Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tři hrdinové - kněz, který se po 25 letech odvrátil od křesťanské víry, satanista prodávající doom metalové desky a moderátor ve středních letech, jenž uvádí úspěšnou show o věštění budoucnosti - se spojí a společně bojují proti Ďáblu. Cesta samozřejmě není krátká ani jednoduchá. (Schobul)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (68)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Bravo, Španělé mi opět vytřeli zrak a zamávali bránicí! Tenhle snímek je naprosto skvělou ukázkou toho, jak skloubit satanistický horor s černou komedií a nevyznít přitom trapně. Dvě hlavní postavy (kněz Angelo, který jde po stopách brzy narozeného Antikrista, a dobrotivý metalista Jose, jenž má občas problémy se sebekontrolou) jsem si zamiloval ihned, k těm dalším jsem si úspěšně hledal cestu. Některé momenty jsou nezapomenutelné (matička s brokovnicí odhodlaná chránit rodinu), ale v poslední třetině se humor zcela vytrácí a nabírá spíše vážnějších tónů. Proč ne, vždyť příchod syna Satanova není prdel. I přesto je Day of the Beast jednou z nejlepších a nejoriginálnějších hororových komedií. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Satanistická komedie, která se tvrdě naváží do všelijakých kazatelů (aneb nebýt náboženství, nebude ďábla). Sice pracuje s nemnoha postavami, nápady a prostředími, ale zásluhou hudby a našeho tušení, co velkého by mohlo přijít, dokáže působit epicky (digitálních rohatců nás režisér stejně mohl ušetřit). Zábavnost filmu je sice sestupná a více než celkovou dramatickou sevřenost si režisér dokáže ohlídat hitchcockovsky elegantní práci s motivy a různými kamerovými úhly v rámci jednotlivých sekvencí, ale pachuť z poslední čtvrtiny přebíjí úžasné momenty typu „potetovaný satanista s brokovnicí přichází do štědrovečerní pohody vnést trochu bordelu“. Stačí si vzpomenout a zvrhlý úsměv je zpět. Od Iglesii chci určitě vidět víc filmů. 80% ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Komentář obsahuje SPOILERY: Trefná náboženská satira prošpikovaná ujetým černým humorem. Těžký to život věřícího blázna, ale když najde dva podobné kumpány hned se to líp táhne na Antikrista, jeden je blbej od přírody a druhýmu stačí špetka LSD a máme tu trojku extrovních magorů, kteří se pustí do křížku se samotným Satanem...muhehe, proč je to zrovna fašista a Antikrista - novorozeného bezďáka si odstřelí sám to už je jedno, kluci přece zachránili svět a mě jich bylo líto, páč se to nikdo nedozvěděl:) ()

tron 

všechny recenze uživatele

Páčilo sa mi koncové „nikdy by to nepochopili“; tak to ozaj niekedy v živote chodí, že žiadny dobrý skutok nezostane nepotrestaný resp. niekedy sa ľudia nedozvedia, čo dobré ste pre nich urobili, ale dôležité (teoreticky...) je skôr to, že to viete vy a máte zo seba fajn pocit (ehm ehm). Inak tento španielsko-taliansky horor nebol úplne zlý. Najmä ku koncu sa humor vytratil, čo kvitujem. Ale v prvej minimálne polovici mi to pripadalo ozaj skôr až ako hororová komédia. A ja nerád hororové komédie. Uznávam, že ústredná atypická mužská trojka je skvelá a nemá medzi sebou úplne márnu chémiu, ale herci mi nepripadali typovo dobre vybratí; mohlo to byť v tomto ohľade lepšie, oveľa lepšie. Niektoré momenty skvelé (kozel, finále na streche mi neviem prečo pripomínalo Krotiteľov duchov, bitka s domovníčkou), ale vo všeobecnosti ma to nejak nechytilo a ak to porovnávame so satanskými klasikami typu Vládca temnôt od Carpentera, tak toto je ozaj tvrdé európske žánrové béčko. Obrovský deväťdesiatkový óder, ale tentokrát to nemyslím v dobrom. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem opravdu výbornou satanistickou hororovou záležitost, ale ono tomu tak bohužel neni a je to myslim docela škoda, podle mě tomu znatelně chybí nějaký opravdu správný satanistický scény, i pořádná hudba a nějakých černohumorných pasáží jsem si taky moc nevšim, lépe řečeno jsem se prakticky nezasmál, ovšem kupodivu i tak je to skvělý, jelikož příběh je velice zajímavě a netradičně odvyprávěnej a pojatej a to hledání a čekání na samotnýho vládce pekel je ve filmu tak dobře navozený, že se to nakonec přenese i na diváka a o to víc je konec trochu zklamání, i když je velice dobře vymyšlenej ()

Galerie (37)

Reklama

Reklama