Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Duševně nemocný muž Miroslav Macháček utíká za svobodou od lidí, kteří se o něj starají. Náhodně se dostane do hotelu, v jehož blízkosti se našla zavražděná desetiletá dívka. Je skutečně pachatelem hrůzného činu? (oficiální text distributora)

Recenze (60)

zette 

všechny recenze uživatele

Zcela urcite se jedna o jedno z nejlepsich kriminalnich dramat, ktere jsem kdy videl. Velmi dobre natoceno, " nahodne " setkavani myslivce a listonosky nas uvede v novy den. Hra zvuku a hudby pri manipulaci s brylemi je demonicka. Velmi zajimave vedlejsi postavy ( hospodsky, policejni psycholog, autobusak ) a vyborne prostredi horske chaty. Fenomenalni herecky vykon Budinove a Machacka ( spolu s Marvanem a Hrusinskym muj nejoblibenejsi cesky herec ). Vyborna atmosfera, film, ktery chci videt znovu. ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Velice slušná detektivka s výborným hereckým obsazením (Macháček, Racek a Budínová patří mezi mé nejoblíbenější herce, a to nejen díky hereckým výkonům, ale i tím, že mi tak nějak sami o sobě přijdou zajímaví) a dvojitou kofolou do půllitru. Škoda, že se nepodařilo déle udržet diváka v nejistotě ohledně toho, zda je hlavní podezřelý pachatel. A ještě větší škoda poněkud skřípajícího závěru. ()

Reklama

ghatos 

všechny recenze uživatele

Detektivní drama pojaté jinak. Působí to trochu jako zjevení, protože místo klasických vyšetřovaček je zde pokus o hlubší podprahovou psychologii. Někdy se to i daří, hlavně díky hercům (Slávka Budínová byla super). Kdo se bude šťourat v detektivní lince nebude spokojen, z druhé strany mohou diváci ocenit zvláštní existencionální feeling konce 80. let. 60%. PS: Pro Enšpígla a další kritiky - 1) vraždění může mít různé příčiny a spouštěče, klid opuštěného hotelu (v něm zaživa umírající hostinská ve společnosti manžela podivína) je narušen mužem na útěku před sebou samotným...mě to zní důvěryhodně a to se psal normalizační rok 1978!!! 2) tady nejde o děti a silné emoce, spíše je tu snaha vyvolat nejistotu a mrazení v zádech (časté odkazy na "zlaté staré časy" umocňují pocit zmaru, neštěstí a životní prohry - to je společné pro 3 hlavní hrdiny) 3) uznavám, že to není dotažené po scénáristické stránce, ale za pokus to stálo ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Príbeh z čias, kedy sa v krčmách ešte nečapovala kofola, a ak si chcel niekto, podobne ako hlavná postava, dopriať krígeľ tohto fantastického nápoja, musel požiadať o naliatie dvoj trojdecových fľašiek do pollitráka. Popri tejto zaujímavosti ide o zaujímavú štúdiu muža, sklamaného životom, idúcim kamkoľvek, len aby to nejako zapichol. Zapichnú však malé dievča, a on využije šancu. Nepomôže ani fakt, že sa dostane na peknú horskú chatu "Na vyhlídce", ani raňajky pod holým nebom, ani ústretová chatárka. Má toho jednoducho dosť. Ostáva len zodpovedať otázku, či je vrahom, alebo nie. Nevýrazný vyšetrovateľ (Vinklář) a celkove vyšetrovacia línia zrážajú podarený film s minimalistickou experimentálnou Hapkovou hudbou do priemeru. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

To léto mezí, mezi skalami, skolí stíny, kalí ruka s trny, na malinovém keři. Ten, kterému ne(pří)sluší, si nepřipouští sezónní vzruch, vr(to)chy. Zajalo jej příliš tichého v okolí samotného hybatele tmy. A tak kráčí, s tuláckou vizáží, krajinář s chomáčem tajemna. Niterná povaha s háčkem, dál od světa. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Chata Na vyhlídce nedaleko obce Prácheň, na které filmování probíhalo, shořela rok po natáčení. (wazbic)
  • Na vraždícím noži chybí krev. (M.B)
  • V době natáčení filmu byli Slávka Budínová a režisér Ivo Toman nedlouho po sňatku. (kozlos)

Reklama

Reklama