Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

1 200 let předtím, než se narodil Geralt z Rivie, se ve světě elfů udály podivuhodné věci. Světy nestvůr, lidí a elfů se spojily v jeden a zrodil se úplně první zaklínač. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (199)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Hezké krajinky, McCrearyho luxusní soundtrack, pár fajnových soubojů. Mohla by to být celkem ucházející generická, leč zábavná bečková fantasy ve stylu Legend of the Seeker. Jenže on je to Zaklínač, vlajková loď Netflixu a adaptace populárního universa, milovaného právě pro svou osobitost. A přesně proto mám pocit, že je Lauren Schmidt buďto děsný babrák, kterému mojo předlohy zcela uniklo, a nebo nadobro vyhlásila válku všem původním fanouškům tím, že se jim pokusí aktivně rozesrat veškerý lore, který se ze Zaklínačem pojí (a který původnímu příběhu dává v tomto konkrétním případě, tedy nejasnostmi okolo konjunkce sfér, ojedinělý punc mystiky). Lauren si zřejmě myslí a ukázala to už v průběhu druhé série, že ona sama dokáže vyprávět lepší příběh. Jenže... nedokáže. Kromě toho, že si vymejšlí naprosté bejkárny, které se světem Zaklínače nemají nic společného, tak tentokrát i ukázala, že neumí napsat ani obstojnou fanfikci, která by nepůsobila po celou dobu polovičatě a ve finále úplně zbytečně. Zaklínač opravdu není jen o sprostých nadávkách a laciných cock-jokes v každé druhé větě... A navíc to celé vypadá jako další díl z kickstarterové low-cost filmové série Mythica. Vlajková loď Netflixu. "Whatever you lack in talent, you make up for in confidence." ()

psychoJoa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokrevní pouto neprávem schytává plivance, které by měly směřovat spíše na zaklínačovu druhou sérii. Jedinou jeho velkou chybou je, že bylo uvedeno až po zmíněné parodii na zaklínače. Tahle čtyřdílná seriálová povídka je totiž sakra lepší, a to snad ve všech směrech. Scénaristicky je to pozvolné, vynechává to spoustu kliček a drobností, ale to hlavní je řečeno jasně a výstižně. Postavy jsou každá něčím zajímavě specifická, motivy příliš nedráždí a naopak poměrně potěší jejich různorodost (kde jinde jste viděli zastoupení ras a handicapů v badass skupině hrdinů? A ono to fakt funguje!). Celá zápletka je jednoduchá, léty ověřená chuť po pomstě, moci, velikosti a svobodě - to je prostě tutovka, která sice výrazně nepřekvapí, ale nic nepokazí. Pokrevní pouto je ultra-krátkým seriálovým příběhem, kterému je neprávem ubližováno a který sám o sobě strčí seriálového Zaklínače do kapsy a nebo i jinam… za čtyři díly vytvořilo kompaktní představu toho, co bylo na začátku a v rychlosti vás seznámí s hrdiny, na které budete v útržcích vzpomínat. Čert vem, že to není podle knižního a herního zaklínače - pokud by se i seriálový Zaklínač alespoň trochu přiblížil tomuhle, nebyl by takovým odfláknutým fiaskem! Takže ještě raz: radši tisíckrát tohle než jednu druhou sérii Zaklínače, věřte mi! ()

Reklama

Bordoshut odpad!

