Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V předvečer druhé světové války je Španělsko plně v zajetí vlastních rozbrojů. Generál Franco tvrdě útočí na opoziční republikány. Rozrušená společnost je vedena již jen zákony zabezpečujícími vlastní přežití. Desetiletý Carlos, sirotek jednoho z padlých republikánů, se dostává do sirotčince, který vede invalidní ředitelka Carmen spolu s profesorem Casaresem, jenž pro umocnění mužnosti popíjí líh z naložených lidských embryí. Záhy po příchodu začíná Carlose navštěvovat přízrak chlapce, který se za záhadných okolností z ústavu ztratil. Pátrání po Santiho stopách přivedou Carlose k nečekanému objevu. V podzemních prostorách strašidelného sirotčince je ukryto zlato střežené frankistickým patolízalem, bezcitným a surovým Jacintem. Carlos stejně jako kdysi Santi, toto tajemství nedopatřením odhalil, a nyní je čas za něj zaplatit. (Česká televize)

(více)

Recenze (397)

JARDAHONDA 

všechny recenze uživatele

Šokující. Tajemný. Sugestivní. Perfektně načasovaný strach. Rok 1939, končí tříletá krvavá epocha generála Franca. Carlos, syn padlého hrdiny, odchází na vychování ke svému poručníkovi. V novém prostředí se cítí nejen osaměle, ale zanedlouho zjistí, že musí čelit nečekaným nástrahám a bojovat o holý život... Skvostně zpracovaný horor s velmi zajímavým námětem, jehož producentem je ikona španělského filmu Pedro Almodóvar, který má na kontě řadu filmových cen, včetně Oscara za snímek : Vše o mé matce (1999). ()

Bleis 

všechny recenze uživatele

Ani neviem prečo som sa tomuto filmu tak dlho vyhýbal. Oveľa viac ako horor je podľa mňa mysterióznou drámou, ale naozaj skvelou. Chvíľami sa mi síce zdalo, že sa trošku priveľmi naťahuje, ale ako celok je rozhodne pôsobivý a môžem ho len odporučiť. ()

Dann99 

všechny recenze uživatele

Škoda,že som film videl iba v mizernej kvalite a ešte horším nekvalitným zvukom,inak by bol zážitok určite väčší.Skvelý film... ()

Vlad 

všechny recenze uživatele

Tento film v žiadnom prípade nie je hororom. Ale to by nevadilo, pokiaľ by to aspoň bola dobrá mysteriózna dráma. Ale spracovanie a herecké výkony mi prišli len priemerné a scenár, príliš jednoduchý, plytký a predvídateľný. Celkovo mi film mi pripadal, ako roztiahnutá krátkometráž a pritom dostatok deja tam bol. Holt chyba nastala niekde mimo môjho príjmača. Pre mňa ani plnohodnotných 60%. ()

tommco 

všechny recenze uživatele

Z až detsky stupídneho námetu je tu urobená seriózna mysteriózna dráma s výbornou atmosferou. Hororovým prvkom je tu duch chlapca, ktorý však podľa mňa nemá úlohu diváka vystrašiť, takže ak má niekto chuť na klasický horor nech si pustí niečo iné. ()

Morrigen 

všechny recenze uživatele

Velice zvláštní a neobvyklý film - horor. Španělsko v době občanské války, sirotčinec, duch. Kombinace, která když se správně uchopí, je zárukou skvělého filmu. A tady se to del Torovi bezesporu podařilo. Příběh v první polovině velice jednoduchý, člověk má pocit, že ví, jak to skončí. Ale na začátku druhé půle roztáčí obrátky opět naplno a blížíme se do velkého - malého finále. Syrovost některých scén mi brala dech a správně namíchaná atmosféra vás zkrátka nemohou nechat chladnými. Španělé opět dokázaly, že v tomto žánru se sakra vyznají. ()

xmarco 

všechny recenze uživatele

Kde bol ten horor??? Film o sirotkoch pocas vojny, nenazrany a neukojeny alfasamec a Indiana Jones v honbe za erekciou... U mna priemer, sorry... ()

