Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

1 200 let předtím, než se narodil Geralt z Rivie, se ve světě elfů udály podivuhodné věci. Světy nestvůr, lidí a elfů se spojily v jeden a zrodil se úplně první zaklínač. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (199)

Bordoshut odpad!

všechny recenze uživatele

2/10 – Já jsem člověk (kecám, jsem robot), který o opěvovaném lóru polského velmistra Sapkowskiho ví jen velmi málo, přesněji vůbec nic. Hodlám to samozřejmě jednou napravit, ale je dost možné, že do té doby dříve skončí netflixovský Zaklínač. Abych však nepůsobil jako recenzent, který si fabuluje výroky z análu, tzv. analfabet, přiznám, že jsem alespoň hrál první hru od CD Projekt RED a hrál bych i další, kdybych na ně měl dostatečně výkonné zařízení. U první hry jsem se přirozeně velmi bavil, zejména mě pak oslovil legendární český dabing, který v té době skutečně exceloval a vyhoupl hráčský zážitek na úplně jinou úroveň. Hlášky, které zdomácněly, můžete najít třeba ZDE anebo ZDE. Teď ale k tomu, proč vám to tu všechno vykládám. Snažím se vám tu zdlouhavou cestou naznačit, že po Sapkowskiho předloze je mi putna a z her je mému notebooku šoufl, ale i bez toho mohu snadno identifikovat seriál, který absolutně nemá co nabídnout (nebo to alespoň nenabízí) a bez větších rozpaků ho označit slovem NUDA. Naprosto jsem se nebavil. Dokonce jsem se u sledování pěkně vyvztekal, protože když jsem nějaká úsek z čiré divácké beznaděje přeskočil, musel jsem se k němu ještě rozezleně vracet, protože Zaklínač: Pokrevní pouto je přeborníkem v tom, jak zašít jednu klíčovou informaci do pěti minut bezcílného plkání. Jednoduše hrůza. A opakuji: strašná nuda. Tak hustá, že by se už ani krájet nedala. Je to celkem škoda, protože téma samo o sobě je docela zásadní pro celý Zaklínačův svět. Nicméně vůbec se ho nepodařilo prodat. Už jen proto, že během první epizody se seriál snaží akorát prodat sám sebe scénou ze současnosti, kde vidíme Marigolda, kterého přepadne nějaká mystická pipka a nařídí mu, aby o tématu našeho příběhu stvořil báseň. Příšerný pokus, jak obhájit existenci seriálu. Ta píseň nakonec samozřejmě zazní během závěrečných titulek poslední epizody a je zdaleka tím nejlepším, co celý tento paskvil může nabídnout. Navíc i pěkně shrne děj, takže všem, kteří chtějí vědět o co go, ale nechtějí proplýtvat 3 a půl hodiny svého života, doporučuju najít si na Spotify píseň Song of the Seven a na tento seriál se zvysoka vysrat. Slibuji, že nebudete litovat. Ve zkratce: „Strašné postavy, špatná charakteristika, špatná motivace, ošuntělé kostýmy, moje nenáviděná herečka Michelle Yeoh – samozřejmě strašná, vyplňování nudnou vatou, která nikoho nezajímá a divák nedostane důvod, proč by ho měla zajímat ani ocenění, že ji nepřeskočil (já ji přeskočil), zdaleka ne tak dobrá hudba jako je pro Zaklínače standardem. Slabá akce. Slabé monstra. Nulová atmosféra. Příšerné dialogy. Tečka.“ ()

char_t 

všechny recenze uživatele

Vezměte úspěšný seriál o Zaklínači. Odeberte zaklínače. Odstraňte známé herce, známé lokace a známé období. Poetika a kvalitní příběh od Sapkowského taky musí pryč, včetně celé bohaté historie jeho univerza. A dokonce i rozpočet na kvalitní CGI. A na místě kvalitního seriálu vám zbyde jen Netflixová hyperdiverzita. Takže se můžeme jen smát, že "krásní štíhlí elfové" jsou teď tlusté černošky, staré číňanky a namakaní gayové s plnovousy. Jen teda koukat se na to nedá. Naštěstí to má jen 4 díly. ()

Reklama

Martinius odpad!

