Reklama

Reklama

Lékořicová pizza je nadčasový příběh Alany Kaneové a Garyho Valentina, kteří vyrůstají, dospívají a zamilovávají se v údolí San Fernando v roce 1973. (Magic Box)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (170)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Neviem, akosi neviem prísť tomu Andersonovmu štýlu na chuť. Viem, že veľa ľudí je práve z jeho štýlu nadšených, ale mne to proste akosi nepasuje. A môj názor sa nemení ani po Licorice Pizza, ktoré ma spočiatku celkom bavilo, ale potom v neskorší fázach príbehu mi to akosi zovšednelo a prišlo mi to ťažkopádne. Vzťah Alany a Garyho sa prelieval zo strany na stranu, neustále sa to prelínalo a vlastne sa po celý čas čakalo, kedy sa to konečne spojí. Akurát tá atmosféra 70tych rokov ma vcelku bavila, ale inak nič extra. Sorry, P.T.A., ale je to len 2* ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

P.T. Anderson je jedním z nejosobitějších a celkově nejlepších amerických režisérů současnosti a přestože se Lékořicová Pizza nestane jeho další klasikou, režijně není co vytknout. Jemná romantika, obalená ve vzpomínkovém balení na barevná 70. léta. Herecky příjemné, režijně bezchybné, bohužel zdlouhavé a častokrát takové bez chuti. Anderson si po vzoru mnoha jiných režisérských es, natočil "malý" film pro sebe a možná sedne i někomu jinému. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Once Upon a Time in Hollywood bez hereckých star-power leaderů. A bez velkého finále. Období sedmdesátkového Los Angeles vykresleno stejně bravurně jako u Tarantina, dokonce s použitím rádiovsuvek na soundtracku, ale scénář průměrný. Více jak dvouhodinové poflakování se mladé dvojice, mezi kterou to jiskří ale která ne a ne se dát dohromady, není dostatečně cute, vtipné ani romanticky hřejivé. Menší role ego-excentrika Bradleyho Coopera jako jediná z filmu vyčnívá a vzbuzuje emoce až napětí. Bohužel jenom na krátko. ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Má to atmosféru, skvělý cast a pár vtipných momentů (Bradley Cooper si to tady velice dává), ale jinak je to nesourodá směs historek o tom, jak spolu holka a kluk začínali randit. Jestli je tam nějaký přesah, úspěšně jsem ho minul. Možná pro amíky mají ty epizody s vodními postelemi a benzínovou krizí kouzlo jak pro nás bakelitový rádio ve Vyprávěj, ale za mě teda bohužel cool dobové detaily film neudrží. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Od režiséra nic nového, čím by mě na první dobrou uchvátil. Příběh nezajímavých lidí, kteří dělají strašně nezajímavé věci. Navíc Alana Haim mě vůbec nijak neuchvátila, zatímco Cooper Hoffman nezapře vzhledem, ale i super výkonem svého tátu. Jediné, co si ale vysloveně zaslouží pozornost je dobový soundtrack. S muzikou totiž Paul Thomas Anderson vždycky umí fantasticky pracovat. No a pak pár vedlejších rolí. Hlavně teda Bradley Cooper, který jediný rozčeřil vody nudy. Kdo má ale rád režisérovy filmy a jeho příběhy o zbytečných lidech, tak ten bude nejspíš standardně spokojen. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Kalifornia. (MikaelSVK)

Související novinky

Nominace na Oscara zveřejněny!

Nominace na Oscara zveřejněny!

08.02.2022

Jedna z nejvýraznějších hollywoodských ceremonií roku, tedy předávání prestižních Oscarů, se pomalu ale jistě blíží a dnes ve 14:18 místního času začal přímý přenos vyhlašování kompletních nominací… (více)

Krásné Vánoce a PF 2022!

Krásné Vánoce a PF 2022!

24.12.2021

Přestože bylo letos velkých filmů obecně méně, protože kina začali otvírat až na konci května a Tomu Cruisovi se ještě nechtělo riskovat s Mission: Impossible 7 a Top Gunem, dočkali jsme se několika… (více)

79. Zlaté glóby - nominace

79. Zlaté glóby - nominace

13.12.2021

Dnes odpoledne byl zveřejněn kompletní seznam nominací pro 79. ročník Zlatých glóbů, které každoročně uděluje Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu (HFPA). Předávání cen se má uskutečnit 9.… (více)

Ridleyho Gucci boduje mezi dramaty

Ridleyho Gucci boduje mezi dramaty

28.11.2021

Kriminální drama Klan Gucci režiséra Ridleyho Scotta (Gladiátor, Poslední souboj) má za sebou první víkend v kinech, a byť prozatímních 21,8 milionů dolarů v rámci prvních pěti dní z USA není ve… (více)

Reklama

Reklama