všechny recenze uživatele

2/10 – Já jsem člověk (kecám, jsem robot), který o opěvovaném lóru polského velmistra Sapkowskiho ví jen velmi málo, přesněji vůbec nic. Hodlám to samozřejmě jednou napravit, ale je dost možné, že do té doby dříve skončí netflixovský Zaklínač. Abych však nepůsobil jako recenzent, který si fabuluje výroky z análu, tzv. analfabet, přiznám, že jsem alespoň hrál první hru od CD Projekt RED a hrál bych i další, kdybych na ně měl dostatečně výkonné zařízení. U první hry jsem se přirozeně velmi bavil, zejména mě pak oslovil legendární český dabing, který v té době skutečně exceloval a vyhoupl hráčský zážitek na úplně jinou úroveň. Hlášky, které zdomácněly, můžete najít třeba ZDE anebo ZDE. Teď ale k tomu, proč vám to tu všechno vykládám. Snažím se vám tu zdlouhavou cestou naznačit, že po Sapkowskiho předloze je mi putna a z her je mému notebooku šoufl, ale i bez toho mohu snadno identifikovat seriál, který absolutně nemá co nabídnout (nebo to alespoň nenabízí) a bez větších rozpaků ho označit slovem NUDA. Naprosto jsem se nebavil. Dokonce jsem se u sledování pěkně vyvztekal, protože když jsem nějaká úsek z čiré divácké beznaděje přeskočil, musel jsem se k němu ještě rozezleně vracet, protože Zaklínač: Pokrevní pouto je přeborníkem v tom, jak zašít jednu klíčovou informaci do pěti minut bezcílného plkání. Jednoduše hrůza. A opakuji: strašná nuda. Tak hustá, že by se už ani krájet nedala. Je to celkem škoda, protože téma samo o sobě je docela zásadní pro celý Zaklínačův svět. Nicméně vůbec se ho nepodařilo prodat. Už jen proto, že během první epizody se seriál snaží akorát prodat sám sebe scénou ze současnosti, kde vidíme Marigolda, kterého přepadne nějaká mystická pipka a nařídí mu, aby o tématu našeho příběhu stvořil báseň. Příšerný pokus, jak obhájit existenci seriálu. Ta píseň nakonec samozřejmě zazní během závěrečných titulek poslední epizody a je zdaleka tím nejlepším, co celý tento paskvil může nabídnout. Navíc i pěkně shrne děj, takže všem, kteří chtějí vědět o co go, ale nechtějí proplýtvat 3 a půl hodiny svého života, doporučuju najít si na Spotify píseň Song of the Seven a na tento seriál se zvysoka vysrat. Slibuji, že nebudete litovat. Ve zkratce: „Strašné postavy, špatná charakteristika, špatná motivace, ošuntělé kostýmy, moje nenáviděná herečka Michelle Yeoh – samozřejmě strašná, vyplňování nudnou vatou, která nikoho nezajímá a divák nedostane důvod, proč by ho měla zajímat ani ocenění, že ji nepřeskočil (já ji přeskočil), zdaleka ne tak dobrá hudba jako je pro Zaklínače standardem. Slabá akce. Slabé monstra. Nulová atmosféra. Příšerné dialogy. Tečka.“ ()

Israha 

všechny recenze uživatele

Problém téhle minisérie je, že se tváří jako velkolepý, nabubřelý spektákl, který má mít pro svět netflixovského Zaklínače kličový význam, ale reálně se to řemeslnou kvalitou i příběhem blíží spíš nějaké víceepizodní stórce z Herkula či Sindibádových dobrodružství, a nebýt tam násilně naroubovaná postava Marigolda, nikoho by ani nenapadlo, že to s Witcher univerzem má nějakou užší souvislost. Bohužel úporná snaha neskončit jako béčková sword and sorcery ptákovina se míjí účinkem a ve všech momentech pokusů o výpravnost, osudovost a rozmáchlost to nefunguje a nudí. Nakonec zbudou jen solidní bojové scény, občas příjemná nadsázka a docela stylově poskládaná a zábavná patra protagonistů...takže vlastně ta Sindibádova dobrodružství, jen v křeči a bez uvědomění si vlastní televiznosti a pokleslosti (což bylo na devadesátkove seriálově fantasy tvorbě to suverénně nejchytlavější). Nic extra. ()

TostTom 

všechny recenze uživatele

Jako nevím no, rozhodně to dle mě není zas tak úplně špatný, ale je to spíš takej fantasy průměr. Čímž to rozhodně nechci obhajovat, protože dle mě jde o neskutečně promarněný potenciál. Tak skvělej svět a oni to narvou do čtyř dílů a osekaj co de… Prostě promarněný potenciál no. 5/10 ()

Galerie (61)

Zajímavosti (3)

  • V této epizodě je v závěrečných titulcích k vidění krátká mezititulková scéna. (Rominator)

Související novinky

Henry Cavill končí v Zaklínači

Henry Cavill končí v Zaklínači

29.10.2022

Máme tady zprávu roku, bohužel však tu špatnou. Herec Henry Cavill (Muž z oceli, Mission: Impossible - Fallout totiž oficiálně oznámil odchod z role Geralta v seriálovém Zaklínači. Stane se tak po… (více)

Zaklínač se dočká další série i filmu

Zaklínač se dočká další série i filmu

27.09.2021

Netflix o víkendu ukázal několik nových klip ze svých připravovaných projektů, mezi něž patřila pochopitelně taky druhá série Zaklínače, která dorazí už letos v prosinci. Mimo dvou klipů, traileru a… (více)

Prequel Zaklínače přišel o hlavní hvězdu

Prequel Zaklínače přišel o hlavní hvězdu

08.04.2021

Prequelová minisérie Zaklínače The Witcher: Blood Origin čerstvě přišla o herečku v hlavní roli. Začátek produkce na seriálu se totiž posunul, a nadějné herečce Jodie Turner-Smith tak náhle kolidoval… (více)

Prequel Zaklínače našel hlavní hvězdu

Prequel Zaklínače našel hlavní hvězdu

26.01.2021

Minisérie The Witcher: Blood Origin zasazená do světa Zaklínače, akorát odehrávající se tisícovky let před událostmi knižní ságy s Geraltem, Yennefer a Ciri, našla konečně hlavní hvězdu. Bude jí… (více)

Reklama

Reklama