všechny recenze uživatele

po skonceni tohto skvostu mnou lomcovali ambivalentne pocity. na jednej strane som bol hrdy na to, ze som pozeranie prezil bez ujmy na dusevnom i fyzickom zdravi (ohryzene nechty, vytrhane vlasy a doskriabana tvar sa nerataju), na druhej sa za to hanbim viac ako keby ma v puberte rodicia pristihli pri onanovani. rok 2022 bol (najma vdaka wokistickym vyjebancom) pre serialy i filmy mimoriadne zly (ak dosial nie najhorsi v dejinach galaxie), avsak tento vytvor ho na poslednu chvilu este dodatocne zaklincoval. faily tohto "prequelu" su tak ocividne a vsadepritomne, ze opakovat ich by bolo asi rovnako osozne ako postavit sa doprostred lejaku a upozornovat okoloiducich na to, ze prsi. nechapem len, preco sa na tuto kokotinu dala nahovorit michelle yeoh, kedze uroven hercov bola horsia ako z porna 70-tych rokov. tipujem, ze v asylum productions sa teraz musia citit ako narocne artove hviezdy. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Druhá řada Zaklínače byla katastrofálním vypravěčským selháním, které mě od dalšího sledování seriálu spolehlivě odradilo. Této minisérie bych se ani nedotkl, nebýt herecké účasti Michelle Yeohové. A nakonec nebylo tak zle. Je to sice pitomost, ale kupodivu místy docela zábavná a asi by lépe fungovala bez snahy parazitovat na Zaklínači.  V jednu chvíli jsem dokonce pocítil i emoci, když to postava hraná Michelle nepěkně schytala a já tak málem přišel o důvod, proč tohle dílko dokoukat. ()

NiWi 

všechny recenze uživatele

Nekvalitní fantasy nuda navlíknutá na Witcher lore, který ještě k tomu przní šílenými produkčními rozhodnutími v rámci castingu, výpravy a scénáře. Prázdné postavy naprosto bez šance se projevit jakkoliv jinak než stereotypně v rámci svého charakteru. Nekreativní a chaotická výprava ála Havlův guláš, která nedokáže jasně určit stěžejní body na kterých má kostra celého příběhu stát. Místo toho dostáváme nezajímavé originy pro nezajímavé postavy, a do toho jakési politické pletichy odehrávající se na míle od hlavních postav. Akční scény jsou generické, a efekty připomínají proslule špatné Dračí doupě s Jeremy Ironsem. Pár pozitiv se najde, jako hudba, lokace či někteří ti herci (třeba Mirren Mack). Kdo by to čekal, že Netflix ještě na poslední chvíli zvládne vyplodit hned druhou letošní příšernou adaptaci, a jeden z nejblbějších seriálů poslední doby. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (3)

  • V této epizodě je v závěrečných titulcích k vidění krátká mezititulková scéna. (Rominator)

Související novinky

Henry Cavill končí v Zaklínači

Henry Cavill končí v Zaklínači

29.10.2022

Máme tady zprávu roku, bohužel však tu špatnou. Herec Henry Cavill (Muž z oceli, Mission: Impossible - Fallout totiž oficiálně oznámil odchod z role Geralta v seriálovém Zaklínači. Stane se tak po… (více)

Zaklínač se dočká další série i filmu

Zaklínač se dočká další série i filmu

27.09.2021

Netflix o víkendu ukázal několik nových klip ze svých připravovaných projektů, mezi něž patřila pochopitelně taky druhá série Zaklínače, která dorazí už letos v prosinci. Mimo dvou klipů, traileru a… (více)

Prequel Zaklínače přišel o hlavní hvězdu

Prequel Zaklínače přišel o hlavní hvězdu

08.04.2021

Prequelová minisérie Zaklínače The Witcher: Blood Origin čerstvě přišla o herečku v hlavní roli. Začátek produkce na seriálu se totiž posunul, a nadějné herečce Jodie Turner-Smith tak náhle kolidoval… (více)

Prequel Zaklínače našel hlavní hvězdu

Prequel Zaklínače našel hlavní hvězdu

26.01.2021

Minisérie The Witcher: Blood Origin zasazená do světa Zaklínače, akorát odehrávající se tisícovky let před událostmi knižní ságy s Geraltem, Yennefer a Ciri, našla konečně hlavní hvězdu. Bude jí… (více)

Reklama

Reklama