Reklama

Reklama

O vánoční hvězdě

(TV film)
  • Slovensko Vianočná hviezda (více)
TV spot

Obsahy(1)

Učitel Václav (V. Kotek) se chodí každý večer dívat na princeznu (L. Brill), jak bruslí na zamrzlém jezeře, ale ani sám sobě nepřizná, že je do ní zamilovaný. Jednoho dne se u něj doma objeví hvězda Denička (T. Ramba Voříšková), snoubenka zářivého Siria (O. Sokol), kterou na zem srazila žárlivá Proxima (A. Geislerová). Každá hvězda na zemi vyhasíná, síly jí ale může dodat čistá, nesobecká láska. Když Denička zjistí, že Václav miluje princeznu, rozhodne se pomoci jejich lásce a tím zachránit i sebe. Jenže Proxima se rozhodně nevzdává a je odhodlaná udělat cokoli, aby zazářila vedle Siria místo Deničky. Výpravnou zimní pohádku natočil režisér Karel Janák v překrásných kulisách zasněžených Tater, na zámcích Žleby a Kačina. Spoluautorem scénáře je společně s režisérem Michal Čunderle. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (516)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Volný remake Vaughnova Hvězdného prachu bez mrdání, zabíjení a přitepleného Roberta De Nira, kterého vystřídal přiteplený Ondřej Sokol. I na poměry Janákových pohádek pro Českou televizi vyloženě slabé a vyložené promarnění solidního castingu, především roztomilé Terezy Voříškové. PŘÍŠTÍ ROK VÁM TO URČITĚ VYJDE ČT (HEHE!). ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Rok 2020 je obecně rokem, kterej stojí poměrně za hovno. Na druhou stranu je ale rokem, kde pohádka z České televize nezklamala. A to se zatraceně počítá! Česká televize tu vsadila na pohádkami ošlehaného Karla Janáka. Ten tu pro změnu po vzoru mega úspěšného Anděla Páně zvolil originální námět a navíc přidal i pár pěkných písniček. Navíc přidal i solidní nabídku herců a celé to zaobalil do krásně zasněženého prostředí, které se Vám nemůže nelíbit. Přišlo mi to celé poměrně pěkné, s tátou jsme se shodli, že je to v rámci všedních pohádek příjemná změna. Jen je hrozná škoda, že pohádka nenabízí více humoru. Přitom námět je fajn a herci jsou vysloveně super. Ti umí udělat půl úspěchu celému projektu. Nejvýraznější jednoznačně Terezka a Aňa. Terezka krásně naivní, Aňa mrcha kam se podíváš. Ondra Sokol tu byl s tím hárem jak česká kopie Luciuse Malfoye a bratři Hádkovi to tu taky příjemně doplňovali. No a samozřejmě bych byl pitomec, kdybych zapomněl na Vojtu. Ten vytvořil ten vzor obyčejného dělníka hrozně hezky. Leonie Brill z Bavor tu pak byla jaksi navíc, ale její krása a hlavně oči, stačily k tomu, abych byl nadšen. Všechno dobré, kdyby bylo více humoru a více hvězdných nápadů, šlo by to ještě vejš. I tak ale děkuji. Rozjasnili jste mi letos trošku smutnější Vánoce. A toho si hodně vážím. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Pokud přijmeme předpoklad, že je nutné točit na každý Štědrý den aspoň jednu novou televizní pohádku, tak takhle by to šlo. Neurazilo. Trochu zapracovat na vztazích mezi postavami a nebál bych se to označit dokonce za "dobré". Takhle mě bavili hlavně hvězdný Sirius a Denička, nebál bych se jejich chování ještě trošku víc přehnat. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Při psaní pohádky O vánoční hvězdě se nechal Janák bezpochyby inspirovat Hvězdným prachem a je pouze dobře, že se nejednalo o čisté obšlehnutí, nýbrž že se tvůrci snažili vytvořit i vlastní "hvězdný vesmír". Zaujalo mě ztvárnění hvězdného světa se všemi rozličnými postavičkami a kulisami, přičemž to vše bylo na naše poměry i dobře technicky zpracované. Co se herců týká, rád bych vyzdvihl civilního Kotka, půvabnou Grill (ani mi nevadilo, že tvůrci nesáhli po české herečce), bratry Hádky a podlou Geislerovou, zatímco Sokol a Ramba mi přišli místy otravní až lehce přehrávající. Scénář byl prošpikovaný "hvězdně-kosmickými narážkami", což se tvůrcům občas povedlo, jindy zase trochu méně. Ve výsledku pohodová a milá pohádka, u které by se našlo několik výtek, ale nijak neurazí a nenásilně pobaví, což je s ohledem na tuzemskou vánoční produkci minulých let velké plus. P.S. Tvůrci by si měli ujasnit, co měří světelné roky. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Princezna je moc hezká, učitel sympatický, nebe propracované a dialogy hvězd astronomicky vtipné. Děj je spíš milý než strhující, dobrodružství nečekejte. Ani to nebezpečí v podobě pádu či zavření do vězení nepůsobí hrozivě, o hrdiny se prostě nemůžete bát. Učitel si lásku získá, protože je hodný, nikoliv tím, že by kvůli ní musel podnikat nějaké větší akce. Dobrá výprava, jen ty kostýmy (jak je v českých pohádkách zvykem) vypadají přesně tak, jak jsou - totiž, že je právě ušili. Trochu ošumělosti by jim přidalo na autenticitě. Škoda též Měsíce v podání Martina Huby, který měl spíš jen výplňovou než nosnou roli. SHRNUTÍ: Víc příjemné než zábavné. Nevyvolá smích, ale úsměv jistě. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (20)

  • V čase 57:29 lze ve scéně, kdy Proxima (Aňa Geislerová) s Vaškem (Vojtěch Kotek) odjíždějí na velkém voze z nádvoří, spatřit v pozadí za keřem modrý plastový odpadkový pytel produkce filmu. (DexMASTER094)
  • Leonie Brill nesnáší zimu. Též uvedla, že zima byla jedna z nejnáročnějších stránek tohoto projektu. (SONY_)

Reklama

Reklama