Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Duševně nemocný muž Miroslav Macháček utíká za svobodou od lidí, kteří se o něj starají. Náhodně se dostane do hotelu, v jehož blízkosti se našla zavražděná desetiletá dívka. Je skutečně pachatelem hrůzného činu? (oficiální text distributora)

Recenze (61)

Jiří K. 

všechny recenze uživatele

Detektivka, která se svým skutečně nelogickým a předvídatelným rozuzlením podobá ostatním kriminálkám té doby. Jiné a zajímavé je však vysokohorské prostředí a zejména brilantní výkon některých herců, zejména M.Macháčka v roli potencionálního pachatele. Jeho si snad už jinak nedokážeme představit než v roli cholerického jedince se sklony k depresím. Opět ji ztvárnil na výbornou. V dalších rolích uvidíte: S.Budínovou, I.Racka a J.Vinkláře. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Zcela urcite se jedna o jedno z nejlepsich kriminalnich dramat, ktere jsem kdy videl. Velmi dobre natoceno, " nahodne " setkavani myslivce a listonosky nas uvede v novy den. Hra zvuku a hudby pri manipulaci s brylemi je demonicka. Velmi zajimave vedlejsi postavy ( hospodsky, policejni psycholog, autobusak ) a vyborne prostredi horske chaty. Fenomenalni herecky vykon Budinove a Machacka ( spolu s Marvanem a Hrusinskym muj nejoblibenejsi cesky herec ). Vyborna atmosfera, film, ktery chci videt znovu. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Když postava Macháčka v přítomnosti dítěte strká svou pravou ruku do kapsy od kalhot, znamená to: a) že si v pedofilním vzrušení tře přirození, b) sahá pro nůž, aby ukojil své vražedné choutky, c) sahá pro kapesník, aby si utřel zpocené čelo. S těmito kvízovými otázkami a trošku psychologičtějším přístupem než v Holce na zabití to na nás tvůrci pochybně zkouší, aby pak zhruba po dvou třetinách všechno „vyslepičili“. Kromě pachatele by se měl prokurátor zaměřit i na šéfvyšetřovatele Vinkláře, protože tohle bylo na § 391, Nedovolené šíření arogance. Apropo, prodávat jen pivo dvanáctku, aby si po desítce prahnoucí hosté kupovali nealko - to je zajímavá strategie pro výčepní, co jsou akcionáři Kofoly.. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Já to říkám furt, že život je svině a nedá se před ním utéct… Sebevražda není řešení a přiznávat se k něčemu co… Macháček svou roli zvládl zdeptaného muže vcelku dobře, líbila se mi zvolená lokalita a atmosféra filmu. Je jasné, že dnešní generaci se moc líbit podobné filmy, které nemají pořádnou akci a vytuněné speciální efekty líbit nebudou, ale tenhle příběh je zajímavý hlavně z psychologického hlediska a vygradovaným závěrem. Ilja Racek i Slávka Budínová odvedli rovněž slušné výkony a nebylo od věci vidět i dnes už bohužel nebožku mladou Vávrovou. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Poměrně drsná a nadprůměrná kriminálka. Hlavní postavou je psychicky narušený muž, který utekl od lidí, kteří se o něj starají. Dostane se do horského hotelu, kde poblíž byla nedávno nalezena ubodaná desetiletá holka. Podezření padne právě na něho. Film zobrazuje silně psychologii narušeného člověka, který mluví málo a je naprosto uzavřen do sebe. Ve filmu se chvílemi nemluví, ani hudba nehraje a atmosféra nabývá na intenzitě. Poměrně drsný konec a kvalitní herecké výkony Miroslava Macháčka, Slávky Budínové, Josefa Vinkláře a Ilji Racka dostávají film tam, kde je. Slušný nadprůměr a jistě jedna z nejlepších českých detektivek 70. a 80. let. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Chata Na vyhlídce nedaleko obce Prácheň, na které filmování probíhalo, shořela rok po natáčení. (wazbic)
  • Na vraždícím noži chybí krev. (M.B)
  • V době natáčení filmu byli Slávka Budínová a režisér Ivo Toman nedlouho po sňatku. (kozlos)

Reklama

Reklama