proste v tom námete chýbalo. Takže áno zasmiala som sa napríklad pri príbehu o jeleňovi a autonehode, alebo pri pohľade na torzá ľudských tiel vysiacich v mraziaku, ale za toto všetko si viac ako tri hviezdy film nezaslúži. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

~"Ví někdo, že jste tady?" ~"Ne, proč?" ~"Tak to vám musím ukázat náš mrazák!" Nejsem si jistý komedií, ani dramatem, ale je to taková "příjemná" jednohubka. Nemám s dánskou kinematografií moc zkušeností, ale tahle neurčitost v čase a prostoru je podobná severské produkci a mě baví vždy. Připomnělo mi to legendární Švandrlíkův Guláš. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Nepopiratelně osobitá režie a perfektní herectví. Je to svým způsobem hezké, docela poutavé a ten humor je tak černý a odlišný, že vlastně ani nevím jestli mi to přišlo vtipné a jestli mi bylo příjemné na to koukat. Navíc mi nesedlo tempo, které udělalo z přijatelně se tvářících 100minut nekonečně se táhnoucí záležitost. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Půjdeš večer ven?“- „Ne, bolí mě břicho. Nechci už dnes vidět lidi!“ - „Tak to nechoď do mrazáku.“ Další švihnutý film v podání Anderse Thomase Jensena. Nutno podotknout, že moje očekávání byla v podstatě naplněna, v některých ohledech snad i překročena. Ve srovnání s 3 dalšími režisérovými filmy, které jsem měl tu čest vidět, tne Jensen do „živého“ asi nejvíc, protože danou problematiku dlouho (pochopitelně, že jen naoko…nebo ne?) vydává za něco v podstatě normálního, jen mírně nemorálního či eticky lehce problematického, no zkrátka záležitost pro fajnšmekry..a při čtení některých zdejších komentářů se zdá, že tím u leckoho přestřelil. Já mu to ovšem „žral“. Ta nadsázka mi přišla přesně na hraně. A je jen velká škoda, že ji Svend v jistý moment definitivně překročil, protože oba zvrhlíci měli mé velké sympatie. Řezníci jsou prolezlí černočerným, morbidním humorem, který nesedne každému, já se však bavil a hodnotím solidními 4*. „Omlouvám se, nemám tu uklizeno. Vloupali se mi sem.“ - „Kdy!?“ - „Nevím, před pár lety.“ ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

V Dánsku mizí lidé každý rok... a pan A.T. Jensen jako ledově chladný Seveřan s možná vážnou tváří zvenčí, ale současně silně černohumornými choutky uvnitř, opět servíruje nevšední filmový pokrm, tentokrát s nečekanou dodávkou porcí z lednice od řezníků. Spočátku hrozně chladný film se spočátku nezajímavě divnými postavami přešel zanedlouho do fáze, kdy mě Jensen se svými herci začal nejen dráždit, to když stále více přímočáre hrál na strunu brutality (naštěstí většinou pečlivě schované za zavřenými dveřmi), ale na rozdíl od Adamových jablek mě v tomto případě většinou i nesmírně bavil a napínal. Vyšperkované absurdní dialogy, černohumorné situace s neustále přítomným neortodoxním problémem, poutavě stylizované epizodní a vedlejší postavy (např. detektiv s fajfkou/Ole Thestrup) a vlastně i ty hlavní, nímž vévodí Nikolaj Lie Kaas v opět trochu odlišné svérázné poloze (ač jsem si k němu tady hledal cestu déle) a to dokonce přímo v dvojroli povahově odlišných bratrů! Na rozdíl od jiných diváků mi nepřekážela ani závěrečná scéna, jejíž divoce švihlý, romantický optimismus v kombinaci s předchozími děsivými motivy mě už po mnoha zkušenostech se severskou absurdní komedií ani nenapadne brát jako cosi nepatřičného. Užil jsem si Řezníky nikoliv stoprocentně, ale k mému překvapení dost. [75%] ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Automobil, které si díky výdělku z řeznictví Svend (Mads Mikkelsen) koupí, je Peugeot 504 Cabriolet z roku 1970. (Saur.us)
  • Film se natáčel v historickém dánském městě Faaborg na ostrově Fyn v regionu Syddanmark a v Dánských filmových ateliérech v Lyngby. (Trajektt)

Související novinky

Severský filmový podzim 2011

Severský filmový podzim 2011

05.11.2011

Po Severské filmové zimě přináší Severský filmový klub divákům letos již druhou filmovou přehlídku: Severský filmový podzim. V pořadí již počtvrté budou mít diváci možnost shlédnout vybrané snímky… (více)

Reklama

Reklama