Trachta04 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době film, který mě uchvátil dobře odvedenou filmařinou s obrovským smyslem pro detail, nemluvě o výborných hereckých výkonech a to i v řadách nezkušených herců ( dětí ), Del Toro opět ukazuje proč je jeho jméno ve filmu uznávaným pojmem. Jedna hvězdička dolů za místy hluchá místa a poněkud fádní konec záporáka, určitě bych se s ním rád vypořádal s větší parádou. ()

Conriocht 

všechny recenze uživatele

Zase jeden z tých filmov, o ktorých som nemal šajnu a žiadne veľké očakávania. Excelentné dielo, ktoré bez akéhokoľvek zaváhania radím k tomu najlepšiemu z európskej produkcie, del Toro je jednoducho pán režisér. ()

StaryMech 

všechny recenze uživatele

Rozcvička před "Faunovým labyrintem" : tady i tam filmová zábava, která by ráda dosáhla na filmové umění. Závažné dějinné okolnosti, protiválečný postoj, jednorozměrné postavy, symboly velké ráže a lesklý tvar slouží prvoplánovému napínání, strašení a dojímání diváka. Del Torovi by prospěl odvykací kurs pro tvůrce závislé na zobrazování vtěleného Zla. ()

DarkDRAGONS 

všechny recenze uživatele

Nebolo to zlé, no chýbalo tomu viac napätia a strachu. Občas som musel zývať, pretože ma to už nudilo. Keby tie nudné výplne zastrešili niečím zaujímavejším a urobili to viac strašidelnejšie, určite by som tomu dal aj viac hviezdičiek. Keďže je to tak ako to je, neostáva mi nič iné ako nechať 3/5. Páčila sa mi atmosféra, duchárska téma, celkom dobrý herci, fajn efekty. Nepáčilo sa mi málo napätia, málo ľakačiek a strachu, občas nuda a pár celkom suchých scén. Každopádne na jedno večerné pozretie pri pizze je to postačujúce. ()

lineker 

všechny recenze uživatele

Další pohádka pro dospělé z dílny del Tora. Horor se v tom nedá najít ani na jednu minutu. Sirotčinec s jedním bubákem, který se snaží navázat kontakt s nově příchozím chlapcem, do toho jeden mega parchant a dvě "kladné postavy" Schématický děj i figury, které ve mne nedokázali vzbudit, snad až na poslední půlhodinu žádné emoce. Viděl jsem a do hodiny zapomenu. ()

Anchele 

všechny recenze uživatele

Myslím, že veľa ľudí, ktorí film komentujú, by sa na toto dielo pozerali inak, ak by rozumeli kontextu. Film je v prvom rade odkazom režiséra k španielskej občianskej vojne. Odráža následky národnej traumy, na základe ktorej vzniklo obrovské množstvo filmov. Medzi tie patrí napríklad aj jeho ďalší film Faunov labyrint. ()

andy60 

všechny recenze uživatele

Nebýt tam té duchařiny, šel bych s hodnocením výš. Kluk s nabíleným obličejem stejně nikoho nevyleká, pouze to shazuje celkovou atmosféru filmu. Stačilo by se zaměřit na lidské charaktery a život v sirotčinci a nekazit to mysteriózní vsuvkou. ()

Fujin 

všechny recenze uživatele

Zklamání, tváří se to jako duchařina ale ta to není jasný pane. Psychologické drama se tu taky jen tak olizuje po povrchu. Jedinné co tu je na každém kroku, je skvěle vykreslená atmosféra. Ale to je bohužel asi tak vše. Za mě OK na jedno shlédnutí, ale nic o čem byste psali domů Vašim. ()

Reklama

Reklama