Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 6 (1994) (série)


Vánoce Hercula Poirota (S06E01)

(epizoda)
  • Velká Británie Hercule Poirot's Christmas (více)

Obsahy(1)

Zasněžená Anglie oslavuje svátky lidu a míru. Bohatý stařec Simeon Lee si k sobě sezval celou rodinu, mezi hosty jsou i Hercule Poirot a inspektor Japp. Ti zde mají zvláštní poslání: pán domu je požádal, aby bedlivě sledovali vývoj vztahů a událostí, neboť se chystá změnit závěť a některé dědice z ní vyškrtnout. Všichni, koho se to týká, jsou zcela pochopitelně nervózní - jde totiž o výtěžek z jihoafrických diamantových nalezišť. Než však pan Lee stačí provést zamýšlený právní úkon, ozve se z jeho pokoje zoufalý výkřik, a když se ostatním podaří vylomit dveře, je už pozdě. Stařec je mrtev, v místnosti panuje neuvěřitelný chaos a z trezoru zmizely vzácné drahokamy... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (80)

vecnaAmbra 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ten starec bol príšerný a jeho dom vo mne budil hrôzu podobne ako v Jappovi. Inak výborná časť, dobre spracovaná a vonku stále biela obloha a okolie, aj keď inak tá atmosféra veľmi vianočná nie je a ide tu hlavne o príbeh. Na nejaké vtípky tu možno tiež nebolo až toľko priestoru, ale čas je vyplnený sledovaním jednotlivých postáv a ich konania. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Anglická spisovateľka Agatha Christie je jedna z najznámejších a najčítanejších svetových autorov detektívnej a kriminálnej literárnej tvorby. V mnohých jej románoch vystupuje výstredný, distingvovaný, belgický detektív Hercule Poirot. V rokoch 1989 až 2013 vznikla séria sedemdesiatich televíznych filmových príbehov, kde tento inteligentný muž vyšetruje zložité kriminálne prípady. Titulnú postavu nezabudnuteľným spôsobom stvárnil herec David Suchet. Prvá epizóda zo šiestej série nesie názov "Vianoce Hercula Poirota". Hercule Poirot plánuje stráviť pokojné vianočné sviatky vo svojom dome. Avšak kvôli závade na ústrednom kúrení je viac menej nútený prijať pozvanie bohatého obchodníka. Vianoce odchádza osláviť v spoločnosti pána Leea, jeho rodiny a hostí. Všetko sa skomplikuje, keď sa Lee stane obeťou vraždy. Poirot urobí všetko pre to, aby objasnil tento zločin. **** ()

Reklama

vesper001 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No, mes amis, zde na Jingle Bells ani filmově filigránskou vánoční pohodičku nedojde. Kde by se také na ponurém viktoriánském sídle, kam se na svátky sjela staroanglická verze Addams Family vzaly, n'est-ce pas? Nudit se rozhodně nebudete, podává se totiž štědrovečerní večeře lehce okořeněná pěkně krvavým mordem madame Christie, a to za účasti malého teplomilného Belgičánka, který je mimochodem na našich rodinných Vánocích stejně pravidelným hostem jako Popelka. ()

Macik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Le_Danseur má pravdu,vážně tady chybí spousta skvělých detektivek s Herculem Poirotem. Btw. ABC murders patří i mezi mé nejoblíbenější Poirotovky.....;) Jinak tenhle film nemá opravdu chybu,je sice oproti knize kapánek okuchanej což mě na tom vadí asi nejvíc,ale když to opomenu,tak je to příjemná detektivka... ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělá detektivka, Poirot se chystá na klidné prožití svátků, když mu v bytě klekne topení a v tu chvíli dostává pozvánku od bohatého obchodníka.. Po pravdě ten chlap byl tak odporný, že snad každý člen rodiny měl důvod ho kuchnout (čistě hypoteticky, samozřejmě).. Inu, změna závěti, diamanty v trezoru a celá rodina pohromadě, to je třeskutá zábava.. Ode mne je to tentokrát bez připomínek, mám obrovskou radost z toho, že jsem konečně jednou odhalila vraha.. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (4)

  • Film měl dva náhradní názvy: "Murder for Christmas" a "A Holiday for Christmas". (ČSFD)
  • Natáčení probíhalo na zámku Chilham Castle, který se nachází ve vesnici Chilham mezi Ashfordem a Canterbury v hrabství Kent v Anglii. (Trajektt)
  • Film byl natočen podle knihy z originálním názvem "Hercule Poirot's Christmas" od Agathy Christie. (Borrtex)

Reklama

Reklama