Reklama

Reklama

VOD (1)

Deena se propadne do roku 1666 a odhalí pravdu o Sarah Fierové. V roce 1994 bojují její přátelé o život a budoucnost města Shadyside. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (150)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Ten Netflix je vážně neuvěřitelnej! Jenom oni dokáží vecpat do toho největšího vidlákova USA roku 1666 bandu asiatů a černochů a udělat z nich svobodné občany (pravděpodobně osadníci z Evropy). A samozřejmě tam nesmí chybět ani lesbičky jelikož venkovští prosťáčci se nebáli boha více než čehokoli na světě. První polovina v minulosti nebyla nijak překvapivá a mimo scénu v kostele jsem se spíše nebavil. Já však sestupnou tendenci této trilogie očekával a už jsem měl připravené dvě hvězdy. Zvrat však nastal zhruba v polovině, kdy se děj přesunul zpět do přítomnosti (do roku 1994). Celková úroveň šla náhle vzhůru a to především díky opětovné nápaditosti se Shadysideskými zabijáky. Nicméně dílu nemohu odpustit všechny ty Netflixovské hovadiny a tak jsem se čtyřmi hvězdami ještě hodný. Uznávám však, že pocitově se mi poslední díl líbil nejvíce a především bych ocenil scénu s rukou, kostel a nebo bitku zabijáků v obchoďáku. Se zakončením jsem sice nebyl úplně nejspokojenější, ale ani mne to nijak neurazilo. 80% PS: Vážně mne pobavila scéna s prasetem. Před více než 350 lety na odlehlém venkově bych od vesničanů tedy očekával silnější žaludky. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

A zase ďalší pád. Jediná hodnota tohto filmu je v tom, že dáva do súvislosti ( konečne) veci z predchádzajúcich filmov. Ale inak tomu znova chýba atmosféra a napätie. Viem, že slasher je ako subžáner predvídateľný. Ale ak pri filme divákovi dochádzajú súvislosti skôr ako postavám, niečo je zle. Tvorcovia tápajú. Je tam náznak hravosti a invenčnosti. Finále v obchodnom dome bolo celkom funny, ale uniká mi úmysel za tým všetkým. Historická rovina pôsobila ako zo zlého televízneho filmu. A tá finálna z mesta, ako rýchlo pozliepaná z rôznych častí. Bol to určite ambiciózny projekt. Neľutujem, že som ho videl. Ale druhá časť tejto prapodivnej trilógie pôsobí 90% stopáže, ako od iných tvorcov. Séria nie je konzistentná. Ani inteligentná. A už vôbec nie zábavná. A takmer šesť hodín sa pozerať na postavy, ktoré nevedia narábať s nožom, ale aj tak každého a všetkých bodajú mi príde ako výsmech inteligentnému divákovi.  Za ktorého sa v malých momentoch subjektívnej clarity občas aj považujem. ()

Reklama

borec999 

všechny recenze uživatele

Zakončenie trilógie je pre mňa najslabším dielom. Úvod z 1666 ešte ako tak ujde a ukáže, že ak ste boli v danej dobe opačnej sexuálnej orientácie, prípadne niekomu nesympatický či nepohodlný, veľmi ľahko ste sa mohli dostať do spojenia s čarodejníctvom a paktovania s diablom. Druhá polovica zo súčasnosti prinesie štýlom  a spracovaním znova veľmi podobný zážitok ako jednotka a vlastne aj dvojka, ktorého som sa ja už po pozretí všetkých troch dielov v krátkom časovom obodbí, celkom prejedol. Na druhej strane sa musí uznať, že tých pár vrážd čo vo filme je stojí stále zato, dejovo sa to ukončí tak aby to malo hlavu a pätu a herci tiež hrajú relatívne okej. Za tieto aspekty udržím i trojku Fear Street na priemere i napriek tomu, že zážitok z nej som mal minimálny. 50% ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Propletené je to hezky, to nemůžu říct, ale jinak... jako dobová záležitost je to narozdíl od minulých dílů nuda. Nemá to vůbec žádnou atmosféru. Neexistuje tam ani snaha o budování napětí. Je to příšerně dlouhé. A kdyby se celý díl odehrával JEN v roce 1666 (i když je jasné, že by prostě nemohl), bylo by to o trochu lepší. Herci fajn, soundtrack super, mytologie hezká. Jinak ani v tomto případě nic moc. A je to fakt, fakt škoda. 55%. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Slušný záver nenáročnej hororovej trilógie, ktorá má množstvo chýb, no napriek nim som chcel vedieť, ako to celé dopadne. Odhalenie záporáka nebolo vôbec náročné, pričom každý trochu vnímavý divák musel vidieť, že ním Sarah Fierová skrátka nebude. Objasnenie rozdielov medzi Shadyside a Sunnyvale ma však zaujalo. ()

Zajímavosti (5)

  • Během příprav v obchodě hraje píseň „Come Out And Play“ od The Offspring. Ke konci filmu zazní písně „Live Forever“ od Oasis a „Gigantic“ od Pixies. (Duoscop)
  • Když vyjde Thomas (McCabe Slye) na začátku filmu z dřevěné boudy, tak za sebou zavře dveře. Později ale budou otevřené. (Duoscop)

Reklama

Reklama