Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V předvečer druhé světové války je Španělsko plně v zajetí vlastních rozbrojů. Generál Franco tvrdě útočí na opoziční republikány. Rozrušená společnost je vedena již jen zákony zabezpečujícími vlastní přežití. Desetiletý Carlos, sirotek jednoho z padlých republikánů, se dostává do sirotčince, který vede invalidní ředitelka Carmen spolu s profesorem Casaresem, jenž pro umocnění mužnosti popíjí líh z naložených lidských embryí. Záhy po příchodu začíná Carlose navštěvovat přízrak chlapce, který se za záhadných okolností z ústavu ztratil. Pátrání po Santiho stopách přivedou Carlose k nečekanému objevu. V podzemních prostorách strašidelného sirotčince je ukryto zlato střežené frankistickým patolízalem, bezcitným a surovým Jacintem. Carlos stejně jako kdysi Santi, toto tajemství nedopatřením odhalil, a nyní je čas za něj zaplatit. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (397)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se docela těšil. Přece jenom už není moc filmů s nálepkou horor v červené barvě, které jsem neviděl. Ale bohužel mě to docela zklamalo. Prostředí je zajímavé, atmosféra je fajn, ale nějak mi tam nesedělo to duchaření. Od toho se možná mohli tvůrci odprostit a bylo by to chytlavější. Takhle to na mě po stránce dějové moc nezapůsobilo, takže hodnotím průměrně. 65% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Horory s deťmi sú pre mňa tie najnepríjemnejšie. A tento je navyše aj extra napínavý a extra temný, sprevádzaný perfektnou hudbou a mrazivou atmosférou. Scenár je vypiplaný do najmenšieho detailu, dejová linka si získa diváka hneď od začiatku a do konca už nepustí. Jeden z hororov, ku ktorému sa oplatí vrátiť ešte niekoľko krát. 89/100 ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Mnou očekávaná strašidelná atmosféra a podobně laděný příběh jako v mysteriózním Sirotčinci, plném dětských postav, dávných tajemství a skrytých místností, zde nebyla tolik silná a cítitelná, jak jsem očekávala. Ani jednou jsem se nezalekla, nedostalo se mi skoro žádného strachu, a napětí jsem pocítila jen několikrát. Základní chybku vidím v nedostatečném prostoru pro zpracování příběhu o duchovi chlapce. Přišlo mi, že ač by měl být tou hlavní dějovou linií, jíž je věnována většina prostoru, film se jí věnuje jen okrajově, toho největšího místa se jí dostane až v závěru. Kdyby šel trochu více do hloubky, rozvedl příběh a zapracoval na více duchařské a děsivé atmosféře, mohl být výsledek mnohem lepší. Hlavní dětští herci hrají skvěle a vlastně tak (ne)přímo táhnou celý děj kupředu. Ostatní obsazení, v čele s hajzlíkem Eduardem Noriegou, je taktéž výborné, ale více mě asi zaujali ti malí, snaživí klučíci:) Maska ducha je excelentní a už kvůli kvalitně a lákavě zpracované podobě snímku, nemohu hodnotit méně. Jen velká škoda toho nevyužitého námětu o dávno mrtvém chlapci, toužícím po pomstě. A v tomto případě ne s nenávistí na ostatních lidech, ale pouze na jednom člověku... Princ bez království rozhodně nenudí, má spoustu efektních pasáží, ale chybí mu to "něco", čímž by nabyl takměř dokonalosti. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Otevřený konec, válka, děti, mrtvé děti, násilí, svině, která snad ani nemůže být člověkem a "něco", co se nachází kdesi mezi nebem (popřípadě peklem) a zemí. "Princ bez království", nebo chcete-li "Ďáblova páteř", zkrátka propojuje vše, co máme na del Torovi tak rádi a výsledkem je úhledný balíček, který nedopadl vůbec špatně. Přesto doporučuji spíše geniální "Faunův Labyrint", prvního "Hellboye" nebo "Sirotčinec" (spolupodílel se, nerežíroval).;-) ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Představte si sirotčinec (kterému vévodí nevybuchlá bomba uprostřed nádvoří) kam vás, jen tak, bez rozloučení, vysypou. A než se stihnete zorientovat a někam patřit, naváže s vámi kontakt duch malého chlapce, jemuž spíte v posteli a který vás tímhle ponurým místem všude provází. „Co je to vlastně duch? Strašná událost odsouzená k neustálému opakování. Možná jen okamžik bolesti, něco mrtvého co se chvílemi zdá jakoby ještě žilo. Pocit, který se zastavil v čase, jako rozmazaná fotografie..“ Mrazivá atmosféra, strašidelná hudba, nevlídné místo a vše přesně tak akorát namícháno. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (13)

  • Natáčení probíhalo v Talamanca del Jarama v Madridě a v Cubillo de Uceda ve městě Guadalajara v autonomním společenství Kastilie – La Mancha. Natáčelo se od června do srpna 2000. (noelcoward73)
  • Film byl nominován na cenu Goya Award za nejlepší kostýmy a speciální efekty. (Chatterer)
  • Guillerma del Tora podle jeho slov ovlivnil k natočení filmu jeho strýc, který se po smrti vracel jako duch. (TylerGage)

Reklama

Reklama