Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ovdovělá učitelka Anna (Jodie Foster) podnikla něco, co bylo pro ženu z viktoriánské Anglie naprosto nezvyklé. Rozhodla se odjet se svým synem na dobrodružnou cestu do neznámé země, do Siamu. Chce ji poznat a pokusit se tak navázat spojení dvou odlišných světů. Nechává se zaměstnat jako učitelka početných dětí samotného siamského krále Mongkuta (Chow-Yun Fat). Kultivovaná Anna zprostředkovává svým žákům konfrontaci obou kultur se všemi rozličnostmi náboženství i nesmyslnými předsudky a poznává, že siamský král je muž, který přesně ví, kam chce vést svou zemi a jak vypadá moderní svět. Tak si krásná a emancipovaná anglická učitelka zamiluje nejen exotickou zemi, ale i krále samotného. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (194)

sud 

všechny recenze uživatele

Veliká škoda je, že z krásné výpravy, exotických dálek, atraktivního prostředí a kvalitního hereckého obsazení vznikl pouze standartní romantický film. Sice hezký, ale pouze dobrý film. Jodie Fosterovou mám rád a ani zde mě nezklamala. Yun-Fat Chowa mám taky rád, podává dobrý herecký výkon, snaží se seč může, ale na Rexe Harrisona (i když nebyl Asiat) co se týče charismatu nemá. Bohužel také nepříliš výrazná režie ubíjí zručnou kameramanskou práci. "Anna a král" je sice dobrý film, ke kterému se budu vracet, ale zůstává bohužel ve stínu starší verze. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Pekný, krehký film, ale príliš dlhý na to, aké malé záchvevy emócií ponúka. Krásna výprava a fluidum okolo ústrednej dvojice tu víťazia nad slabším príbehovým motorom. Chow Yun-Fat je charizmatický kráľ a Jodie Foster je skvelá ako vždycky. I keď v roli Anny by som radšej videl Cate Blanchett. ()

Reklama

Yardie 

všechny recenze uživatele

No, takových slabších 70%. Krásně se na to dívá - příroda, šaty, kulisy - prostě nádherná výprava. Dva sympatičtí a charismatičtí herci. Příjemná hudba. Děj, no, taková klasika. Od začátku do konce je v podstatě jasné, jak to dopadne mezi hlavními hrdiny a poklidně vše plyne k cíli. Dějová bojová linka není o nic moc dynamičtější, ale místy do stojatých vod vnese trošku života. Každopádně i přes to, že se ve filmu v podstatě nic moc neděje, nemohu říct, že bych se nudil a až s podivem konstatuji, že film velice rychle uběhl na to, že má přes dvě hodiny. Nemůže tedy hovořeno o nudě. Prostě takový pěkný film na pokoukání. Howgh! ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Tak musím říct, že poté, co mi tento film tak dlouho unikal v televizi, konečně jsem se podívala. Čekala jsem, že to bude pěkné, a taky se mi film líbil. Moc mě překvapila Jodie Foster, která svůj part zvládla skvěle. Film byl také nádherná přehlídka kostýmů, scenérií, pěkné hudby. Potěší myslím i příběh, který je ale pravda někdy rozvleklý a některé scény by potřebovaly zkrátit. Jinak je to film příjemný, který alespoň mě nenudil, který se mi líbil. Já ho doporučuju. ()

quixote 

všechny recenze uživatele

Opuletní film po všech stránkách, který ovšem zrazuje scénář. Několik opravdu silných momentů je zatlačeno do pozadí impozantními celky a klišoidními dialogy. Místy příliš rozvleklé a opájející se nádhernou výpravou a kostýmy. A co ten závěr? Z přepečlivě budovaného dramatu je náhle třetiřadá action movie a na samém konci červená knihovna non plus ultra. Tato látka má na víc a mohla by se odvážit přiblížit se více skutečné historii, toto byla v podstatě pohádka volně vycházející z deníků skutečné Anny Leonowens. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (13)

  • Skutečný Král Mongkut byl ochrnutý na půlku obličeje. Tento fakt byl ve filmu prý úmyslně opomenut. (Cheeker)

Reklama

Reklama